78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 23. 9. 2005
Re: Re: (12386)

Doporučuji k nějakému výkresu dna se podívat na totéž dno v reálu. Plánek
pak rázem bude jasnější. Chce to cvik, posadit se nad plánek a uvažovat nad
ním. Takhle jsem kdysi v podstatě jako samouk musel začít číst v práci
technické výkresy. Jinak je přirozeně možné dělat takové věci i bez plánku.
Jenže potom bude hodně materiálu nařezáno špatně a tudíž vyhozeno.
Jinak nejjednodušší dno je v podstatě plochá dřevěná krabice bez víka se
zasíťovaným dnem a otvorem v jedné stěně na česno a druhým otvorem v
protější stěně na dvířka pro vkládání a vyjímání podložky.
Jinak uvažuji o možnosti, že vysoké dno ještě zvýším a přes léto do něho
budu ukládat polorámky.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Pavel Samojlovič" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 23, 2005 11:31 AM
Subject: Re:


> Oboje .
>
> Pavel
> ----- Original Message -----
> From: "Radim Polášek" <>
> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Friday, September 23, 2005 11:20 AM
> Subject: Re:
>
>
> > Složité plánky nebo složité dno?
> >
> > R. Polášek


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12390


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Pavel Samojlovič (e-mailem) --- 23. 9. 2005
Re: (12386)

Oboje .

Pavel
----- Original Message -----
From: "Radim Polášek" <polasek/=/e-dnes.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 23, 2005 11:20 AM
Subject: Re:


> Složité plánky nebo složité dno?
>
> R. Polášek
>
> ----- Original Message -----
> From: "Pavel Samojlovič" <>
> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Friday, September 23, 2005 11:07 AM
>
>
> Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá plánek nebo návod na výrobu
> zasíťovaného dna. Vím, že nějaké na internetu jsou, ale já bych potřeboval
> něco jednoduchého, ty plánky jsou na mě příliš složité.
>
> Díky
> Pavel
>
>
>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12389


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Radim Polášek (e-mailem) --- 23. 9. 2005
Re: (12386)

Složité plánky nebo složité dno?

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Pavel Samojlovič" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 23, 2005 11:07 AM


Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá plánek nebo návod na výrobu
zasíťovaného dna. Vím, že nějaké na internetu jsou, ale já bych potřeboval
něco jednoduchého, ty plánky jsou na mě příliš složité.

Díky
Pavel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12388


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Jan Čáp (e-mailem) --- 23. 9. 2005
Re: (12386)

Zkus dno podle knihy "G. Liebig: Včelaříme jednoduše"

Honza Čáp

----- Original Message -----
From: "Pavel Samojlovič" <samojlovic/=/comtrade.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: 23. září 2005 11:07


Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá plánek nebo návod na výrobu
zasíťovaného dna. Vím, že nějaké na internetu jsou, ale já bych potřeboval
něco jednoduchého, ty plánky jsou na mě příliš složité.

Díky
Pavel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12387


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Pavel Samojlovič (e-mailem) --- 23. 9. 2005

Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá plánek nebo návod na výrobu zasíťovaného dna. Vím, že nějaké na internetu jsou, ale já bych potřeboval něco jednoduchého, ty plánky jsou na mě příliš složité.

Díky
Pavel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12386


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

jan.jindra (e-mailem) --- 23. 9. 2005
Re: očka (12383)

Očka je dobré nechat otevřená, průvan v nich nevzniká. Za velkých mrazů se
sama uzavřou námrazou. Důležitější informací je ale "větrnost" stanoviště.
Otevřené zasíťování může při nevhodném stanovišti průvan způsobit, ale
předpokládám, že budeš mít vloženou podložku pro sběr měli a ta vliv větru
utlumí. Podobný negativní vliv má i hlavní česno. Vlastně tedy o tom
rozhoduje hlavně STANOVIŠTĚ.
Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12385


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Radim Polášek (e-mailem) --- 23. 9. 2005
Re: Podobnost s medem. (12380) (12382)

Spíše myslím, že tu situaci u vinařů by bylo dobré po očku sledovat a pokud
by udělali něco, co by se hodilo i pro včelaře, tak to udělat taky.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "vhájek" <>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, September 23, 2005 8:06 AM
Subject: Re: Podobnost s medem.


> Ale jen vzdáleně, u nás nakupují levný med z ciziny už přímo naši výkupci,
> obchodní řetězce jsou až na druhém místě. A ješě k tomu s pokřikem jakou
> mají starost o osud českých včelařů. V konečném efektu pro prvovýrobce v
> tom praktický rozdíl nevidím.
>
> S pozdravem V.Hájek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12384


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Pavel Kirschner (e-mailem) --- 23. 9. 2005
očka

Letos budu zimovat na otevřeném zasíťovaném dně. Mám dotaz jestli můžu
nechat také naplno otevřená všechna očka, jestli tam nebude vznikat průvan.
Mám langstrothy, zimuji na 3 nástavkách, rámková míra 15.9 cm (včely jsou
jen v horních dvou), stanoviště v polabí, nadmořská výška asi 200m.
Děkuji PK

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12383


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

vhájek (e-mailem) --- 23. 9. 2005
Re: Podobnost s medem. (12380)

Ale jen vzdáleně, u nás nakupují levný med z ciziny už přímo naši výkupci,
obchodní řetězce jsou až na druhém místě. A ješě k tomu s pokřikem jakou
mají starost o osud českých včelařů. V konečném efektu pro prvovýrobce v
tom praktický rozdíl nevidím.

S pozdravem V.Hájek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12382


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 23. 9. 2005
Re: Podobnost s medem. (12380)

Ano, pripomina mi to jak jeste nedavno ceske firmy ba i cela zeme se
holedbala jak porazi svet levnymi cenami a levnou pracovni silou.
Inu kdyz je neco levne, vzdycky je neco jeste levnejsi.
Nevidim na tom nic divneho, proste obchodnici vsude po svete maji svoji
strategii a podminky jsou rovne pro vsechny.
Kazdy prece muze produkovat stejne levne, nakonec zvitezi ale ten
nejsilnejsi.

D. Helmut

--- Original Nachricht ---
Absender: R. Poláek
Datum: 23.09.2005 00:15

>Pěstitele révy zaskočil výrazný pokles výkupní ceny hroznů
>http://www.agroweb.cz/projekt/clanek.asp?pid=2&cid=22006
> Pokles výkupních cen má na svědomí především přímý nákup levných vín ze
>Španělska a Itálie obchodními řetězci ...
>
> Nepřipomíná vám to něco?
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12381


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

R. Poláek (e-mailem) --- 23. 9. 2005
Podobnost s medem.

Pěstitele révy zaskočil výrazný pokles výkupní ceny hroznů
http://www.agroweb.cz/projekt/clanek.asp?pid=2&cid=22006
Pokles výkupních cen má na svědomí především přímý nákup levných vín ze
Španělska a Itálie obchodními řetězci ...

Nepřipomíná vám to něco?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12380


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Jan Čáp (e-mailem) --- 22. 9. 2005
Re: Hádání o přírodě (12359) (12374) (12377)

http://www.czech-tv.cz/vysilani/prog6712.html?porad=1128807728

----- Original Message -----
From: "havlík" <e-mail/=/nezadan>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: 22. září 2005 8:44
Subject: Re: Hádání o přírodě


Na ČT

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12379


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

R. Poláek (e-mailem) --- 22. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352) (12361) (12362) (12373)

Ty kvasinky do 18 % jsem asi skutečně trochu přehnal. Likéry jsou právě od
těch 18 % a víno doplňované alkoholem typu vermut má 16,5 %
Hlavně ale vinaři umí zastavit kvašení na takovém procentu alkoholu a
zbytkového cukru, jaký potřebují. A umí spolehlivě zařídit, že to v těch
lahvích nekvasí. Teprve když se víno otevře a nechá nějaký den stát,
napadají do něho kvasinky ze vzduchu a oxid siřičitý vyprchá, začne znovu
kvasit. Vinaři dělají takhle stovky a tisíce litrů vína už po generace. Já
myslím, že pro stovky litrů medoviny, je na místě tyhle metody okopírovat
od vinařů.
Myslím, že nejrozšířenější u vinařů je právě kombinace filtrace kvasinek a
síření. Jinak oxid siřičitý ze síření vín je právě hlavní příčina
"bolehlavu" po vypití většího množství levnějších vín.

R. Polášek

----- Original Message -----
From:
To: "Vcelarska konference"
Sent: Thursday, September 22, 2005 8:20 AM
Subject: Re: Reklama na domácí potraviny


> Dovolil bych si nektere udaje opravit.
> Vina maji obvykle obj. 10%, 11.5%, 12%, 12.5%, 13% alkoholu.
> Vice uz byva spise vyjimecne.
> Nad 14% kvasinky vesmes hynou, rada z nich hyne jiz driv.
> Ukazte mi vyrobce kvasinek, ktery nabizi kvaseni na 18% ? To si zadny na
> obal ani letak netroufne napsat.
>
> Likery jsou z lihu, protoze to pijakum chutna.
> Sireni vin je zcela bezne a povolene, ale pozor, je to jed!
> Filtrace vsechny kvasinky neodstrani, jenom ty usazene jako sediment na
> dne (mrtve kvasinky), kvasinky jsou male a jsou i ve vzduchu.
>
> D. Helmut
>
>
> R. Poláek schrieb am 21.9.2005 23:20
>
> >Do 8 - 12 % etanolu se kvasinky rozmnožují a bouřlivě "kvasí" do cca 15
-
> >18 % přežívají, nad tuto koncentraci hynou. Zase hliubokoprokvášející
> >vydrží víc, běžné hynou dříve. Proto mají třeba likéry koncentraci
> >alkoholu od 20 %, aby tam nějaké kvasinky nedělaly problém
> >Co se týká nežádoucíh kvašení, probíral se tady dodatečný přídavek
čistého
> >alkoholu do medoviny. Na tom principu, pokud by byl k dispozici
destilační
> >přístroj, by byla možnost rychlé výroby medoviny, kdy by se na medovinu
> >dalo tolik medu, aby po zkvašení bylo v medovině okolo 10 % alkoholu.
> >Takhle řídká medovina vykvasí velice rychle. Potom by se z poloviny
> >vydestiloval alkohol a nalil do druhé poloviny medoviny. Malé množství
> >medoviny se dá vymrazit v mrazničce. Já jsem to zkoušel s vínem v Pet
> >lahvi, vzniklo z toho koncentrované alkoholické víno a vinný nápoj s
> >minimem alkoholu vhodný pro pití na žízeň v létě.
> >A když se použijí zkušenosti z vinařství, tam se dodatečnému kvašení vín
> >brání filtrací - odstraní kvasinky, konzervací oxidem siřičitým nebo
> >pasterizací       - zahubí kvasinky, nebo konzervací nadbytkem oxidu
uhličitého
> >- živé kvasinky jsou neaktivní.
> >Perspektivní se mně zdá ta pasterizace. Na rozdíl od vína je medovina
před
> >kvašením převařována, takže by při pasterizaci nemusel být oproti vínu
> >nějaký větší chuťový posun. Pasterizace by šla udělat tak, že by se
> >medovina pouštěla přes tenkou trubku z potravinářské nerezi vnitřního
> >průměru tak 5 milimetrů a délky cca 2 - 3 metry smotanou ve šroubovici a
ta
> >šroubovice by byla ponořena v hrnci s horkou vodou udržovanou pod bodem
> >varu. Připadá mně to jako dost jednodušší zařízení než třeba nějaký
filtr
> >na kvasinky a nevnáší to do medoviny cizí látky jako třeba síření.
> >
> >R. Polášek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12378


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

havlík (e-mailem) --- 22. 9. 2005
Re: Hádání o přírodě (12359) (12374)

Na ČT

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12377


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 22. 9. 2005
Re: Reklama na domĂĄcĂ­ potraviny (12342) (12352) (12361) (12362) (12373)

Dovolil bych si nektere udaje opravit.
Vina maji obvykle obj. 10%, 11.5%, 12%, 12.5%, 13% alkoholu.
Vice uz byva spise vyjimecne.
Nad 14% kvasinky vesmes hynou, rada z nich hyne jiz driv.
Ukazte mi vyrobce kvasinek, ktery nabizi kvaseni na 18% ? To si zadny na
obal ani letak netroufne napsat.

Likery jsou z lihu, protoze to pijakum chutna.
Sireni vin je zcela bezne a povolene, ale pozor, je to jed!
Filtrace vsechny kvasinky neodstrani, jenom ty usazene jako sediment na
dne (mrtve kvasinky), kvasinky jsou male a jsou i ve vzduchu.

D. Helmut


R. Poláek schrieb am 21.9.2005 23:20

>Do 8 - 12 % etanolu se kvasinky rozmnožují a bouřlivě "kvasí" do cca 15 -
>18 % přežívají, nad tuto koncentraci hynou. Zase hliubokoprokvášející
>vydrží víc, běžné hynou dříve. Proto mají třeba likéry koncentraci
>alkoholu od 20 %, aby tam nějaké kvasinky nedělaly problém
>Co se týká nežádoucíh kvašení, probíral se tady dodatečný přídavek čistého
>alkoholu do medoviny. Na tom principu, pokud by byl k dispozici destilační
>přístroj, by byla možnost rychlé výroby medoviny, kdy by se na medovinu
>dalo tolik medu, aby po zkvašení bylo v medovině okolo 10 % alkoholu.
>Takhle řídká medovina vykvasí velice rychle. Potom by se z poloviny
>vydestiloval alkohol a nalil do druhé poloviny medoviny. Malé množství
>medoviny se dá vymrazit v mrazničce. Já jsem to zkoušel s vínem v Pet
>lahvi, vzniklo z toho koncentrované alkoholické víno a       vinný nápoj s
>minimem alkoholu vhodný pro pití na žízeň v létě.
>A když se použijí zkušenosti z vinařství, tam se dodatečnému kvašení vín
>brání filtrací - odstraní kvasinky, konzervací oxidem siřičitým nebo
>pasterizací - zahubí kvasinky, nebo konzervací nadbytkem oxidu uhličitého
>- živé kvasinky jsou neaktivní.
>Perspektivní se mně zdá ta pasterizace. Na rozdíl od vína je medovina před
>kvašením převařována, takže by při pasterizaci nemusel být oproti vínu
>nějaký větší chuťový posun. Pasterizace by šla udělat tak, že by se
>medovina pouštěla přes tenkou trubku z potravinářské nerezi vnitřního
>průměru tak 5 milimetrů a délky cca 2 - 3 metry smotanou ve šroubovici a ta
>šroubovice by byla ponořena v hrnci s horkou vodou udržovanou pod bodem
>varu. Připadá mně to jako dost jednodušší zařízení než třeba nějaký filtr
>na kvasinky a nevnáší to do medoviny cizí látky jako třeba síření.
>
>R. Polášek
>
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12376


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Kristl Pavel (e-mailem) --- 22. 9. 2005
RE: medovina

To dělají výrobci naprosto záměrně dolitím čistého lihu. Tím zároveň spolehlivě ukončí kvasení. Kvasinky už nemají při tomto % šanci.
Pavel

> Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel
> jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12375


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Ducháč (e-mailem) --- 22. 9. 2005
Re: Hádání o přírodě (12359)

kde byl ten pořad ?? děkuji Ducháč

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12374


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

R. Poláek (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352) (12361) (12362)

To už tady bylo probírané v předešlých diskuzích, naposledy snad někdy v
červnu.
Obecně z jednoho kg cukrů vznikne asi půl kg etanolu plus nějaké další
látky, které medovinu dochucují, třeba glycerol. Záleží to na kmeni
kvasinek a asi i čistotě.
Do 8 - 12 % etanolu se kvasinky rozmnožují a bouřlivě "kvasí" do cca 15 -
18 % přežívají, nad tuto koncentraci hynou. Zase hliubokoprokvášející
vydrží víc, běžné hynou dříve. Proto mají třeba likéry koncentraci
alkoholu od 20 %, aby tam nějaké kvasinky nedělaly problém
Co se týká nežádoucíh kvašení, probíral se tady dodatečný přídavek čistého
alkoholu do medoviny. Na tom principu, pokud by byl k dispozici destilační
přístroj, by byla možnost rychlé výroby medoviny, kdy by se na medovinu
dalo tolik medu, aby po zkvašení bylo v medovině okolo 10 % alkoholu.
Takhle řídká medovina vykvasí velice rychle. Potom by se z poloviny
vydestiloval alkohol a nalil do druhé poloviny medoviny. Malé množství
medoviny se dá vymrazit v mrazničce. Já jsem to zkoušel s vínem v Pet
lahvi, vzniklo z toho koncentrované alkoholické víno a       vinný nápoj s
minimem alkoholu vhodný pro pití na žízeň v létě.
A když se použijí zkušenosti z vinařství, tam se dodatečnému kvašení vín
brání filtrací - odstraní kvasinky, konzervací oxidem siřičitým nebo
pasterizací - zahubí kvasinky, nebo konzervací nadbytkem oxidu uhličitého
- živé kvasinky jsou neaktivní.
Perspektivní se mně zdá ta pasterizace. Na rozdíl od vína je medovina před
kvašením převařována, takže by při pasterizaci nemusel být oproti vínu
nějaký větší chuťový posun. Pasterizace by šla udělat tak, že by se
medovina pouštěla přes tenkou trubku z potravinářské nerezi vnitřního
průměru tak 5 milimetrů a délky cca 2 - 3 metry smotanou ve šroubovici a ta
šroubovice by byla ponořena v hrnci s horkou vodou udržovanou pod bodem
varu. Připadá mně to jako dost jednodušší zařízení než třeba nějaký filtr
na kvasinky a nevnáší to do medoviny cizí látky jako třeba síření.

R. Polášek

----- Original Message -----
From:
To: "Vcelarska konference"
Sent: Wednesday, September 21, 2005 8:30 PM
Subject: Re: medovina


> Na mnozstvi medu v roztoku zavisi mnozstvi alkoholu. Je na to nekde
> jakasi rovnice.
> Merit mnozstvi alkoholu v medovine je problematicke, protoze je to
> roztok vody, cukru a alkoholu a lihomery meri pouze lih ve vodnem
> roztoku, cukry v roztoku vysledek silne zkresluji.
>
> Pokud nechate veskery cukr zkvasit na alkohol, dostanete naprosto suche
> vino a v roztoku uz pak nema co kvasit. Jenze kvasinky pri urcitem
> mnozstvi alkoholu sami ve svych vykalech (alkohol je jejich odpadni
> latka) odemrou a nejaky cukr zustane nezkvasen. Teoreticky by pak jiz
> roztok kvasit nemel nebo jen malo.
> Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel
> jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou.
>
> Pokud do medoviny pro doslazeni a upravu chuti nakonec opet pridate med,
> muze se kvaseni rozjet znovu, potrebujete ale kvasinky osmoticky velmi
> odolne.
>
> D. Helmut

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12373


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Ludvík Vlcek (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332) (12341) (12348)

> Děkuji za odpověď,byly použity dost silné postřiky ale efekt byl
> nulový.Biolit se vůbec neosvětčil,zkusím ještě postřiky na dřevo proti
> škůdcům.Přesto Vám mnohokrát děkuji.

Doporučuji zapálit sirné knoty ve večerních hodinách po skončení letu vos,
včelaři mají sirné lampy a nebo stačí
nějaká plechovice, počet sirných páskú vyskoušet.
Ludvik.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12372


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Radek Kruina (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352) (12361) (12362)

Havlík napsal:
>Nechci Vám kazit náladu z objevů, ale když byste se podívali
>na stránky ČSV, tak ten nápad už někoho napadl.
>Asi před měsícem.

Nejde o kažení nálady z objevů. Jen aby ta internetová adresa šla nějak
dobře vyhledat pro ty, kdo chtějí koupit med. A aby se pokryla ČR pro
prodej ze dvora. Když tam někdo kdo hledá med klikne, aby našel včelaře ve
svém okolí. Třeba by to stálo za diskusi.
Seznam ČSV je na této adrese:
http://www.vcelarstvi.cz/cz/index.html?page=med
popř:
http://www.vcelarstvi.cz/cz/index.html?page=novinky

Zdravím
Radek Krušina

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12371


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12356)

Na mnozstvi medu v roztoku zavisi mnozstvi alkoholu. Je na to nekde
jakasi rovnice.
Merit mnozstvi alkoholu v medovine je problematicke, protoze je to
roztok vody, cukru a alkoholu a lihomery meri pouze lih ve vodnem
roztoku, cukry v roztoku vysledek silne zkresluji.

Pokud nechate veskery cukr zkvasit na alkohol, dostanete naprosto suche
vino a v roztoku uz pak nema co kvasit. Jenze kvasinky pri urcitem
mnozstvi alkoholu sami ve svych vykalech (alkohol je jejich odpadni
latka) odemrou a nejaky cukr zustane nezkvasen. Teoreticky by pak jiz
roztok kvasit nemel nebo jen malo.
Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel
jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou.

Pokud do medoviny pro doslazeni a upravu chuti nakonec opet pridate med,
muze se kvaseni rozjet znovu, potrebujete ale kvasinky osmoticky velmi
odolne.

D. Helmut

Bzuk schrieb am 21.9.2005 13:32

>Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta.
>Kupte si moštoměr na kontrolu cukrů v medovém roztoku,potom budete
>spokojeni.A nešetřete medem,dělejte medový roztok na horní hranici hustoty
>- nejlépe 26-28.
>Zdraví Bzuk.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12370


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na dom?c? potraviny (12342) (12352) (12361) (12362) (12363)

Stranky by musely byt jednoduche, aby zakaznika neodradilo slozite hledani.
Jenze jak rikam mnohem slozitejsi je ziskat dostatecny pocet adres aby
to vubec k necemu bylo.

D. Helmut

Gustimilián Pazderka schrieb am 21.9.2005 17:21

>Havlik:
>
>
>>Nechci Vám kazit náladu z objevu*, ale když byste se podívali na stránky
>>C(SV, tak ten nápad už ne(koho napadl.Asi pr(ed me(sícem.
>>
>>
>.....
>
>Tak takova evidence se mi jeví v takove podobe jako nedostatecna z duvodu tech 100, 200, 1000 kontaktu. A to nemluve o zatizeni sefredaktora Vcelarstvi Sorry.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12369


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352) (12361)

Takova akce vyzaduje inzerci v tisku nebo spolupraci pres svaz vcelaru,
protoze vetsina vcelaru nema internet.
Tvorba stranek je uz pak oproti tomu jednoducha.

D. Helmut

Radek Kruina schrieb am 21.9.2005 15:41

>Radim Polášek napsal:
>
>
>>Zdá se, že ted( je vhodná doba pro rozvoj takových aktivit,
>>stránky http://www.mie.cz/ urc(ite( c(asem nebudou jediné.
>>
>>
>
>Pr(emýšlím, jak je zajímavé, že ne(kdo, kdo se medem v podstate( moc nezabývá,
>je schopen zprovoznit takové stránky
>http://www.mie.cz/potraviny.html
>Pokud by se podar(ilo opravdu po celé C(R ude(lat seznam vc(elar(u*, kter(í mají
>medu víc než pro svou potr(ebu, byl by to velmi záslužný c(in pro propagaci
>prodeje medu pr(ímo od vc(elar(e.
>Jen si myslím, že by to mohlo jít i pr(es svaz. Jsem moc naivní?
>Tr(eba do zac(átku na výroc(ní schu*zi každé ZO by se nahlásili Ti vc(elar(i,
>kter(í by chte(li být zar(azeni v této databázi (kter(í pr(edpokládají, že jsou
>schopni nabídnout med po celý rok). Stac(ilo by udat pr(esnou adresu vc(elar(e,
>telefon, popr(. email.
>Tyto údaje by se centrálne( shromáždily na C(SV v Praze k ne(jakému datu. Svaz
>by nechal vytvor(it WWW stránku s názvem tr(eba: "Med pr(ímo od vc(elar(e". V
>ne(jakých úvodních informacích by mohly být napsány výhody koupe( medu pr(ímo
>od vc(elar(e oproti anonymnímu medu pr(ímo z obchodu. Informace o tom, že
>zodpove(dnost za kvalitu medu má každý vc(elar( za sebe. Ne(jaké základní
>informace o medu. A hlavne( seznam vc(elar(u* z celé C(R v c(lene(ní tr(eba - kraj
>- ZO - vc(elar(.
>Když by ne(kdo chte(l koupit med pr(ímo od vc(elar(e, našel by si kraj,
>nejbližší ZO, nejbližší vc(elar(e ve svém okolí s kontaktem.
>Aktualizace by mohla být jednou roc(ne(, zase po výroc(ní schu*zi.
>
>Me(lo by to smysl?
>Když to umí jiní, proc( by to nemohl ude(lat svaz?
>
>Radek Krušina
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12368


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Hádání o přírodě (12359)

Nasleduji broucci a pohadka na dobrou noc.

D. Helmut

Havlík schrieb am 21.9.2005 15:17

>Před chvílí byl pořad o včelkách a čmelácích.Na příště slibují pokračování.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12367


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina (12357)

Je treba sirit, jinak vyrabite granaty!

D. Helmur


Havel/=/pds.pce.cd.cz schrieb am 21.9.2005 13:54

>Zdravím.
>I já souhlasím a jsem nad polovinou hustoty. Ale mám jiný problém.
>Chte(l jsem tzv. archivovat lon(skou medovinu, dvakrát stoc(enou a podle
>Mého názoru uleženou v lahvích a už mám vytlac(en špunt ze tr(etí láhve.
>Vím, že je asi lepší jí hned vypít :-)) ale tahle se mi zdála tak podar(ená,
>Že jsem jí chte(l otevírat jen na vánoce. Je ne(jaká rada?
>
>De(kuji mirek
>
>
>
>
>>Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta.
>>
>>
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12366


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Povoleni k prevozu vcelstev

Jeste za dob, kdy CSV - odborne oddeleni nejen cetlo, ale i reagovalo na prispevky do teto konference byl dan dotaz na povolovaci masinerii pro prevoz (kocovani) vcelstev.

http://www.vcely.or.cz/konference.pl?from=2261&visible=0&type=nointro+nostatus+noform

http://www.vcely.or.cz/konference.pl?thread=2250&type=brief

Takze by me zajimalo, jestli funkcionar ZO CSV - zajmove sdruzeni ma pravomoc, nebo vubec pravo (kde jaka platna smernice nebo vyhlaska) pri prevozu vcestev povoleni SVS vyzadovat. Pokud ano jaky je postup po prevozu, ktery byl povolen ustne urcenym pracovnikem SVS v pripade, kdy s funkcionarem (jednatelem ZO kam byly presunuty vcelstva na trv. stanoviste) se neda mluvit a v rozcileni a v urazkach vuci me takovy pozadavek po me pozaduje zpetne.(3/4 roku) A take jaky ma vyznam v takovych pripadech Svaz jako svaz. Mozna jako svazek, ktery v lecemz nefunguje jak by mohl.(Jde o znalost vyhlasek o moru vceliho plodu tim danym jednatelem ZO v ramci okresu)

Take:
Jsem vcelku klidna povaha, ale osloveni "pritel" me jako v organizaci obcas nedochazi, proc se vubec pouziva.

Dekuji.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12365


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Kristl Pavel (e-mailem) --- 21. 9. 2005
RE: medovina

Počet stočení není to nejhlavnější kritérium. Měl jsem případy, že medovina pracovala dva roky, než se usadila a vyčistila. Stáčel jsem ji vždy tak po třech měsících. Po stočení do láhví jsem ji měl beze změn dalšího půl roku ve sklepě cca 11-15 st.C.
Pavel

> Chtěl jsem tzv. archivovat loňskou medovinu, dvakrát stočenou a podle
> Mého názoru uleženou v lahvích a už mám vytlačen špunt ze třetí láhve.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12364


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na dom?c? potraviny (12342) (12352) (12361) (12362)

Havlik:
> Nechci Vám kazit náladu z objevů, ale když byste se podívali na stránky
> ČSV, tak ten nápad už někoho napadl.Asi před měsícem.
.....

Tak takova evidence se mi jeví v takove podobe jako nedostatecna z duvodu tech 100, 200, 1000 kontaktu. A to nemluve o zatizeni sefredaktora Vcelarstvi Sorry.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12363


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Havlík (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352) (12361)

Nechci Vám kazit náladu z objevů, ale když byste se podívali na stránky
ČSV, tak ten nápad už někoho napadl.Asi před měsícem.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12362


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Radek Kruina (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352)

Radim Polášek napsal:
>Zdá se, že teď je vhodná doba pro rozvoj takových aktivit,
>stránky http://www.mie.cz/ určitě časem nebudou jediné.

Přemýšlím, jak je zajímavé, že někdo, kdo se medem v podstatě moc nezabývá,
je schopen zprovoznit takové stránky
http://www.mie.cz/potraviny.html
Pokud by se podařilo opravdu po celé ČR udělat seznam včelařů, kteří mají
medu víc než pro svou potřebu, byl by to velmi záslužný čin pro propagaci
prodeje medu přímo od včelaře.
Jen si myslím, že by to mohlo jít i přes svaz. Jsem moc naivní?
Třeba do začátku na výroční schůzi každé ZO by se nahlásili Ti včelaři,
kteří by chtěli být zařazeni v této databázi (kteří předpokládají, že jsou
schopni nabídnout med po celý rok). Stačilo by udat přesnou adresu včelaře,
telefon, popř. email.
Tyto údaje by se centrálně shromáždily na ČSV v Praze k nějakému datu. Svaz
by nechal vytvořit WWW stránku s názvem třeba: „Med přímo od včelaře“. V
nějakých úvodních informacích by mohly být napsány výhody koupě medu přímo
od včelaře oproti anonymnímu medu přímo z obchodu. Informace o tom, že
zodpovědnost za kvalitu medu má každý včelař za sebe. Nějaké základní
informace o medu. A hlavně seznam včelařů z celé ČR v členění třeba – kraj
– ZO – včelař.
Když by někdo chtěl koupit med přímo od včelaře, našel by si kraj,
nejbližší ZO, nejbližší včelaře ve svém okolí s kontaktem.
Aktualizace by mohla být jednou ročně, zase po výroční schůzi.

Mělo by to smysl?
Když to umí jiní, proč by to nemohl udělat svaz?

Radek Krušina

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12361


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Martin Černý (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12356)

Přesně tak. Používám také dolské kvasinky a fungují perfektně.Martin

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12360


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Havlík (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Hádání o přírodě

Před chvílí byl pořad o včelkách a čmelácích.Na příště slibují pokračování.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12359


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

pan Josef Menšík (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12354) (12355)

některé přezimují v různých štěrbinách a některé ve starých hnízdech odkud
se na jaře odstěhují. Jedna samička představuje vždy jedno nové hnízdo

pepan

----- Original Message -----
From: "Gustimilián Pazderka" <gupa/=/seznam.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, September 21, 2005 8:54 AM
Subject: Re: Problém z vosama


pan Josef Menšík:
> VOSY SE NIKDY NENAVRACÍ DO STEJNÉHO HNÍZDA, přeživší samička vždy zakládá
> nové hnízdo na novém místě
..........

Odkud toto máš? Viděl jsem zimovat samičky vosy přímo v díle (při
likvidaci). Ale vyvozuju z toho, že tam i pokračuje na jaře.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12358


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 21. 9. 2005
RE: medovina

Zdravím.
I já souhlasím a jsem nad polovinou hustoty. Ale mám jiný problém.
Chtěl jsem tzv. archivovat loňskou medovinu, dvakrát stočenou a podle
Mého názoru uleženou v lahvích a už mám vytlačen špunt ze třetí láhve.
Vím, že je asi lepší jí hned vypít :-)) ale tahle se mi zdála tak podařená,
Že jsem jí chtěl otevírat jen na vánoce. Je nějaká rada?

Děkuji mirek


> Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12357


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Bzuk (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina (12330)

Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta.
Kupte si moštoměr na kontrolu cukrů v medovém roztoku,potom budete
spokojeni.A nešetřete medem,dělejte medový roztok na horní hranici hustoty
- nejlépe 26-28.
Zdraví Bzuk.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12356


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12354)

pan Josef Menšík:
> VOSY SE NIKDY NENAVRACÍ DO STEJNÉHO HNÍZDA, přeživší samička vždy zakládá
> nové hnízdo na novém místě
..........

Odkud toto máš? Viděl jsem zimovat samičky vosy přímo v díle (při likvidaci). Ale vyvozuju z toho, že tam i pokračuje na jaře.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12355


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

pan Josef Menšík (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Problém z vosama

VOSY SE NIKDY NENAVRACÍ DO STEJNÉHO HNÍZDA, přeživší samička vždy zakládá
nové hnízdo na novém místě

pepan

----- Original Message -----
From: "zak" <karel-zak/=/seznam.cz>
To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, September 21, 2005 7:27 AM
Subject: RE: Problém z vosama


Pokud je hnízdo menší, používám nechemickou cestu - pozdě večer v době klidu
dát přes dnízho papírový sáček a hnízdo odříznout, nebo ulomit. Celé hnízdo
pak spálím (dle úspěšnosti zůstaly vosy uvnitř, takže jsou spáleny).
Pokud je větší, nastříkám dovnitř biolit (použil jsem protivosí, zchlazuje a
tím vosy znehybní, následně podporuje hoření) ,uříznu a spálím.
Takto jsem spálil všechny vosy, hnízda nebyla obnovena, asi to není
ekologický přístup, ale rozhodně bych udělal již nyní, jelikož vosy přes
zimu pouze přespí a na jaře se mohou vrátit.

K. Žák

-----Original Message-----
From: josef_Sroll [mailto:josef.sroll/=/post.cz]
Sent: Tuesday, September 20, 2005 12:51 PM
To: Vcelarska konference
Subject: Re: Problém z vosama

Je již září, vosy brzy hnízda opustí, takže současné ničení jejich hnízd je
celkem zbytečná práce. Jinak vosy spolehlivě hubí Biolit ale i obyčejný
benzin (nebezpečí požáru)

Pepa


----- Original Message -----
From: "Svaa" <spodskubka/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, September 19, 2005 8:40 PM
Subject: Problém z vosama


> Obracím se na Vás z prosbou.Mám na půdě několik hnízd (vos)
> a nevím jak se jich zbavit.Problém je v tom že mám sádrokartonový strop s
> izolací (skelná vata)a od večera do pozdních hodin se nedá spát.Deratizér
> je už třikrát stříkal ale bezůspěchu,jsou dost oddolné.Navíc ničí tepelnou
> izolaci.Poradí mi někdo.Děkuji za každou ůčinnou radu.Děkuji.
>



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12354


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

zak (e-mailem) --- 21. 9. 2005
RE: Problém z vosama (12332) (12340)

Pokud je hnízdo menší, používám nechemickou cestu - pozdě večer v době klidu
dát přes dnízho papírový sáček a hnízdo odříznout, nebo ulomit. Celé hnízdo
pak spálím (dle úspěšnosti zůstaly vosy uvnitř, takže jsou spáleny).
Pokud je větší, nastříkám dovnitř biolit (použil jsem protivosí, zchlazuje a
tím vosy znehybní, následně podporuje hoření) ,uříznu a spálím.
Takto jsem spálil všechny vosy, hnízda nebyla obnovena, asi to není
ekologický přístup, ale rozhodně bych udělal již nyní, jelikož vosy přes
zimu pouze přespí a na jaře se mohou vrátit.

K. Žák

-----Original Message-----
From: josef_Sroll [mailto:josef.sroll/=/post.cz]
Sent: Tuesday, September 20, 2005 12:51 PM
To: Vcelarska konference
Subject: Re: Problém z vosama

Je již září, vosy brzy hnízda opustí, takže současné ničení jejich hnízd je
celkem zbytečná práce. Jinak vosy spolehlivě hubí Biolit ale i obyčejný
benzin (nebezpečí požáru)

Pepa


----- Original Message -----
From: "Svaa" <spodskubka/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, September 19, 2005 8:40 PM
Subject: Problém z vosama


> Obracím se na Vás z prosbou.Mám na půdě několik hnízd (vos)
> a nevím jak se jich zbavit.Problém je v tom že mám sádrokartonový strop s
> izolací (skelná vata)a od večera do pozdních hodin se nedá spát.Deratizér
> je už třikrát stříkal ale bezůspěchu,jsou dost oddolné.Navíc ničí tepelnou
> izolaci.Poradí mi někdo.Děkuji za každou ůčinnou radu.Děkuji.
>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12353


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

R. Poláek (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342)

Jestli se toho chytí někdo, kdo už nějaké stránky provozuje nebo jestli
někdo zakoupí nějakou novou webovou adresu a ten portál tam vytvoří.

Jinak měly by to být jednoznačně dynamické stránky s databází, aby bylo
možné vyhledávat podle regionu nebo přímo podle města, případně i podle
jiných kritérií, napadá mě profi balení medu z plnírny nebo třeba plnění
medu do donesených nádob nebo druhy medu.

Posílat poštou to má smysl při větším množství od 5 - 10 kilo, jinak to
poštovné neúnosně zdraží. A taky by to muselo být spíše v plastu, pošta
občas práskne i s křehkým balíkem. Dopravce snad ne.

Vlastní stránky jednotlivých včelařů by nemusely být nijak složité. Stačí
pár základních htm značek, jako je volba barvy podkladu, písma na text a na
nadpis a umístění nějaké včelařem vytvořené fotečky. Stránky by stačily jen
tři, úvodní s nějakou pěknou fotečkou, textem určeným pro automatické
vyhledávače a odkazy na další, stránka s historií a popisem včelařství
příslušného včelaře včetně mapky (nakreslené, ne kvůli autorským právům
okopírované) a třetí stránka s aktuální nabídkou medu. Ta jediná by se
musela pravidelně aktualizovat. Klidně by mohly být umístěné na webhostingu
zdarma, tudíž náklady by byly minimální. V případě zakoupení nějaké webové
adresy a použití nejlevnějšího placeného webhostingu by byly náklady na
provoz pod 1000Kč za rok, možná by šly stáhnout i pod 500 za rok.

Pokud by se o portálu dovědělo hodně lidí, takový portál by byl dost
navštěvovaný a tudíž by mohl být zobrazováním banerové reklamy na svých
stránkách i výdělečný. Zdá se, že teď je vhodná doba pro rozvoj takových
aktivit, stránky http://www.mie.cz/ určitě časem nebudou jediné.


R. Polášek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12352


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

R. Poláek (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332) (12341) (12348)

Biolit na plazivý hmyz na vosy účinný je, musí se ale dostat do hnízda na
vosí královnu a larvy. Jinak zabije jen pár dospělých vos. Pro prevenci to
asi chce odstranit desky zvenku a nastříkat přímo skelnou vatu, pokud je to
možné. Zevnitř to jednak asi nemá smysl, jednak by jedy mohly prolínat do
pokoje.
Jen vosy se mi nezdají nijak zvlášť hlučné, jestli to nejsou třeba myši.
Prý dokáží vegetovat i ve skelné vatě.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12351


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na domĂĄcĂ­ potraviny (12342) (12343) (12347)

Ano neni to spatny napad, pokud nekdo vytvori internetovy portal, kde
zakaznik najde snadno kontakt na vcelare podle geograficke polohy,
portal bude garantovat urcitou kvalitu prodeje medu, bude to vynikajici
napad. Spousta lidi z velkych i malych mest by si chtelo koupit med u
vcelare, ale nevi, kde ho hledat.
Posilat tezke sklo a husty med pres dopravce a postou neni moc vyhodne,
takze reklama pod jednou hlavickou na med od vcelare na internetu je
velmi dobry napad.
Ted jen aby se toho nekdo chytil a skutecne neco takoveho stvoril.
Vcelari by takoveho jedince mohli podporit i financne, protoze z toho
muzou mit jen zisk.

Samostatny prodej medu pres internet ma tu potiz, ze takovych e-shopu je
hodne a kvalita webu se casem srovna stejne jako ceny. Ke kteremu shopu
potom zakaznik sahne je velmi obtizne odhadnout, spis to bude nahodne
nebo to bude prvni, ktery najde.

D. Helmut

Gustimilián Pazderka schrieb am 20.9.2005 21:17

> D. Helmut
>
>> Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ...
>
>
>
> M. Jakuš:
>
>> No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z
>> oblasti, kde žije.
>
>
> ......
>
> Nebo mesta mestke ctvrti nebo ulice... Neni to spatny napad. ...
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12350


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

pan Josef Menšík (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na MED (12342) (12343) (12344)

Reklama musí mozek masírovat ať už chcete nebo ne.
A hlavně musí být jednoduchá tak aby její čtení netrvalo víc jak 2-3
vteřiny. Jenom jeden člověk ze sta si bude ochoten něco takového vyhledávat
na internetu když to má v každém obcodě ale my musíme naopak zaujat těch
zbývajících 99 a to tak aby to ani nevnímaly
TOMU SE ŘÍKÁ UMĚNÍ REKLAMY

Pepan

----- Original Message -----
From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, September 20, 2005 8:37 PM
Subject: Re: Reklama na dom?c? potraviny


> To taky a taky si vybere toho, co bude mít nejrozumněji udělané webové
> stránky - nejlepší presentaci a taky srozumitelnou mapku a uvedenou dobu,
> kdy bude zaručeně doma....
> Nebo třeba z Ostravy nebo Prahy pojede na víkend do Jeseníků nebo Beskyd a
> najde si už předem, od koho si přiveze med.
>
> R. Polášek
>
> ----- Original Message -----
> From: "Miroslav Jakuš - HAiDA" <>
> To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:19 PM
> Subject: RE: Reklama na domácí potraviny
>
>
> No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z
> oblasti, kde žije.
>
> M. Jakuš
>
>
> -----Original Message-----
> Sent: Tuesday, September 20, 2005 6:21 PM
> To: Vcelarska konference
> Subject: Re: Reklama na domácí potraviny
>
> Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ...
> A od koho si zakaznik koupi med? Od toho na prvnim nebo druhem radku.
> Proc by se obtezoval prochazet 200 stejnych zaznamu "prodam vceli med" ?
> Internet je bohuzel jeden stejny dvorek, kde se prodava.
>
> D. Helmut
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12349


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Svaa (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332) (12341)

Děkuji za odpověď,byly použity dost silné postřiky ale efekt byl
nulový.Biolit se vůbec neosvětčil,zkusím ještě postřiky na dřevo proti
škůdcům.Přesto Vám mnohokrát děkuji.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12348


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12343)

D. Helmut
> Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ...


M. Jakuš:
> No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z
> oblasti, kde žije.

......

Nebo mesta mestke ctvrti nebo ulice... Neni to spatny napad. ...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12347


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

R. Poláek (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Mailová konference na webové stránce

Proč se příspěvky poslané mailem nezobrazují na webové stránce konference?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12346


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Radim Polášek (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12343) (12344)

To taky a taky si vybere toho, co bude mít nejrozumněji udělané webové
stránky - nejlepší presentaci a taky srozumitelnou mapku a uvedenou dobu,
kdy bude zaručeně doma....
Nebo třeba z Ostravy nebo Prahy pojede na víkend do Jeseníků nebo Beskyd a
najde si už předem, od koho si přiveze med.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Miroslav Jakuš - HAiDA" <>
To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:19 PM
Subject: RE: Reklama na domácí potraviny


No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z
oblasti, kde žije.

M. Jakuš


-----Original Message-----
Sent: Tuesday, September 20, 2005 6:21 PM
To: Vcelarska konference
Subject: Re: Reklama na domácí potraviny

Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ...
A od koho si zakaznik koupi med? Od toho na prvnim nebo druhem radku.
Proc by se obtezoval prochazet 200 stejnych zaznamu "prodam vceli med" ?
Internet je bohuzel jeden stejny dvorek, kde se prodava.

D. Helmut


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12345


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Miroslav Jakuš - HAiDA (e-mailem) --- 20. 9. 2005
RE: Reklama na domácí potraviny (12342) (12343)

No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z
oblasti, kde žije.

M. Jakuš


-----Original Message-----
Sent: Tuesday, September 20, 2005 6:21 PM
To: Vcelarska konference
Subject: Re: Reklama na domácí potraviny

Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ...
A od koho si zakaznik koupi med? Od toho na prvnim nebo druhem radku.
Proc by se obtezoval prochazet 200 stejnych zaznamu "prodam vceli med" ?
Internet je bohuzel jeden stejny dvorek, kde se prodava.

D. Helmut

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12344


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

(e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na domĂĄcĂ­ potraviny (12342)

Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ...
A od koho si zakaznik koupi med? Od toho na prvnim nebo druhem radku.
Proc by se obtezoval prochazet 200 stejnych zaznamu "prodam vceli med" ?
Internet je bohuzel jeden stejny dvorek, kde se prodava.

D. Helmut


Radek Kruina schrieb am 20.9.2005 15:13

>Přátelé, ve včelařských novinách vyšel tento článek pod názvem podporujeme
>malochovatele: http://forum.vcelarskenoviny.cz/viewtopic.php?t=91
>
>Nabízíte med, či jiné domácí potraviny, nebo zvířata? zaregistrujte se
>zdarma na našich stránkách a zviditelnětě se.
>http://www.mie.cz
>
>Možná to není špatný nápad.
>Může být takováto reklama v rozporu se zásadami "prodeje ze dvora"?
>Osobně si myslím, že ne.
>Možná by stálo za to mít i ve svazu registr takovýchto nabídek zveřejněný
>na internetu.
>co si o tom myslíte?
>
>Radek Krušina
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12343


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Radek Kruina (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Reklama na domácí potraviny

Přátelé, ve včelařských novinách vyšel tento článek pod názvem podporujeme
malochovatele: http://forum.vcelarskenoviny.cz/viewtopic.php?t=91

Nabízíte med, či jiné domácí potraviny, nebo zvířata? zaregistrujte se
zdarma na našich stránkách a zviditelnětě se.
http://www.mie.cz

Možná to není špatný nápad.
Může být takováto reklama v rozporu se zásadami "prodeje ze dvora"?
Osobně si myslím, že ne.
Možná by stálo za to mít i ve svazu registr takovýchto nabídek zveřejněný
na internetu.
co si o tom myslíte?

Radek Krušina

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12342


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

R. Poláek (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332)

Doporučil bych ještě v zimě nebo nejpozději do dubna ucpat všechny mezery,
kterými by se nové vosí samičky na jaře dostaly dovnitř. Asi nějakým
tmelem. A podle možností vnitřek předtím vystříkat nějakým biolitem na
plazivý hmyz nebo něčím takovým, v uzavřené stěně, pokud to není pod
střechou, kde je v létě horko, by to mohlo zůstat až několik let jedovaté.
Ještě lepší by bylo použít prostředky na ochranu napadeného dřeva hmyzem,
tyto prostředky jsou určitě jedovaté i na vosy a měly by působit ještě
déle.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12341


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

josef_Sroll (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332)

Je již září, vosy brzy hnízda opustí, takže současné ničení jejich hnízd je
celkem zbytečná práce. Jinak vosy spolehlivě hubí Biolit ale i obyčejný
benzin (nebezpečí požáru)

Pepa


----- Original Message -----
From: "Svaa" <spodskubka/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, September 19, 2005 8:40 PM
Subject: Problém z vosama


> Obracím se na Vás z prosbou.Mám na půdě několik hnízd (vos)
> a nevím jak se jich zbavit.Problém je v tom že mám sádrokartonový strop s
> izolací (skelná vata)a od večera do pozdních hodin se nedá spát.Deratizér
> je už třikrát stříkal ale bezůspěchu,jsou dost oddolné.Navíc ničí tepelnou
> izolaci.Poradí mi někdo.Děkuji za každou ůčinnou radu.Děkuji.
>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12340


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Italské ceny medu v marketech

Na

http://forum.vcelarskenoviny.cz/viewtopic.php?t=94

jsem pridal nejake fotky z italskych supermaketu. (omluvte prosim kvalitu, ale nemam fotak na detaily)
jde vesmes o 500 g baleni, jednou jsou tam kilovky, a par jakychsi porcovanych a hranate sklo asi v 400 g.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12339


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

pan Josef Menšík (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12331) (12333) (12336)

podle mých skušeností, běžně ve včelařských potřebách
----- Original Message -----
From: "ll" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:30 AM
Subject: Re: medovina


> Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic
> néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12338


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

ll (e-mailem) --- 20. 9. 2005

Tak uz jsem to našel je to na www.schimansky.cz.místo "h" tam přinde"ch"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12337


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

ll (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12331) (12333)

Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic
néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12336


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Richard imko (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12334)

Zdraví
S medovinou dělám pokusy teprve tři roky. Beru hlubokoprokvášející kvasinky
z Dolu. Zatím O.K. Pouze první várka se mi nějak nepovedla, ale chyba byla
na mojí straně. Dal jsem špatně koření. Je pravda, že dělám malý objem. 5O
l demižon.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12335


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Martin Blumentritt (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: medovina (12330)

Mám podobnou zkušenost jen je tři roky stará.
Tehdy ale medovina kvasit vůbec nezačala.
Tak jsem ze zoufalství došel do drogerie a koupil sušené
hlubokoprokvášející kvasinky.
Podle návodu jsem je do medoviny přidal a vše začalo fungovat jak má.
Dolské kvasinky už nechci.

Martin Blumentritt

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12334


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Honza Jindra (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12331)

Používám kvasinky od fy www.Shimansky.cz. Medovina v sudu na dvoře
(vekonvní teplota) po 6 týdnech stále ještě bublá (duní). Při objednánní na
WEBu doporučuji objednat i s živnou solí, kterou sice mají, ale neuvádějí
to na svých stránkách. Já jsem to nevěděl a tak mi kvasinky hladový bez
dusíku a fosforu.
Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12333


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Svaa (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Problém z vosama

Obracím se na Vás z prosbou.Mám na půdě několik hnízd (vos)
a nevím jak se jich zbavit.Problém je v tom že mám sádrokartonový strop s
izolací (skelná vata)a od večera do pozdních hodin se nedá spát.Deratizér
je už třikrát stříkal ale bezůspěchu,jsou dost oddolné.Navíc ničí tepelnou
izolaci.Poradí mi někdo.Děkuji za každou ůčinnou radu.Děkuji.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12332


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Stonjek (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: medovina (12330)

Nic si z toho nedělej, mě prakticky nebublá vůbec, přestože jsem provedl
vše předpisově. Kvasinky jsem použil silnější, box nastaven na 28 stupňů.
Záruční doba týden před koncem. Kvasinky z Dolu jsem použil naposled, mám s
nimi špatné zkušenosti. Takže přeji ostatním více štěstí.        Zdraví
R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12331


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Novák B. (e-mailem) --- 19. 9. 2005
medovina

Dělal jsem letos medovinu poprvé a proto nemám zkušenosti.
Použil jsem Dolské kvasinky,ale medovona bublala( přes kvasnou zátku) asi
14 dní a to jen tak,lážo plážo a po stočení probublávala tak 6 - 7 dní.
Dodržel jsem přesně návod ke kvasinkám přiložený, ale nějak se mi to nezdá.
Řekl bych že by kvašení mělo trvat déle a intenzivněji
                                          BN

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12330


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno


Celkem je ve Včelařské konferenci již 78508 příspěvků(zde zobrazeno 61 příspěvků, od č. 12330 do č. 12390)
Několik rad pro badatele v archivu Včelařské konference. Pro zobrazení starších příspěvků (a pro pohyb v jejich frontě) je určeno speciální okno, které je dostupné pod názvem "Archiv Včelařské konference" (příspěvky se v něm zobrazují tak, že nejstarší jsou nahoře a novější dole). Ve frontě příspěvků je možnost se pohybovat příslušnými povely (pro začátek kliknětě na "nejstarší", aby se Vám ukázaly první příspěvky, jimiž konference začíná, a pak klikejte na "novější", čímž se Vám vždy zobrazí várka novějších 60 příspěvků; jednotlivé příspěvky lze na tomto archivním zobrazení číst od horního konce webu (kde jsou starší) a postupovat směrem dolu (kde jsou novější).


Nejnovější - Novější - Starší - Nejstarší






Klikněte sem pro nápovědu