78404

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Novák B. (e-mailem) --- 19. 9. 2005
medovina

Dělal jsem letos medovinu poprvé a proto nemám zkušenosti.
Použil jsem Dolské kvasinky,ale medovona bublala( přes kvasnou zátku) asi
14 dní a to jen tak,lážo plážo a po stočení probublávala tak 6 - 7 dní.
Dodržel jsem přesně návod ke kvasinkám přiložený, ale nějak se mi to nezdá.
Řekl bych že by kvašení mělo trvat déle a intenzivněji
                                          BN

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12330


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Stonjek (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: medovina

Nic si z toho nedělej, mě prakticky nebublá vůbec, přestože jsem provedl
vše předpisově. Kvasinky jsem použil silnější, box nastaven na 28 stupňů.
Záruční doba týden před koncem. Kvasinky z Dolu jsem použil naposled, mám s
nimi špatné zkušenosti. Takže přeji ostatním více štěstí.        Zdraví
R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12331


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Honza Jindra (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: medovina

Používám kvasinky od fy www.Shimansky.cz. Medovina v sudu na dvoře
(vekonvní teplota) po 6 týdnech stále ještě bublá (duní). Při objednánní na
WEBu doporučuji objednat i s živnou solí, kterou sice mají, ale neuvádějí
to na svých stránkách. Já jsem to nevěděl a tak mi kvasinky hladový bez
dusíku a fosforu.
Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12333


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
ll (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina

Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic
néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12336


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
pan Josef Menšík (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina

podle mých skušeností, běžně ve včelařských potřebách
----- Original Message -----
From: "ll" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:30 AM
Subject: Re: medovina


> Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic
> néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12338


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
Radek HUBAČ (e-mailem) --- 23. 9. 2005
RE: medovina

www.schimansky.cz omlouvam se za chybejici pismeno Radek

-----Original Message-----
From: pan Josef Menšík [mailto:Josef.Mensik/=/seznam.cz]
Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:49 AM
To: Vcelarska konference
Subject: Re: medovina

podle mých skušeností, běžně ve včelařských potřebách
----- Original Message -----
From: "ll" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:30 AM
Subject: Re: medovina


> Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne
nic
> néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto
kvasinky


__________ Informace od NOD32 1.1230 (20050922) __________

Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
http://www.nod32.cz


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12401


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Martin Blumentritt (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: medovina

Mám podobnou zkušenost jen je tři roky stará.
Tehdy ale medovina kvasit vůbec nezačala.
Tak jsem ze zoufalství došel do drogerie a koupil sušené
hlubokoprokvášející kvasinky.
Podle návodu jsem je do medoviny přidal a vše začalo fungovat jak má.
Dolské kvasinky už nechci.

Martin Blumentritt

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12334


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Richard imko (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina

Zdraví
S medovinou dělám pokusy teprve tři roky. Beru hlubokoprokvášející kvasinky
z Dolu. Zatím O.K. Pouze první várka se mi nějak nepovedla, ale chyba byla
na mojí straně. Dal jsem špatně koření. Je pravda, že dělám malý objem. 5O
l demižon.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12335


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Bzuk (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina

Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta.
Kupte si moštoměr na kontrolu cukrů v medovém roztoku,potom budete
spokojeni.A nešetřete medem,dělejte medový roztok na horní hranici hustoty
- nejlépe 26-28.
Zdraví Bzuk.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12356


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Martin Černý (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina

Přesně tak. Používám také dolské kvasinky a fungují perfektně.Martin

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12360


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina

Na mnozstvi medu v roztoku zavisi mnozstvi alkoholu. Je na to nekde
jakasi rovnice.
Merit mnozstvi alkoholu v medovine je problematicke, protoze je to
roztok vody, cukru a alkoholu a lihomery meri pouze lih ve vodnem
roztoku, cukry v roztoku vysledek silne zkresluji.

Pokud nechate veskery cukr zkvasit na alkohol, dostanete naprosto suche
vino a v roztoku uz pak nema co kvasit. Jenze kvasinky pri urcitem
mnozstvi alkoholu sami ve svych vykalech (alkohol je jejich odpadni
latka) odemrou a nejaky cukr zustane nezkvasen. Teoreticky by pak jiz
roztok kvasit nemel nebo jen malo.
Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel
jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou.

Pokud do medoviny pro doslazeni a upravu chuti nakonec opet pridate med,
muze se kvaseni rozjet znovu, potrebujete ale kvasinky osmoticky velmi
odolne.

D. Helmut

Bzuk schrieb am 21.9.2005 13:32

>Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta.
>Kupte si moštoměr na kontrolu cukrů v medovém roztoku,potom budete
>spokojeni.A nešetřete medem,dělejte medový roztok na horní hranici hustoty
>- nejlépe 26-28.
>Zdraví Bzuk.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12370


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu