78404
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Novák B. (e-mailem) --- 19. 9. 2005
medovina
Dělal jsem letos medovinu poprvé a proto nemám zkušenosti. Použil jsem Dolské kvasinky,ale medovona bublala( přes kvasnou zátku) asi 14 dní a to jen tak,lážo plážo a po stočení probublávala tak 6 - 7 dní. Dodržel jsem přesně návod ke kvasinkám přiložený, ale nějak se mi to nezdá. Řekl bych že by kvašení mělo trvat déle a intenzivněji BN
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12330
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina
podle mých skušeností, běžně ve včelařských potřebách ----- Original Message ----- From: "ll" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:30 AM Subject: Re: medovina
> Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic > néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12338
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radek HUBAČ (e-mailem) --- 23. 9. 2005
RE: medovina
www.schimansky.cz omlouvam se za chybejici pismeno Radek
-----Original Message----- From: pan Josef Menšík [mailto:Josef.Mensik/=/seznam.cz] Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:49 AM To: Vcelarska konference Subject: Re: medovina
podle mých skušeností, běžně ve včelařských potřebách ----- Original Message ----- From: "ll" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:30 AM Subject: Re: medovina
> Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic > néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky
__________ Informace od NOD32 1.1230 (20050922) __________
Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. http://www.nod32.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12401
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina
Na mnozstvi medu v roztoku zavisi mnozstvi alkoholu. Je na to nekde jakasi rovnice. Merit mnozstvi alkoholu v medovine je problematicke, protoze je to roztok vody, cukru a alkoholu a lihomery meri pouze lih ve vodnem roztoku, cukry v roztoku vysledek silne zkresluji.
Pokud nechate veskery cukr zkvasit na alkohol, dostanete naprosto suche vino a v roztoku uz pak nema co kvasit. Jenze kvasinky pri urcitem mnozstvi alkoholu sami ve svych vykalech (alkohol je jejich odpadni latka) odemrou a nejaky cukr zustane nezkvasen. Teoreticky by pak jiz roztok kvasit nemel nebo jen malo. Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou.
Pokud do medoviny pro doslazeni a upravu chuti nakonec opet pridate med, muze se kvaseni rozjet znovu, potrebujete ale kvasinky osmoticky velmi odolne.
D. Helmut
Bzuk schrieb am 21.9.2005 13:32
>Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta. >Kupte si moštoměr na kontrolu cukrů v medovém roztoku,potom budete >spokojeni.A nešetřete medem,dělejte medový roztok na horní hranici hustoty >- nejlépe 26-28. >Zdraví Bzuk. > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12370
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu