78403
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 22. 9. 2005
Re: Reklama na domĂĄcĂ potraviny (12342) (12352) (12361) (12362) (12373)
Dovolil bych si nektere udaje opravit. Vina maji obvykle obj. 10%, 11.5%, 12%, 12.5%, 13% alkoholu. Vice uz byva spise vyjimecne. Nad 14% kvasinky vesmes hynou, rada z nich hyne jiz driv. Ukazte mi vyrobce kvasinek, ktery nabizi kvaseni na 18% ? To si zadny na obal ani letak netroufne napsat.
Likery jsou z lihu, protoze to pijakum chutna. Sireni vin je zcela bezne a povolene, ale pozor, je to jed! Filtrace vsechny kvasinky neodstrani, jenom ty usazene jako sediment na dne (mrtve kvasinky), kvasinky jsou male a jsou i ve vzduchu.
D. Helmut
R. Poláek schrieb am 21.9.2005 23:20
>Do 8 - 12 % etanolu se kvasinky rozmnožují a bouřlivě "kvasí" do cca 15 - >18 % přežívají, nad tuto koncentraci hynou. Zase hliubokoprokvášející >vydrží víc, běžné hynou dříve. Proto mají třeba likéry koncentraci >alkoholu od 20 %, aby tam nějaké kvasinky nedělaly problém >Co se týká nežádoucíh kvašení, probíral se tady dodatečný přídavek čistého >alkoholu do medoviny. Na tom principu, pokud by byl k dispozici destilační >přístroj, by byla možnost rychlé výroby medoviny, kdy by se na medovinu >dalo tolik medu, aby po zkvašení bylo v medovině okolo 10 % alkoholu. >Takhle řídká medovina vykvasí velice rychle. Potom by se z poloviny >vydestiloval alkohol a nalil do druhé poloviny medoviny. Malé množství >medoviny se dá vymrazit v mrazničce. Já jsem to zkoušel s vínem v Pet >lahvi, vzniklo z toho koncentrované alkoholické víno a vinný nápoj s >minimem alkoholu vhodný pro pití na žízeň v létě. >A když se použijí zkušenosti z vinařství, tam se dodatečnému kvašení vín >brání filtrací - odstraní kvasinky, konzervací oxidem siřičitým nebo >pasterizací - zahubí kvasinky, nebo konzervací nadbytkem oxidu uhličitého >- živé kvasinky jsou neaktivní. >Perspektivní se mně zdá ta pasterizace. Na rozdíl od vína je medovina před >kvašením převařována, takže by při pasterizaci nemusel být oproti vínu >nějaký větší chuťový posun. Pasterizace by šla udělat tak, že by se >medovina pouštěla přes tenkou trubku z potravinářské nerezi vnitřního >průměru tak 5 milimetrů a délky cca 2 - 3 metry smotanou ve šroubovici a ta >šroubovice by byla ponořena v hrnci s horkou vodou udržovanou pod bodem >varu. Připadá mně to jako dost jednodušší zařízení než třeba nějaký filtr >na kvasinky a nevnáší to do medoviny cizí látky jako třeba síření. > >R. Polášek > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12376
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- R. Poláek (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352) (12361) (12362)
To už tady bylo probírané v předešlých diskuzích, naposledy snad někdy v červnu. Obecně z jednoho kg cukrů vznikne asi půl kg etanolu plus nějaké další látky, které medovinu dochucují, třeba glycerol. Záleží to na kmeni kvasinek a asi i čistotě. Do 8 - 12 % etanolu se kvasinky rozmnožují a bouřlivě "kvasí" do cca 15 - 18 % přežívají, nad tuto koncentraci hynou. Zase hliubokoprokvášející vydrží víc, běžné hynou dříve. Proto mají třeba likéry koncentraci alkoholu od 20 %, aby tam nějaké kvasinky nedělaly problém Co se týká nežádoucíh kvašení, probíral se tady dodatečný přídavek čistého alkoholu do medoviny. Na tom principu, pokud by byl k dispozici destilační přístroj, by byla možnost rychlé výroby medoviny, kdy by se na medovinu dalo tolik medu, aby po zkvašení bylo v medovině okolo 10 % alkoholu. Takhle řídká medovina vykvasí velice rychle. Potom by se z poloviny vydestiloval alkohol a nalil do druhé poloviny medoviny. Malé množství medoviny se dá vymrazit v mrazničce. Já jsem to zkoušel s vínem v Pet lahvi, vzniklo z toho koncentrované alkoholické víno a vinný nápoj s minimem alkoholu vhodný pro pití na žízeň v létě. A když se použijí zkušenosti z vinařství, tam se dodatečnému kvašení vín brání filtrací - odstraní kvasinky, konzervací oxidem siřičitým nebo pasterizací - zahubí kvasinky, nebo konzervací nadbytkem oxidu uhličitého - živé kvasinky jsou neaktivní. Perspektivní se mně zdá ta pasterizace. Na rozdíl od vína je medovina před kvašením převařována, takže by při pasterizaci nemusel být oproti vínu nějaký větší chuťový posun. Pasterizace by šla udělat tak, že by se medovina pouštěla přes tenkou trubku z potravinářské nerezi vnitřního průměru tak 5 milimetrů a délky cca 2 - 3 metry smotanou ve šroubovici a ta šroubovice by byla ponořena v hrnci s horkou vodou udržovanou pod bodem varu. Připadá mně to jako dost jednodušší zařízení než třeba nějaký filtr na kvasinky a nevnáší to do medoviny cizí látky jako třeba síření.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: To: "Vcelarska konference" Sent: Wednesday, September 21, 2005 8:30 PM Subject: Re: medovina
> Na mnozstvi medu v roztoku zavisi mnozstvi alkoholu. Je na to nekde > jakasi rovnice. > Merit mnozstvi alkoholu v medovine je problematicke, protoze je to > roztok vody, cukru a alkoholu a lihomery meri pouze lih ve vodnem > roztoku, cukry v roztoku vysledek silne zkresluji. > > Pokud nechate veskery cukr zkvasit na alkohol, dostanete naprosto suche > vino a v roztoku uz pak nema co kvasit. Jenze kvasinky pri urcitem > mnozstvi alkoholu sami ve svych vykalech (alkohol je jejich odpadni > latka) odemrou a nejaky cukr zustane nezkvasen. Teoreticky by pak jiz > roztok kvasit nemel nebo jen malo. > Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel > jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou. > > Pokud do medoviny pro doslazeni a upravu chuti nakonec opet pridate med, > muze se kvaseni rozjet znovu, potrebujete ale kvasinky osmoticky velmi > odolne. > > D. Helmut
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12373
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Ludvík Vlcek (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332) (12341) (12348)
> Děkuji za odpověď,byly použity dost silné postřiky ale efekt byl > nulový.Biolit se vůbec neosvětčil,zkusím ještě postřiky na dřevo proti > škůdcům.Přesto Vám mnohokrát děkuji.
Doporučuji zapálit sirné knoty ve večerních hodinách po skončení letu vos, včelaři mají sirné lampy a nebo stačí nějaká plechovice, počet sirných páskú vyskoušet. Ludvik.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12372
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Radek Kruina (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352) (12361) (12362)
Havlík napsal: >Nechci Vám kazit náladu z objevů, ale když byste se podívali >na stránky ČSV, tak ten nápad už někoho napadl. >Asi před měsícem.
Nejde o kažení nálady z objevů. Jen aby ta internetová adresa šla nějak dobře vyhledat pro ty, kdo chtějí koupit med. A aby se pokryla ČR pro prodej ze dvora. Když tam někdo kdo hledá med klikne, aby našel včelaře ve svém okolí. Třeba by to stálo za diskusi. Seznam ČSV je na této adrese: http://www.vcelarstvi.cz/cz/index.html?page=med popř: http://www.vcelarstvi.cz/cz/index.html?page=novinky
Zdravím Radek Krušina
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12371
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12356)
Na mnozstvi medu v roztoku zavisi mnozstvi alkoholu. Je na to nekde jakasi rovnice. Merit mnozstvi alkoholu v medovine je problematicke, protoze je to roztok vody, cukru a alkoholu a lihomery meri pouze lih ve vodnem roztoku, cukry v roztoku vysledek silne zkresluji.
Pokud nechate veskery cukr zkvasit na alkohol, dostanete naprosto suche vino a v roztoku uz pak nema co kvasit. Jenze kvasinky pri urcitem mnozstvi alkoholu sami ve svych vykalech (alkohol je jejich odpadni latka) odemrou a nejaky cukr zustane nezkvasen. Teoreticky by pak jiz roztok kvasit nemel nebo jen malo. Zajimave, ze kdesi jsem videl medovinu s 18% alkoholu. Rad bych vedel jak se tohoto da dosahnout. To uz hranici s lihovinou.
Pokud do medoviny pro doslazeni a upravu chuti nakonec opet pridate med, muze se kvaseni rozjet znovu, potrebujete ale kvasinky osmoticky velmi odolne.
D. Helmut
Bzuk schrieb am 21.9.2005 13:32
>Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta. >Kupte si moštoměr na kontrolu cukrů v medovém roztoku,potom budete >spokojeni.A nešetřete medem,dělejte medový roztok na horní hranici hustoty >- nejlépe 26-28. >Zdraví Bzuk. > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12370
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na dom?c? potraviny (12342) (12352) (12361) (12362) (12363)
Stranky by musely byt jednoduche, aby zakaznika neodradilo slozite hledani. Jenze jak rikam mnohem slozitejsi je ziskat dostatecny pocet adres aby to vubec k necemu bylo.
D. Helmut
Gustimilián Pazderka schrieb am 21.9.2005 17:21
>Havlik: > > >>Nechci Vám kazit náladu z objevu*, ale když byste se podívali na stránky >>C(SV, tak ten nápad už ne(koho napadl.Asi pr(ed me(sícem. >> >> >..... > >Tak takova evidence se mi jeví v takove podobe jako nedostatecna z duvodu tech 100, 200, 1000 kontaktu. A to nemluve o zatizeni sefredaktora Vcelarstvi Sorry. > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12369
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352) (12361)
Takova akce vyzaduje inzerci v tisku nebo spolupraci pres svaz vcelaru, protoze vetsina vcelaru nema internet. Tvorba stranek je uz pak oproti tomu jednoducha.
D. Helmut
Radek Kruina schrieb am 21.9.2005 15:41
>Radim Polášek napsal: > > >>Zdá se, že ted( je vhodná doba pro rozvoj takových aktivit, >>stránky http://www.mie.cz/ urc(ite( c(asem nebudou jediné. >> >> > >Pr(emýšlím, jak je zajímavé, že ne(kdo, kdo se medem v podstate( moc nezabývá, >je schopen zprovoznit takové stránky >http://www.mie.cz/potraviny.html >Pokud by se podar(ilo opravdu po celé C(R ude(lat seznam vc(elar(u*, kter(í mají >medu víc než pro svou potr(ebu, byl by to velmi záslužný c(in pro propagaci >prodeje medu pr(ímo od vc(elar(e. >Jen si myslím, že by to mohlo jít i pr(es svaz. Jsem moc naivní? >Tr(eba do zac(átku na výroc(ní schu*zi každé ZO by se nahlásili Ti vc(elar(i, >kter(í by chte(li být zar(azeni v této databázi (kter(í pr(edpokládají, že jsou >schopni nabídnout med po celý rok). Stac(ilo by udat pr(esnou adresu vc(elar(e, >telefon, popr(. email. >Tyto údaje by se centrálne( shromáždily na C(SV v Praze k ne(jakému datu. Svaz >by nechal vytvor(it WWW stránku s názvem tr(eba: "Med pr(ímo od vc(elar(e". V >ne(jakých úvodních informacích by mohly být napsány výhody koupe( medu pr(ímo >od vc(elar(e oproti anonymnímu medu pr(ímo z obchodu. Informace o tom, že >zodpove(dnost za kvalitu medu má každý vc(elar( za sebe. Ne(jaké základní >informace o medu. A hlavne( seznam vc(elar(u* z celé C(R v c(lene(ní tr(eba - kraj >- ZO - vc(elar(. >Když by ne(kdo chte(l koupit med pr(ímo od vc(elar(e, našel by si kraj, >nejbližší ZO, nejbližší vc(elar(e ve svém okolí s kontaktem. >Aktualizace by mohla být jednou roc(ne(, zase po výroc(ní schu*zi. > >Me(lo by to smysl? >Když to umí jiní, proc( by to nemohl ude(lat svaz? > >Radek Krušina > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12368
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: medovina (12357)
Je treba sirit, jinak vyrabite granaty!
D. Helmur
Havel/=/pds.pce.cd.cz schrieb am 21.9.2005 13:54
>Zdravím. >I já souhlasím a jsem nad polovinou hustoty. Ale mám jiný problém. >Chte(l jsem tzv. archivovat lon(skou medovinu, dvakrát stoc(enou a podle >Mého názoru uleženou v lahvích a už mám vytlac(en špunt ze tr(etí láhve. >Vím, že je asi lepší jí hned vypít :-)) ale tahle se mi zdála tak podar(ená, >Že jsem jí chte(l otevírat jen na vánoce. Je ne(jaká rada? > >De(kuji mirek > > > > >>Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta. >> >> > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12366
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Povoleni k prevozu vcelstev
Jeste za dob, kdy CSV - odborne oddeleni nejen cetlo, ale i reagovalo na prispevky do teto konference byl dan dotaz na povolovaci masinerii pro prevoz (kocovani) vcelstev.
http://www.vcely.or.cz/konference.pl?from=2261&visible=0&type=nointro+nostatus+noform
http://www.vcely.or.cz/konference.pl?thread=2250&type=brief
Takze by me zajimalo, jestli funkcionar ZO CSV - zajmove sdruzeni ma pravomoc, nebo vubec pravo (kde jaka platna smernice nebo vyhlaska) pri prevozu vcestev povoleni SVS vyzadovat. Pokud ano jaky je postup po prevozu, ktery byl povolen ustne urcenym pracovnikem SVS v pripade, kdy s funkcionarem (jednatelem ZO kam byly presunuty vcelstva na trv. stanoviste) se neda mluvit a v rozcileni a v urazkach vuci me takovy pozadavek po me pozaduje zpetne.(3/4 roku) A take jaky ma vyznam v takovych pripadech Svaz jako svaz. Mozna jako svazek, ktery v lecemz nefunguje jak by mohl.(Jde o znalost vyhlasek o moru vceliho plodu tim danym jednatelem ZO v ramci okresu)
Take: Jsem vcelku klidna povaha, ale osloveni "pritel" me jako v organizaci obcas nedochazi, proc se vubec pouziva.
Dekuji.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12365
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Kristl Pavel (e-mailem) --- 21. 9. 2005
RE: medovina
Počet stočení není to nejhlavnější kritérium. Měl jsem případy, že medovina pracovala dva roky, než se usadila a vyčistila. Stáčel jsem ji vždy tak po třech měsících. Po stočení do láhví jsem ji měl beze změn dalšího půl roku ve sklepě cca 11-15 st.C. Pavel
> Chtěl jsem tzv. archivovat loňskou medovinu, dvakrát stočenou a podle > Mého názoru uleženou v lahvích a už mám vytlačen špunt ze třetí láhve.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12364
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na dom?c? potraviny (12342) (12352) (12361) (12362)
Havlik: > Nechci Vám kazit náladu z objevů, ale když byste se podívali na stránky > ČSV, tak ten nápad už někoho napadl.Asi před měsícem. .....
Tak takova evidence se mi jeví v takove podobe jako nedostatecna z duvodu tech 100, 200, 1000 kontaktu. A to nemluve o zatizeni sefredaktora Vcelarstvi Sorry.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12363
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Radek Kruina (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12352)
Radim Polášek napsal: >Zdá se, že teď je vhodná doba pro rozvoj takových aktivit, >stránky http://www.mie.cz/ určitě časem nebudou jediné.
Přemýšlím, jak je zajímavé, že někdo, kdo se medem v podstatě moc nezabývá, je schopen zprovoznit takové stránky http://www.mie.cz/potraviny.html Pokud by se podařilo opravdu po celé ČR udělat seznam včelařů, kteří mají medu víc než pro svou potřebu, byl by to velmi záslužný čin pro propagaci prodeje medu přímo od včelaře. Jen si myslím, že by to mohlo jít i přes svaz. Jsem moc naivní? Třeba do začátku na výroční schůzi každé ZO by se nahlásili Ti včelaři, kteří by chtěli být zařazeni v této databázi (kteří předpokládají, že jsou schopni nabídnout med po celý rok). Stačilo by udat přesnou adresu včelaře, telefon, popř. email. Tyto údaje by se centrálně shromáždily na ČSV v Praze k nějakému datu. Svaz by nechal vytvořit WWW stránku s názvem třeba: „Med přímo od včelaře“. V nějakých úvodních informacích by mohly být napsány výhody koupě medu přímo od včelaře oproti anonymnímu medu přímo z obchodu. Informace o tom, že zodpovědnost za kvalitu medu má každý včelař za sebe. Nějaké základní informace o medu. A hlavně seznam včelařů z celé ČR v členění třeba – kraj – ZO – včelař. Když by někdo chtěl koupit med přímo od včelaře, našel by si kraj, nejbližší ZO, nejbližší včelaře ve svém okolí s kontaktem. Aktualizace by mohla být jednou ročně, zase po výroční schůzi.
Mělo by to smysl? Když to umí jiní, proč by to nemohl udělat svaz?
Radek Krušina
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12361
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- pan Josef Menšík (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12354) (12355)
některé přezimují v různých štěrbinách a některé ve starých hnízdech odkud se na jaře odstěhují. Jedna samička představuje vždy jedno nové hnízdo
pepan
----- Original Message ----- From: "Gustimilián Pazderka" <gupa/=/seznam.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, September 21, 2005 8:54 AM Subject: Re: Problém z vosama
pan Josef Menšík: > VOSY SE NIKDY NENAVRACÍ DO STEJNÉHO HNÍZDA, přeživší samička vždy zakládá > nové hnízdo na novém místě ..........
Odkud toto máš? Viděl jsem zimovat samičky vosy přímo v díle (při likvidaci). Ale vyvozuju z toho, že tam i pokračuje na jaře.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12358
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- (e-mailem) --- 21. 9. 2005
RE: medovina
Zdravím. I já souhlasím a jsem nad polovinou hustoty. Ale mám jiný problém. Chtěl jsem tzv. archivovat loňskou medovinu, dvakrát stočenou a podle Mého názoru uleženou v lahvích a už mám vytlačen špunt ze třetí láhve. Vím, že je asi lepší jí hned vypít :-)) ale tahle se mi zdála tak podařená, Že jsem jí chtěl otevírat jen na vánoce. Je nějaká rada?
Děkuji mirek
> Dolské kvasinky za to nemohou,používám je léta.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12357
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- pan Josef Menšík (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Problém z vosama
VOSY SE NIKDY NENAVRACÍ DO STEJNÉHO HNÍZDA, přeživší samička vždy zakládá nové hnízdo na novém místě
pepan
----- Original Message ----- From: "zak" <karel-zak/=/seznam.cz> To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, September 21, 2005 7:27 AM Subject: RE: Problém z vosama
Pokud je hnízdo menší, používám nechemickou cestu - pozdě večer v době klidu dát přes dnízho papírový sáček a hnízdo odříznout, nebo ulomit. Celé hnízdo pak spálím (dle úspěšnosti zůstaly vosy uvnitř, takže jsou spáleny). Pokud je větší, nastříkám dovnitř biolit (použil jsem protivosí, zchlazuje a tím vosy znehybní, následně podporuje hoření) ,uříznu a spálím. Takto jsem spálil všechny vosy, hnízda nebyla obnovena, asi to není ekologický přístup, ale rozhodně bych udělal již nyní, jelikož vosy přes zimu pouze přespí a na jaře se mohou vrátit.
K. Žák
-----Original Message----- From: josef_Sroll [mailto:josef.sroll/=/post.cz] Sent: Tuesday, September 20, 2005 12:51 PM To: Vcelarska konference Subject: Re: Problém z vosama
Je již září, vosy brzy hnízda opustí, takže současné ničení jejich hnízd je celkem zbytečná práce. Jinak vosy spolehlivě hubí Biolit ale i obyčejný benzin (nebezpečí požáru)
Pepa
----- Original Message ----- From: "Svaa" <spodskubka/=/seznam.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, September 19, 2005 8:40 PM Subject: Problém z vosama
> Obracím se na Vás z prosbou.Mám na půdě několik hnízd (vos) > a nevím jak se jich zbavit.Problém je v tom že mám sádrokartonový strop s > izolací (skelná vata)a od večera do pozdních hodin se nedá spát.Deratizér > je už třikrát stříkal ale bezůspěchu,jsou dost oddolné.Navíc ničí tepelnou > izolaci.Poradí mi někdo.Děkuji za každou ůčinnou radu.Děkuji. >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12354
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- zak (e-mailem) --- 21. 9. 2005
RE: Problém z vosama (12332) (12340)
Pokud je hnízdo menší, používám nechemickou cestu - pozdě večer v době klidu dát přes dnízho papírový sáček a hnízdo odříznout, nebo ulomit. Celé hnízdo pak spálím (dle úspěšnosti zůstaly vosy uvnitř, takže jsou spáleny). Pokud je větší, nastříkám dovnitř biolit (použil jsem protivosí, zchlazuje a tím vosy znehybní, následně podporuje hoření) ,uříznu a spálím. Takto jsem spálil všechny vosy, hnízda nebyla obnovena, asi to není ekologický přístup, ale rozhodně bych udělal již nyní, jelikož vosy přes zimu pouze přespí a na jaře se mohou vrátit.
K. Žák
-----Original Message----- From: josef_Sroll [mailto:josef.sroll/=/post.cz] Sent: Tuesday, September 20, 2005 12:51 PM To: Vcelarska konference Subject: Re: Problém z vosama
Je již září, vosy brzy hnízda opustí, takže současné ničení jejich hnízd je celkem zbytečná práce. Jinak vosy spolehlivě hubí Biolit ale i obyčejný benzin (nebezpečí požáru)
Pepa
----- Original Message ----- From: "Svaa" <spodskubka/=/seznam.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, September 19, 2005 8:40 PM Subject: Problém z vosama
> Obracím se na Vás z prosbou.Mám na půdě několik hnízd (vos) > a nevím jak se jich zbavit.Problém je v tom že mám sádrokartonový strop s > izolací (skelná vata)a od večera do pozdních hodin se nedá spát.Deratizér > je už třikrát stříkal ale bezůspěchu,jsou dost oddolné.Navíc ničí tepelnou > izolaci.Poradí mi někdo.Děkuji za každou ůčinnou radu.Děkuji. >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12353
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- R. Poláek (e-mailem) --- 21. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342)
Jestli se toho chytí někdo, kdo už nějaké stránky provozuje nebo jestli někdo zakoupí nějakou novou webovou adresu a ten portál tam vytvoří.
Jinak měly by to být jednoznačně dynamické stránky s databází, aby bylo možné vyhledávat podle regionu nebo přímo podle města, případně i podle jiných kritérií, napadá mě profi balení medu z plnírny nebo třeba plnění medu do donesených nádob nebo druhy medu.
Posílat poštou to má smysl při větším množství od 5 - 10 kilo, jinak to poštovné neúnosně zdraží. A taky by to muselo být spíše v plastu, pošta občas práskne i s křehkým balíkem. Dopravce snad ne.
Vlastní stránky jednotlivých včelařů by nemusely být nijak složité. Stačí pár základních htm značek, jako je volba barvy podkladu, písma na text a na nadpis a umístění nějaké včelařem vytvořené fotečky. Stránky by stačily jen tři, úvodní s nějakou pěknou fotečkou, textem určeným pro automatické vyhledávače a odkazy na další, stránka s historií a popisem včelařství příslušného včelaře včetně mapky (nakreslené, ne kvůli autorským právům okopírované) a třetí stránka s aktuální nabídkou medu. Ta jediná by se musela pravidelně aktualizovat. Klidně by mohly být umístěné na webhostingu zdarma, tudíž náklady by byly minimální. V případě zakoupení nějaké webové adresy a použití nejlevnějšího placeného webhostingu by byly náklady na provoz pod 1000Kč za rok, možná by šly stáhnout i pod 500 za rok.
Pokud by se o portálu dovědělo hodně lidí, takový portál by byl dost navštěvovaný a tudíž by mohl být zobrazováním banerové reklamy na svých stránkách i výdělečný. Zdá se, že teď je vhodná doba pro rozvoj takových aktivit, stránky http://www.mie.cz/ určitě časem nebudou jediné.
R. Polášek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12352
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- R. Poláek (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332) (12341) (12348)
Biolit na plazivý hmyz na vosy účinný je, musí se ale dostat do hnízda na vosí královnu a larvy. Jinak zabije jen pár dospělých vos. Pro prevenci to asi chce odstranit desky zvenku a nastříkat přímo skelnou vatu, pokud je to možné. Zevnitř to jednak asi nemá smysl, jednak by jedy mohly prolínat do pokoje. Jen vosy se mi nezdají nijak zvlášť hlučné, jestli to nejsou třeba myši. Prý dokáží vegetovat i ve skelné vatě.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12351
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na domĂĄcĂ potraviny (12342) (12343) (12347)
Ano neni to spatny napad, pokud nekdo vytvori internetovy portal, kde zakaznik najde snadno kontakt na vcelare podle geograficke polohy, portal bude garantovat urcitou kvalitu prodeje medu, bude to vynikajici napad. Spousta lidi z velkych i malych mest by si chtelo koupit med u vcelare, ale nevi, kde ho hledat. Posilat tezke sklo a husty med pres dopravce a postou neni moc vyhodne, takze reklama pod jednou hlavickou na med od vcelare na internetu je velmi dobry napad. Ted jen aby se toho nekdo chytil a skutecne neco takoveho stvoril. Vcelari by takoveho jedince mohli podporit i financne, protoze z toho muzou mit jen zisk.
Samostatny prodej medu pres internet ma tu potiz, ze takovych e-shopu je hodne a kvalita webu se casem srovna stejne jako ceny. Ke kteremu shopu potom zakaznik sahne je velmi obtizne odhadnout, spis to bude nahodne nebo to bude prvni, ktery najde.
D. Helmut
Gustimilián Pazderka schrieb am 20.9.2005 21:17
> D. Helmut > >> Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ... > > > > M. Jakuš: > >> No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z >> oblasti, kde žije. > > > ...... > > Nebo mesta mestke ctvrti nebo ulice... Neni to spatny napad. ... > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12350
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- pan Josef Menšík (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na MED (12342) (12343) (12344)
Reklama musí mozek masírovat ať už chcete nebo ne. A hlavně musí být jednoduchá tak aby její čtení netrvalo víc jak 2-3 vteřiny. Jenom jeden člověk ze sta si bude ochoten něco takového vyhledávat na internetu když to má v každém obcodě ale my musíme naopak zaujat těch zbývajících 99 a to tak aby to ani nevnímaly TOMU SE ŘÍKÁ UMĚNÍ REKLAMY
Pepan
----- Original Message ----- From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, September 20, 2005 8:37 PM Subject: Re: Reklama na dom?c? potraviny
> To taky a taky si vybere toho, co bude mít nejrozumněji udělané webové > stránky - nejlepší presentaci a taky srozumitelnou mapku a uvedenou dobu, > kdy bude zaručeně doma.... > Nebo třeba z Ostravy nebo Prahy pojede na víkend do Jeseníků nebo Beskyd a > najde si už předem, od koho si přiveze med. > > R. Polášek > > ----- Original Message ----- > From: "Miroslav Jakuš - HAiDA" <> > To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:19 PM > Subject: RE: Reklama na domácí potraviny > > > No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z > oblasti, kde žije. > > M. Jakuš > > > -----Original Message----- > Sent: Tuesday, September 20, 2005 6:21 PM > To: Vcelarska konference > Subject: Re: Reklama na domácí potraviny > > Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ... > A od koho si zakaznik koupi med? Od toho na prvnim nebo druhem radku. > Proc by se obtezoval prochazet 200 stejnych zaznamu "prodam vceli med" ? > Internet je bohuzel jeden stejny dvorek, kde se prodava. > > D. Helmut > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12349
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Radim Polášek (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na domácí potraviny (12342) (12343) (12344)
To taky a taky si vybere toho, co bude mít nejrozumněji udělané webové stránky - nejlepší presentaci a taky srozumitelnou mapku a uvedenou dobu, kdy bude zaručeně doma.... Nebo třeba z Ostravy nebo Prahy pojede na víkend do Jeseníků nebo Beskyd a najde si už předem, od koho si přiveze med.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Miroslav Jakuš - HAiDA" <> To: "'Vcelarska konference'" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:19 PM Subject: RE: Reklama na domácí potraviny
No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z oblasti, kde žije.
M. Jakuš
-----Original Message----- Sent: Tuesday, September 20, 2005 6:21 PM To: Vcelarska konference Subject: Re: Reklama na domácí potraviny
Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ... A od koho si zakaznik koupi med? Od toho na prvnim nebo druhem radku. Proc by se obtezoval prochazet 200 stejnych zaznamu "prodam vceli med" ? Internet je bohuzel jeden stejny dvorek, kde se prodava.
D. Helmut
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12345
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Miroslav Jakuš - HAiDA (e-mailem) --- 20. 9. 2005
RE: Reklama na domácí potraviny (12342) (12343)
No, možná si vybere toho včelaře, který je nejblíže, protože chce med z oblasti, kde žije.
M. Jakuš
-----Original Message----- Sent: Tuesday, September 20, 2005 6:21 PM To: Vcelarska konference Subject: Re: Reklama na domácí potraviny
Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ... A od koho si zakaznik koupi med? Od toho na prvnim nebo druhem radku. Proc by se obtezoval prochazet 200 stejnych zaznamu "prodam vceli med" ? Internet je bohuzel jeden stejny dvorek, kde se prodava.
D. Helmut
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12344
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Reklama na domĂĄcĂ potraviny (12342)
Zaregistruje se jich deset, pak dvacet, sto, dve ste ... A od koho si zakaznik koupi med? Od toho na prvnim nebo druhem radku. Proc by se obtezoval prochazet 200 stejnych zaznamu "prodam vceli med" ? Internet je bohuzel jeden stejny dvorek, kde se prodava.
D. Helmut
Radek Kruina schrieb am 20.9.2005 15:13
>Přátelé, ve včelařských novinách vyšel tento článek pod názvem podporujeme >malochovatele: http://forum.vcelarskenoviny.cz/viewtopic.php?t=91 > >Nabízíte med, či jiné domácí potraviny, nebo zvířata? zaregistrujte se >zdarma na našich stránkách a zviditelnětě se. >http://www.mie.cz > >Možná to není špatný nápad. >Může být takováto reklama v rozporu se zásadami "prodeje ze dvora"? >Osobně si myslím, že ne. >Možná by stálo za to mít i ve svazu registr takovýchto nabídek zveřejněný >na internetu. >co si o tom myslíte? > >Radek Krušina > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12343
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Radek Kruina (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Reklama na domácí potraviny
Přátelé, ve včelařských novinách vyšel tento článek pod názvem podporujeme malochovatele: http://forum.vcelarskenoviny.cz/viewtopic.php?t=91
Nabízíte med, či jiné domácí potraviny, nebo zvířata? zaregistrujte se zdarma na našich stránkách a zviditelnětě se. http://www.mie.cz
Možná to není špatný nápad. Může být takováto reklama v rozporu se zásadami "prodeje ze dvora"? Osobně si myslím, že ne. Možná by stálo za to mít i ve svazu registr takovýchto nabídek zveřejněný na internetu. co si o tom myslíte?
Radek Krušina
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12342
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- R. Poláek (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332)
Doporučil bych ještě v zimě nebo nejpozději do dubna ucpat všechny mezery, kterými by se nové vosí samičky na jaře dostaly dovnitř. Asi nějakým tmelem. A podle možností vnitřek předtím vystříkat nějakým biolitem na plazivý hmyz nebo něčím takovým, v uzavřené stěně, pokud to není pod střechou, kde je v létě horko, by to mohlo zůstat až několik let jedovaté. Ještě lepší by bylo použít prostředky na ochranu napadeného dřeva hmyzem, tyto prostředky jsou určitě jedovaté i na vosy a měly by působit ještě déle.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12341
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- josef_Sroll (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: Problém z vosama (12332)
Je již září, vosy brzy hnízda opustí, takže současné ničení jejich hnízd je celkem zbytečná práce. Jinak vosy spolehlivě hubí Biolit ale i obyčejný benzin (nebezpečí požáru)
Pepa
----- Original Message ----- From: "Svaa" <spodskubka/=/seznam.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, September 19, 2005 8:40 PM Subject: Problém z vosama
> Obracím se na Vás z prosbou.Mám na půdě několik hnízd (vos) > a nevím jak se jich zbavit.Problém je v tom že mám sádrokartonový strop s > izolací (skelná vata)a od večera do pozdních hodin se nedá spát.Deratizér > je už třikrát stříkal ale bezůspěchu,jsou dost oddolné.Navíc ničí tepelnou > izolaci.Poradí mi někdo.Děkuji za každou ůčinnou radu.Děkuji. >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12340
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- pan Josef Menšík (e-mailem) --- 20. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12331) (12333) (12336)
podle mých skušeností, běžně ve včelařských potřebách ----- Original Message ----- From: "ll" <e-mail/=/nezadan> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, September 20, 2005 7:30 AM Subject: Re: medovina
> Kde se dají sehnat kvasinky od firmy Shimansky. Na www kterou uvádíne nic > néní nebo spíš je stránka nenalezena. Chtěl bych vyzkoušet tyto kvasinky
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12338
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Honza Jindra (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: medovina (12330) (12331)
Používám kvasinky od fy www.Shimansky.cz. Medovina v sudu na dvoře (vekonvní teplota) po 6 týdnech stále ještě bublá (duní). Při objednánní na WEBu doporučuji objednat i s živnou solí, kterou sice mají, ale neuvádějí to na svých stránkách. Já jsem to nevěděl a tak mi kvasinky hladový bez dusíku a fosforu. Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12333
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Svaa (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Problém z vosama
Obracím se na Vás z prosbou.Mám na půdě několik hnízd (vos) a nevím jak se jich zbavit.Problém je v tom že mám sádrokartonový strop s izolací (skelná vata)a od večera do pozdních hodin se nedá spát.Deratizér je už třikrát stříkal ale bezůspěchu,jsou dost oddolné.Navíc ničí tepelnou izolaci.Poradí mi někdo.Děkuji za každou ůčinnou radu.Děkuji.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12332
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Novák B. (e-mailem) --- 19. 9. 2005
medovina
Dělal jsem letos medovinu poprvé a proto nemám zkušenosti. Použil jsem Dolské kvasinky,ale medovona bublala( přes kvasnou zátku) asi 14 dní a to jen tak,lážo plážo a po stočení probublávala tak 6 - 7 dní. Dodržel jsem přesně návod ke kvasinkám přiložený, ale nějak se mi to nezdá. Řekl bych že by kvašení mělo trvat déle a intenzivněji BN
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12330
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: Krmeni kotrmelcem (12163) (12164) (12175) (12176) (12245)
Miroslav Sedláček: > Vyzkoušeli jsme také mnoho, > ale v první řadě jsem zavrl KRMENÍ NARÁZ. Zkusil někdo kvalitu 10 až 16 litrů > zpracovaných zásob ? .....
To bys měl vědět velmi dobře, načem je závislá kvalita a odlišující "zdravé !středoevropské! vyzimování včelstev". ____ Miroslav Sedláček:
> Co dělají matky ? Kolik pylových zrn je v takovém kvantu > podaném v jeden den? ........
O to při podávání zásob podle mě nejde, ponecháváš-li med při medobraní a tudíž je výhodnější, jako u mě, nemít mřížku, protože je zákonité vždy mít nějakej ten med s pylem a i pyl jako zásobu do zimy. ___________ Miroslav Sedláček:
> Krmení je velká strategie včelaře a mohu říci, že dělá zimní včely, dělá jarní > rozvoj, dělá celikost populace a po letošku zpracujeme i kolik na co včely > spotřebují (letní plodování x zásoby pro zimu) atd....
........... Vždy jsem si myslel, že je celikost záležitost genů, (plus) nebo mladých matek nultého stáří, (plus) nebo momentálního přínosu na které reaguje plodováním. Jestli chceš hodně kvalitního plodu, potom si myslím, že zazimovat silná včestva je pěkné, ale nikdy nebudeš mít silné komplet všechny (jaro). Tu existuje zákon třetiny jako třetina slabých, středněsilných a silných po vyzimování. A vtom jsou výzkumy jasné. (výše řečeno)
Závěrem?: Je důležité !doplnit! zásoby a ne "nakrmit". A dolnění třeba i 5-6x 4l dělám ku mé spokojenosti a i s pěkným jarním rozvojem. Není-li však jarní rozvoj uspokojující, není stanoviště vhodné pro období před zimováním. (a to je zákonité, že není stanoviště jako stanoviště)
S přátelkým pozdravem nadšenec v oboru G.P.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12325
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Karel (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: Pro pana Rotbauera - veřejně (12296) (12304) (12306) (12307) (12308)
A co jít s tím Včelařstvím trochu dál. Oddělit a zveřejnit rozpočet, zlepšit práci redakční rady, dát mu koncepci, případně jednoznačně oddělit plochu pro ČSV, tajemníka a předsedu - kde by si mohli psát co chtěli od ostatní plochy, na které by se měla dodržovat minimální novinářská etika, atd. Pokud si někdo dá tu práci, že projde několik ročníků nazpátek, tak zjistí: 1. Po té co se objevila konkurence MV se Včelařství začalo hodně měnit, a jde i to, co dřív nešlo. 2.že se vždy objeví určité vlna článků od nějakého autora a pak je vystřídán jiným. Jeden ročník byl př. Smělého, nynější ročník patří př. Řeháčkovi a přebírá jej př. Texl, poté co došlo na jeho slova a ČSV z nouze objevil prodej ze dvora. Proč není Včelařství na CD či na internetu by mělo být jasně vysvětleno. Příklad:. V loni bylo u nás náhle rozhodnuto o léčení Gabonem. Vím že byl ve Včelařství publikován přípravek z kolíčku, který zajistil lepší vedení pásku v uličcce. Ani po několika hodinách listování jsem jej neobjevil. V elektronické podobě by mi na to stačilo 5minut, a ještě bych jej mohl přinést vytištěný v několika kopiích na schůzi. Místo toho jsem tam vyslech mnoho zlepšováků, jak Gabon stačí dát na kolíčky do česna, atd.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12324
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: Krmeni kotrmelcem (12163) (12164) (12175) (12176) (12245)
Miroslav Sedláček: > Vyzkoušeli jsme také mnoho, > ale v první řadě jsem zavrl KRMENÍ NARÁZ. Zkusil někdo kvalitu 10 až 16 litrů > zpracovaných zásob ? .....
To bys měl vědět velmi dobře, načem je závislá kvalita a odlišující "zdravé !středoevropské! vyzimování včelstev". ____ Miroslav Sedláček:
> Co dělají matky ? Kolik pylových zrn je v takovém kvantu > podaném v jeden den? ........
O to při podávání zásob podle mě nejde, ponecháváš-li med při medobraní a tudíž je výhodnější, jako u mě, nemít mřížku, protože je zákonité vždy mít nějakej ten med s pylem a i pyl jako zásobu do zimy. ___________ Miroslav Sedláček:
> Krmení je velká strategie včelaře a mohu říci, že dělá zimní včely, dělá jarní > rozvoj, dělá celikost populace a po letošku zpracujeme i kolik na co včely > spotřebují (letní plodování x zásoby pro zimu) atd....
........... Vždy jsem si myslel, že je celikost záležitost genů, (plus) nebo mladých matek nultého stáří, (plus) nebo momentálního přínosu na které reaguje plodováním. Jestli chceš hodně kvalitního plodu, potom si myslím, že zazimovat silná včestva je pěkné, ale nikdy nebudeš mít silné komplet všechny (jaro). Tu existuje zákon třetiny jako třetina slabých, středněsilných a silných po vyzimování. A vtom jsou výzkumy jasné. (výše řečeno)
Závěrem?: Je důležité !doplnit! zásoby a ne "nakrmit". A dolnění třeba i 5-6x 4l dělám ku mé spokojenosti a i s pěkným jarním rozvojem. Není-li však jarní rozvoj uspokojující, není stanoviště vhodné pro období před zimováním. (a to je zákonité, že není stanoviště jako stanoviště)
S přátelkým pozdravem nadšenec v oboru G.P.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12322
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Miroslav Jakuš - HAiDA (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Databáze výrobců domácích potravin s možností registrace i pro včelaře
Dobrý den, Nedávno mě oslovil server MIE s nabídkou zaregistrování mé osoby do databáze výrobců domácích potravin. Hned mě napadlo, že by se mi tím (alespoň na čas) vyřešil můj vlastní závazek, vytvořit internetovou veřejnou databázi včelařů ČR (umístěnou na serveru http://vcely.euweb.cz) s možností editace přes uživatelské rozhranní každým včelařem samostatně. Svého cíle jsme však díky nedostatku volného času nedosáhl a tak všem prozatím nabízím alespoň možnost uveřejnit na sebe kontakt na serveru MIE. Odkaz na sekci s přihlášením do databáze je http://www.mie.cz/potraviny.html. Zároveň s tím bych chtěl požádat všechny, kteří provozují jakýkoli web se včelařskou tématikou, zda-li by nebyli ochotní na své stránky umístit odkaz na výše zmíněnou sekci serveru MIE, aby se tam registrovalo co nejvíce včelařů. S pozdravem <http://jakus.euweb.cz/> Miroslav Jakuš [miroslav.jakus/=/seznam.cz] [vcely.euweb.cz <http://vcely.euweb.cz/> ] člen ZO ČSV DOKSY [zocsv.doksy/=/atlas.cz] [ <http://zocsv-doksy.euweb.cz/> zocsv-doksy.euweb.cz] Dlouhá 98, 471 41 Dubá, okr. Česká Lípa privat: +420 487 870 617 mobil: +420 605 238 709 zam.: +420 487 722 291
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12321
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
- Radim Polášek (e-mailem) --- 19. 9. 2005
Re: formulář (12142) (12147) (12317)
Zkus na http://www.vcelarskenoviny.cz/view.php?cisloclanku=2005090201 . Ale mělo se to odevzdat do 15 září. Zase ze ZO to měli odeslat tuším do posledního září, takže je teoreticky možné, že to ještě neodeslali nebo že to můžou doplnit.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Kamil" <> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, September 19, 2005 10:16 AM Subject: Re: formulář
> Přeji hezký den, > nevíte někdo kde se dá sehnat na internetu formulář > Žádost o dotaci na včelstva. > > Děkuji
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12320
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Celkem je ve Včelařské konferenci již 78403 příspěvků(zde zobrazeno 61 příspěvků, od č. 12317 do č. 12377)
Několik rad pro badatele v archivu Včelařské konference.
Pro zobrazení starších příspěvků (a pro pohyb v jejich frontě) je určeno speciální okno,
které je dostupné pod názvem "Archiv Včelařské konference" (příspěvky se v něm zobrazují tak, že nejstarší
jsou nahoře a novější dole). Ve frontě příspěvků je možnost se pohybovat příslušnými povely
(pro začátek kliknětě na
"nejstarší", aby se Vám ukázaly první příspěvky, jimiž konference začíná, a pak klikejte na "novější",
čímž se Vám vždy zobrazí várka novějších 60 příspěvků; jednotlivé příspěvky lze na
tomto archivním zobrazení číst od horního konce webu (kde jsou starší) a postupovat směrem dolu (kde jsou novější).
Nejnovější - Novější - Starší - Nejstarší
Klikněte sem pro nápovědu