78079

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(193.179.175.210) --- 16. 11. 2012
Re: Re: Re: Re: med na vaÄš?enÄ?­ a peĂ??enÄ?­

Pánové, s tím Honey may, to bude asi úplně jinak!! Kukuřice neni zea may, ale zea mays. Takže ten polský med s označením Honey may, bude nejspíše náš květový med a Zea mays - kukuřice setá, bude mít něco společného s božstvy a s kmenem mexických indiánů, dalo by se říci, že by to mohla být Majská bohyně. Tato rostlina byla uctívána domorodci jako božstvo.

J.P.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59432


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 17. 11. 2012
Re: Re: Re: Re: med na vaÄš?enÄ?­ a peĂ??enÄ?­

Pánové, s tím Honey may, to bude asi úplně jinak!! Kukuřice neni zea may, ale zea mays. Takže ten polský med s označením Honey may, bude nejspíše náš květový med a Zea mays - kukuřice setá, bude mít něco společného s božstvy a s kmenem mexických indiánů, dalo by se říci, že by to mohla být Majská bohyně. Tato rostlina byla uctívána domorodci jako božstvo.


A není jednodušší se podívat na etiketu, jaké tam udávají složení než se tady dohadovat?
Ono potravinářská technologie se obrovsky rozvíjí a dneska není problém "namodelovat" velice chutný med jen z cukerných náhražek a příchutí. A pozná se to až v laboratoři. A přitom jeho výroba, když se z toho vynechají včely a včelař, může být mnohem levněji než za kolik se prodává včelí med. A na pečení tkový "med" může být i lepší než včelí med, protože po upečení může mít vpečivu výraznější medovou chuť než ten pravý.

Jestli to má něco společného s kukuřicí, tak asi byl při výrobě použit kukuřičný fruktózový sirup.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59446


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(193.179.175.210) --- 17. 11. 2012
Re: Re: Re: Re: med na vaÄš?enÄ?­ a peĂ??enÄ?­

Příteli Polášku, reagoval jsem na to co bylo napsáno. Etiketu jsem neviděl a ani nechci. Myslím si, že můj příspěvek je asi nejblíže pravdě - pozor, je to jen a jen můj názor. Název kukuřice, této rostlině udělil pan Jan Svatopluk Presl v předminulém století.

J.P.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59451


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu