78433

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 31. 10. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

Rozhodně to bude soušástí nejakého většího stroje, v ruce by to udržet nešlo.

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: JosPr <JozaProchazka/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Dekrystaliz?tor medu
> Datum: 31.10.2012 19:59:31
> ----------------------------------------
> Mam z teto frezy na med divny pocit.Ze by rozpousteni medu nahradilo ono
> "srotovani" retezem,to tedy nevim.Asi otazka pristupu.JosPr
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59183


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Cervenka (e-mailem) --- 31. 10. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

Dne Wednesday 31 of October 2012 20:24:50 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a):
> Rozhodně to bude soušástí nejakého většího stroje, v ruce by to udržet
> nešlo.
>
> pepan

No nevim, pise tam, ze na to pridelaji prumyslove mychadlo malty
http://www.svarecky-obchod.cz/obrazy/d/michac-malty-GRW-1800-detail.jpg
a to je do ruky. Dite to asi neurzi, ale normalni chlap jo. Pravdepodobne by
asi slo udelat i nejaky drzak.

Pokud to teda nezabori hned na dno :)


--



S pozdravem

Jan Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59184


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jan Cervenka (e-mailem) --- 31. 10. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

Dne Wednesday 31 of October 2012 20:43:41 Jan Cervenka napsal(a):

> No nevim, pise tam, ze na to pridelaji prumyslove mychadlo malty

michadlo

pardon


--



S pozdravem

Jan Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59185


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
gupa (93.92.52.23) --- 31. 10. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

Co se týká strany 337 Včelařství 2012, tak to je říjen a jsou tam dva články.

Jestli tedy někdo poukazuje a dotazuje na výrobek, ale potom se tu dozvím, že jde o nějaké míchadlo na maltu, tak znovu nechápu co to je za výrobek.

Míchadlo malty Protool jsem testoval, po pár vteřinách se sepla elektronická ochrana která snižuje proud a tím otáčky a bylo dotestováno. Takové míchadla za pár korun tudíž půjdou do baubau nebe a nic neumíchají. Testoval jsem dokonce nastavitelný originální průmyslový vibrátor na 400V (500W) již zabaleného medu, který zkrystalizoval, nebo aby rozbíjel hrudy, zkoušel jsem různé šrabky. Nakonec asi nejlepší je teplo. Takové teplo dokáže nejen rozpustit krystaly, ale hlavně lze čerpat.

Asi nejméně problémový způsob je, zabalit med rovnou do malého balení a zákazníkovi vysvětlit, že cena je nižší proto, že nemám vícenáklady na drahé balení a že med byl zabalen ihned po odstředění a nijak krom cezení neupravován._gp_
..........
Jan Cervenka (e-mailem) --- 31. 10. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu (59178) (59181) (59183)

Dne Wednesday 31 of October 2012 20:24:50 Josef.Mensik/=/seznam.cz napsal(a):
> Rozhodně to bude soušástí nejakého většího stroje, v ruce by to udržet
> nešlo.
>
> pepan

No nevim, pise tam, ze na to pridelaji prumyslove mychadlo malty
http://www.svarecky-obchod.cz/obrazy/d/michac-malty-GRW-1800-detail.jpg
a to je do ruky. Dite to asi neurzi, ale normalni chlap jo. Pravdepodobne by
asi slo udelat i nejaky drzak.

Pokud to teda nezabori hned na dno :)


--



S pozdravem

Jan Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59186


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Martin Olsak (e-mailem) --- 1. 11. 2012
RE: Dekrystaliz?tor medu


Gupa mi v tomto pripade mluvi z duse, presne tak se to snazim delat.

Mol

-----Original Message-----
From: gupa
...
Asi nejméně problémový způsob je, zabalit med rovnou do malého balení a
zákazníkovi vysvětlit, že cena je nižší proto, že nemám vícenáklady na drahé
balení a že med byl zabalen ihned po odstředění a nijak krom cezení
neupravován._gp_ .

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59208


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
gusto (195.168.238.241) --- 1. 11. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

S myšlienkou,že časť medu naplním do pohárov priamo po vytočení a budem ho ponúkať skryštalizovaný sa pohrávam už cca 2roky..a som rád,ako vidím,že niesom sám..Zákazník dostane surový med,čiže max.kvalitu za nižšiu cenu,ako med,s ktorým sa budem naťahovať cez termokoru..a ako pozorujem ľudí,v akej veľkej miere ich zaujíma cena(a do budúcna to bude ešte výraznejšie),tak tomu dávam celkom šancu..Pár ľudí mám takých,ktorí trvajú len na mede priamo z medometu,ale to je mizivé percento..viac ako robeniu osvety,dávam šancu tej nižšej cene a jednoduchému vysvetleniu-med je lacnejší preto,lebo som ušetril na energii ked som ho neroztápal..5€ tekutý a 4,5€ skryštalizovaný..výhodu by som videl aj v tom,že uskladniť napr.2t v pohároch,zaberie oveľa menej miesta než v kanvách..

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59210


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
JosPr (217.77.165.49) --- 1. 11. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

Stoceni produkce primo do sklenic,byt pouzivad vice 5 kilovky nez kilovky je obrovska uspora,zvlast ted,kdyz uz doma topim.Nastavim med na radiator,nasadim polystyrenovy futral,a nahazu polena do kotle.Zadne vydaje za frezy nebo spiraly,zadne ryti v sudu,zadna elektrina.Naklady na "dekrystalizaci"(otresne slovo) medu se rovnaji nule.JosPr

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59212


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
Martin (213.226.245.20) --- 1. 11. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

Naklady na "dekrystalizaci"(otresne slovo) medu se rovnaji nule.
___________________________

Jenže jestli jsem to dobře pochopil, u dekrystalizace by mělo jít o trvalé rozrušení krystalické struktury medu (jako u pastovaného medu), a to bez nutnosti jeho rozehřívání. Vámi prováděná "dekrystalizace" rozehřátím medu povede zanedlouho k nové krystalizaci, žel struktury ještě hrubší, než byla před ztekucením.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59213


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
(e-mailem) --- 2. 11. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

dekrystalizátor; je to jazykově stejně špatné pojmenování. Předpona "de" znamená něco co odstraňuje to co pojmenovává slovní kmen tedy, krystalizaci. to se však neděje, krystaly se neodstraní, jen se jejich struktura spojení rozbíjí. Jen jejich rozpuštění krystaly odstraňuje.
Z toho vyplývá, že jedině rozpouštění je vlastně dekristalizace. Správně by to měl být "rozrušovač,nebo ještě lépe rozmělňovač".

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: JosPr <JozaProchazka/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Dekrystaliz?tor medu
> Datum: 01.11.2012 18:50:18
> ----------------------------------------
> Stoceni produkce primo do sklenic,byt pouzivad vice 5 kilovky nez kilovky
> je obrovska uspora,zvlast ted,kdyz uz doma topim.Nastavim med na
> radiator,nasadim polystyrenovy futral,a nahazu polena do kotle.Zadne vydaje
> za frezy nebo spiraly,zadne ryti v sudu,zadna elektrina.Naklady na
> "dekrystalizaci"(otresne slovo) medu se rovnaji nule.JosPr
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59227


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu