75854

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 2. 11. 2012
Re: Dekrystaliz?tor medu

dekrystalizátor; je to jazykově stejně špatné pojmenování. Předpona "de" znamená něco co odstraňuje to co pojmenovává slovní kmen tedy, krystalizaci. to se však neděje, krystaly se neodstraní, jen se jejich struktura spojení rozbíjí. Jen jejich rozpuštění krystaly odstraňuje.
Z toho vyplývá, že jedině rozpouštění je vlastně dekristalizace. Správně by to měl být "rozrušovač,nebo ještě lépe rozmělňovač".

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: JosPr <JozaProchazka/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: Dekrystaliz?tor medu
> Datum: 01.11.2012 18:50:18
> ----------------------------------------
> Stoceni produkce primo do sklenic,byt pouzivad vice 5 kilovky nez kilovky
> je obrovska uspora,zvlast ted,kdyz uz doma topim.Nastavim med na
> radiator,nasadim polystyrenovy futral,a nahazu polena do kotle.Zadne vydaje
> za frezy nebo spiraly,zadne ryti v sudu,zadna elektrina.Naklady na
> "dekrystalizaci"(otresne slovo) medu se rovnaji nule.JosPr
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59227


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu