78134

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Malindzak Peter --- 1. 10. 2002
RE: jak zvýąit spotřebu medu

Je to dobrý nápad (aj ja mám doma domácu hruškovicu), len by ma zaujímalo,
či sa neskôr ten rozpustený med neodseparuje (neusadí).

-----Pôvodná správa-----
Od: Pavel Prchal <prchal/=/dup.cz>
Pre: Vcelarska konference <vcely/=/v.or.cz>
Dátum: 1. október 2002 14:24
Predmet: Re: jak zvýšit spotřebu medu


>
>> Nazdar přátelé ! :-)))
>> už to tady probíráno bylo, ale opakování matka moudrosti. :-)) Po
>> prvním letošním točení medu jsem si vzpomněl na možnost míchání medu a
>> alkoholu. V mém případě jabkovice (v jiných krajích se to jmenuje
>> kalvádos). Hezky jeden objemový díl medu a jeden objemový díl alkoholu
>> asi 55%. Ten med musí být tekutý, jak jistě většina z účastníků
>> konference ví. A po řádném promíchání je z toho dobrota. :-))) Když
>Ještě se může přidat jeden díl citronové šťávy. (1:1:1)
>
>Zdraví PP.
>
>*-----------------------------------------*
>Pavel Prchal
>DUP - druzstvo Pelhrimov
>Remenovska 1999, 39317 Pelhrimov
>Tlf. 565353127 (*111)
>http://www.dup.cz
>mail: prchal/=/dup.cz
>*-----------------------------------------*

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1808


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Libor Jarolím --- 1. 10. 2002
Re: jak zvýąit spotřebu medu

U tekutého medu se mi to(separace) zatím nestalo. Ale jedna dávka medu už
byla částečně zkrystalizovaná a to se pak krystalky usazovaly na dně láhve a
dělaly problémy. Domníval jsem se, že voda obsažená v alkoholu ty krystalky
rozpustí, ale nestalo se tak.
DOBROU CHUŤ
Libor Jarolím
Ostrava-Stará Bělá


> Je to dobrý nápad (aj ja mám doma domácu hruškovicu), len by ma zaujímalo,
> či sa neskôr ten rozpustený med neodseparuje (neusadí).


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1809


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Arnoąt Hrdina --- 1. 10. 2002
Re: jak zvýąit spotřebu medu

Viděli jste v neděli v ČT1 Domácí štěstí? Bylo celé o včelách a o medu.
Možná že dotyční mohli dát vědět do konference, že budou v televizi :o)
(pokud se učastní).
Bohužel jsem to pustil pozdě, ale pár receptů jsem chytil.
Oloupaný česnek zalitý v medu jsem zkoušel. Je to vůbec teď v sychravých
dnech užitečný naložit. Preventivně. Dá se to prý i s topinkou. Osobně jse
užíval tak jak to bylo naložené. A musím říct, při chřipce i preventivně
vynikající.
Ztratí to štiplavost a zápach, ale zůstanou veškeré léčivé vlastnosti jak
česneku tak medu.

Arnošt

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1810


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jakub ©merda --- 2. 10. 2002
recept

Bohužel jsem se nedíval na pořad "Domácí štěstí", nicméně mě zaujal
zde na konferenci zmiňovaný recept na česnek v medu. Rád bych tedy
poprosil přítele Arnošta, aby se trochu více rozepsal o tomto
receptu, resp. o přípravě tohoto mlsu :-)?? Děkuji

Kuba



> Oloupaný česnek zalitý v medu jsem zkoušel. Je to vůbec teď v sychravých
> dnech užitečný naložit. Preventivně
> Arnošt
>
>

______________________________________________________________________
Reklama:
E-mail zdarma na cely zivot: http://email.seznam.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1818


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Arnoąt Hrdina --- 2. 10. 2002
Re: recept


Umýt sklenici (:o) ), velikost dle předpokládané konzumace.
Oloupat česnek a česnekové stroužky naskládat do sklenice.
Zalít medem a nechat alespon týden stát.
Cˇesnek medem nasákne a chutná lahodně a pokud si pamatuju tak nesmrdí.

Dobrou chutˇ

A

>Bohužel jsem se nedíval na pořad "Domácí štěstí", nicméně mě zaujal
>zde na konferenci zmiňovaný recept na česnek v medu. Rád bych tedy
>poprosil přítele Arnošta, aby se trochu více rozepsal o tomto
>receptu, resp. o přípravě tohoto mlsu :-)?? Děkuji

>Kuba



> Oloupaný česnek zalitý v medu jsem zkoušel. Je to vůbec teď v sychravých
> dnech užitečný naložit. Preventivně
> Arnošt
>
>

______________________________________________________________________
Reklama:
E-mail zdarma na cely zivot: http://email.seznam.cz


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1819


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Vlastimil Protivínský --- 3. 10. 2002
Pro vcelare ze Sternberka

Přátelé, kolegové,

moc prosím, je-li tu v konferenci někdo ze Šternberka, ozvěte se mi, prosím:

protivinsky/=/quick.cz

Dík, Vojta

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1823


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel Prchal --- 1. 10. 2002
RE: jak zvýąit spotřebu medu

> Je to dobrý nápad (aj ja mám doma domácu hruškovicu), len by ma
> zaujímalo, či sa neskôr ten rozpustený med neodseparuje (neusadí).
Komu to chutná, tomu se to nestačí usadit :-o
A komu ne, tomu to nevadí.

Zdraví PP.

*-----------------------------------------*
Pavel Prchal
DUP - druzstvo Pelhrimov
Remenovska 1999, 39317 Pelhrimov
Tlf. 565353127 (*111)
http://www.dup.cz
mail: prchal/=/dup.cz
*-----------------------------------------*

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1811


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu