78219

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Karel (e-mailem) --- 16. 9. 2005
Re: Prospívá med naemu zdraví?

> Po medu se tloustne stejně jako po cukru .....
To jeden z příkladů, jak se zde někdo někde ptal, co by měl tedy ČSV dělat.
Shromáždit fakta, zdroje, atd. tedy normální rešerži, tak jak se má dělat.
V rozpočtu je na všeobecněprospěšnou a vzdělávací činnost vydáváno asi 12
miliónů korun. Snad by se našlo několi desítek tisíc na sponozorování např.
studentských prací na daná téma. Jedná se jen o rešerži, ne o výskum -
ideální start pro studenty (a možná i někdy budoucího včelaře).
K dané otázce - nejsem chemik, ale chemici mi to potvrzovali.
Po medu a cukru se netloustne snadno. K uložení kila tuku tělu prý stačí
něco přes kilo tuku v potravě. Ale cukrů prý několi kilo, protože tam je
velká ztráta při přeměně. Cukry dodávají tělu okamžitou energii, ale tělo
je neukládá na dlouhou dobu. Na to má tuky. Samozřejmě, když máme dost
cukru, nemusí tělo odbourávat tuky a nehubnem.
Je to bez záruky, v chemii nejsem příliš vzdělán.
karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12302


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu