78503
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
- Radim Polá.ek (e-mailem) --- 29. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak
Potravináaský lak je obecný termín. CukráC tím bude myslet tleba neco jako roztok zelatiny nebo vaje ného bílku, který napatlá na marcipán, stavitel t<eba jatek prákkovou barvu s atestem na potraviny, kterou dá nalakovat kovové voci v jatkách, pracovník konzervárny lak, který musí být uvnitu plechovek tveba lunchmeatu, vtelavi taky naco jiného.
Na buvolí roh nevím. Na keratinu by obecno vctoina rozpouotpdlových lakh asi drbet mohla. Pokud ten roh nebude mastný, pokud se samotný keratin nebude loupat a taky naopak na úpln vyhlazených plochách hastými dotyky by mohl být problém. Pokud nevadí, ae nalakováním roh zmoní dost vzhled.
Já bych navrhoval roh napustit vtelím voskem. Peedpokládám, de snese teplotu tání vosku. Okistit od mastnoty a nepevných nástí, pono it do roztaveného vosku a nechat nasáknout. Nechat okapat, pak zase zaheát nad teplotu tání vosku a rozpurtzný vosk z povrchu pohádno vytoít. Ale je to bez záruky a teoretický nápad od stolu bez jakýchkoliv i vy tených zkuheností. Ale podobno jako daevo napu tané voskem by se vzhled rohu mohl dost zlep it.
R. Polá ek
----- Original Message ----- From: <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, August 28, 2005 11:33 PM Subject: Re: Potravinarsky lak
> Ma to byt ochrana proti slinam a alkoholu. Nanaset se bude na povrch > nejake nadoby, v mem pripade je to roh (buvoli treba), coz > je asi keratin (?), obecne by ale mel potravinarsky lak drzet na rade > materialu. > Nasel jsem v internetu, ze potravinarsky lak se dava treba i na marcipan. > Co je slozenim takoveho laku nemam nejmensi tuseni. > > D. Helmut > > > --- Original Nachricht --- > Absender: Gustimilián Pazderka > Datum: 28.08.2005 22:37 > > >D. Helmut alias 9732597286 > > > > > > > >>Dal jsem vyhledat v seznamu "potravinarsky lak" a nic nevypadlo, takze > >>ani z teto konference. > >>V nemecku ho prodavaji ve spreji i jako tekutinu. > >> > >> > >...................... > >No dal jsem "potravinarsky lak" na http://vindex.ic.cz/search.php a sve(te div se "rádcové našli "...(de(lám na databázi opravdu jen jako hobby a navíc na serveru, na kterém to be(ží, to je docela pr(etížené) > > > >Spíše se ptám, na co budeš ten sprej aplikovat ? ... > >A v barvách, kde de(laj s autolaky ti Bisil podle me( naplní do nádobky bez problému*. (náklady : sprej nádoba (?x) +práce naplne(ní + bisil + možná r(edidlo) Ale bez záruky, protože jsem to nikdy nede(lal. > > > > > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12041
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu