78433

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim PolĂĄĹĄek (e-mailem) --- 27. 8. 2005
Re: Cerpadlo na med

Zdravím,
tady už to vypadá jako euro, ale předtím došlo k nějaké konverzi na jiný
znak. Možná bude lepší používat do diskuze, kde ty zprávy procházejí přes
různé počítače s různými znakovými sadami slovní zkratku.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, August 27, 2005 8:53 AM
Subject: Re: Cerpadlo na med


> Je to tak.
>
> D. Helmut
>
> --- Original Nachricht ---
> Absender: Radim Polá?ek
> Datum: 26.08.2005 22:24
>
> >€ - to je znak pro euro? Vidím to poprvé.
> >
> >R. Polá?ek
> >
> >

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12021


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Olda Vancata (e-mailem) --- 27. 8. 2005
Re: Cerpadlo na med

co takhle jit na

http://www.swienty.com/default.asp

(nemecka verze)

v menu kliknout na "Abfüllung" a vpravo klikout na "Honingpumpen"?

\vov


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12022


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Radim Polášek (e-mailem) --- 27. 8. 2005
Re: Cerpadlo na med

Chce to tam mít technické parametry, aspoň dopravované množství a tlak
čerpadla, jinak je takový katalog k ničemu. A taky pořádnou fotku.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Olda Vancata" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, August 27, 2005 5:02 PM
Subject: Re: Cerpadlo na med


> co takhle jit na
>
> http://www.swienty.com/default.asp
>
> (nemecka verze)
>
> v menu kliknout na "Abfüllung" a vpravo klikout na "Honingpumpen"?
>
> \vov
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12023


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Olda Vancata (e-mailem) --- 27. 8. 2005
Re: Cerpadlo na med

> Chce to tam mˇt technick‚ parametry, aspo dopravovan‚ mno stvˇ a tlak
> erpadla, jinak je takov katalog k ni emu. A taky po  dnou fotku.

a co takhle kliknout na ten malej vobrazek. pak se vobjevej parametry

\vov


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12025


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Jirka S (213.29.5.2) --- 28. 8. 2005
Re: Cerpadlo na med

Klikni na obrázky postupně - všechny pumpy mají stejné parametry(swienty).

Firma Lysoň, zastoupení firmou Vast-oil nabízí čerpadlo s možností plnění medu do obalů, s nastavením množství + - 3g? Kapacita 300 - 500 ks/hod., Plní od 20 - 9999g, Přepumpuje 260 kg medu za hodinu..... Cena 55200,- Kč, Dovezou až do domu dle jejich nabídky.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12026


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
Radim Poláek (e-mailem) --- 29. 8. 2005
Re: Cerpadlo na med

Zdravím,
taky jsem pátral, mluvil jsem se zástupcem jedné firmy, co čerpadla vyrábí,
mají v nabídce na takové materiály vibrační čerpadlo poháněné vzduchem v
cenách od deseti tisíc Kč, má přepumpovat okolo 100 litrů za hodinu při
výstupním tlaku 2 - 8 barů a pro plnění stačí za čerpadlo umístit kohout,
při zavřeném kohoutu čerpadlo stojí.
K ceně se přirozeně musí připočíst kompresor od několika tisíc Kč výš a
možná i filtr hnacího vzduchu v ceně cca 1 - 2 tisíc Kč .

Je to předběžné, mám od něho dostat katalog a možná se ještě na pár věcí
poptám, než zveřejním konkrétní údaje.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Jirka S" <>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, August 28, 2005 10:45 AM
Subject: Re: Cerpadlo na med


> Klikni na obrázky postupně - všechny pumpy mají stejné parametry(swienty).
>
> Firma Lysoň, zastoupení firmou Vast-oil nabízí čerpadlo s možností plnění
> medu do obalů, s nastavením množství + - 3g? Kapacita 300 - 500 ks/hod.,
> Plní od 20 - 9999g, Přepumpuje 260 kg medu za hodinu..... Cena 55200,- Kč,
> Dovezou až do domu dle jejich nabídky.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12049


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
Lejčar (e-mailem) --- 30. 8. 2005
RE: Cerpadlo na med



mají v nabídce na takové materiály vibrační čerpadlo poháněné vzduchem v
cenách od deseti tisíc Kč, má přepumpovat okolo 100 litrů za hodinu při
výstupním tlaku 2 - 8 barů a pro plnění stačí za čerpadlo umístit kohout,

Pozor na viskozitu medu. Jakmile nebude med tekutý téměř jako voda, bude mít
membránové čerpadlo problém se sáním.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12062


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
Daniel Prokeš (e-mailem) --- 29. 8. 2005
Re: Cerpadlo na med

Tak super!!!
Snad to bude fungovat a za přijatelnou cenu.
Těším se na Vaše zkušenosti.
S pozdravem Daniel Prokeš

> Zdravím,
> taky jsem pátral, mluvil jsem se zástupcem jedné firmy, co čerpadla
> vyrábí,
> mají v nabídce na takové materiály vibrační čerpadlo poháněné vzduchem v
> cenách od deseti tisíc Kč, má přepumpovat okolo 100 litrů za hodinu při
> výstupním tlaku 2 - 8 barů a pro plnění stačí za čerpadlo umístit kohout,
> při zavřeném kohoutu čerpadlo stojí.
> K ceně se přirozeně musí připočíst kompresor od několika tisíc Kč výš a
> možná i filtr hnacího vzduchu v ceně cca 1 - 2 tisíc Kč .
>
> Je to předběžné, mám od něho dostat katalog a možná se ještě na pár věcí
> poptám, než zveřejním konkrétní údaje.
>
> R. Polášek
>
> ----- Original Message -----
> From: "Jirka S" <>
> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Sunday, August 28, 2005 10:45 AM
> Subject: Re: Cerpadlo na med
>
>
>> Klikni na obrázky postupně - všechny pumpy mají stejné
>> parametry(swienty).
>>
>> Firma Lysoň, zastoupení firmou Vast-oil nabízí čerpadlo s možností plnění
>> medu do obalů, s nastavením množství + - 3g? Kapacita 300 - 500 ks/hod.,
>> Plní od 20 - 9999g, Přepumpuje 260 kg medu za hodinu..... Cena 55200,-
>> Kč,
>> Dovezou až do domu dle jejich nabídky.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12061


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Radim Polášek (e-mailem) --- 27. 8. 2005
Re: Cerpadlo na med

Zjistil jsem, že jsem si k prohlížení vybral zrovna tu pumpu, u které tyto
údaje nebyly uvedeny. U ostatních to tam je, dopravované množství 40 - 80
litrů za minutu při 300 otáčkách. Vypadá to na odstředivou pumpu, pokud se
dá soudit z těch malinkých obrázků, takže výstupní tlak bude dost malý a tím
pádem bude i malý tlakový spád pro případný filtr.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Radim Polášek" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Saturday, August 27, 2005 8:56 PM
Subject: Re: Cerpadlo na med


> Chce to tam mít technické parametry, aspoň dopravované množství a tlak
> čerpadla, jinak je takový katalog k ničemu. A taky pořádnou fotku.
>
> R. Polášek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12024


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 28. 8. 2005
Fotografie letici vcely

Pokousel jsem se vcera vyfotit digitalnim fotoaparatem pristavajici nebo
vzletajici vcely z ulu, ale neuspel jsem.
Fotografie jsou vsechny neostre (predevsim kridla vcely).
Zajimalo by mne jak rychle se kridla vcely pohybuji a jaka rychlost
zaverky se musi pouzit.
Protoze bezne digitalni fotoaparaty maji rychlost zaverky tak do
1/500-1000 s, fotil jsem natvrdo zabudovanym bleskem.
Doba trvani zablesku je totiz mnohem mensi nez doba otevrni zaverky
objektivu.
Presto se asi diky citlivosti cipu fotokamery zaznamenalo i okolni denni
svetlo a vysledkem jsou neostre fotografie zvlaste kridel.
Takze mam ten dojem, ze beznym dig. pristreojem se letici vcela neda
zachytit.
Leda ze byse fotilo v noci s bleskem ale to vcely neletaji.

D. Helmut

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12028


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
vhájek (83.208.142.234) --- 29. 8. 2005
Re: Fotografie letici vcely

Sice nemám zkušenosti s digi foťákem, ale něco o focení vím.Platí obecně to co u klasiky, tj, existuje vazba rychlost závěrky(čas)->clona ->hloubka ostrosti. To může být ten problém. V makro režimu je hloubka ostrosti hrozně malá. Pokud má fotoaparát možnost manuálního nastavení, pak doporučuji nastavit větší clonové číslo na úkor rychlosti závěrky. U klasického foťáku třeba 1/125 a clonu tak 5,6. Obecně platí čím větší clonové číslo, tím větší hloubka ostrosti. Chce si to odzkoušet, na digiťáku to není takový problém. Pokud má foťák motivové programy, někty tam bývá i režim pro makro. Význam vestavěného blesku je sporadický. Pro makrofografie existují speciální objektivy s vestavěným kruhovým bleskem. Zkuste to bez blesku. Něco se dá také nahnat nastavením citlivosti. Zkuste 200 ASA, 400 by už asi bylo na úkor kvality.

S pozdravem

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12059


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Radim Poláek (e-mailem) --- 28. 8. 2005
Re: Fotografie letici vcely

Zdravím,
Musí se fotit s vypnutou ostuicí automatikou a na slunci, aby bylo molné
pourít co nejkratjí aasy.
Co to je v bec za digitál?

R. Polá ek

----- Original Message -----
From: <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, August 28, 2005 11:43 AM
Subject: Fotografie letici vcely


> Pokousel jsem se vcera vyfotit digitalnim fotoaparatem pristavajici nebo
> vzletajici vcely z ulu, ale neuspel jsem.
> Fotografie jsou vsechny neostre (predevsim kridla vcely).
> Zajimalo by mne jak rychle se kridla vcely pohybuji a jaka rychlost
> zaverky se musi pouzit.
> Protoze bezne digitalni fotoaparaty maji rychlost zaverky tak do
> 1/500-1000 s, fotil jsem natvrdo zabudovanym bleskem.
> Doba trvani zablesku je totiz mnohem mensi nez doba otevrni zaverky
> objektivu.
> Presto se asi diky citlivosti cipu fotokamery zaznamenalo i okolni denni
> svetlo a vysledkem jsou neostre fotografie zvlaste kridel.
> Takze mam ten dojem, ze beznym dig. pristreojem se letici vcela neda
> zachytit.
> Leda ze byse fotilo v noci s bleskem ale to vcely neletaji.
>
> D. Helmut

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12029


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
(e-mailem) --- 28. 8. 2005
Potravinarsky lak

Vi nekdo , kde je k dostani potravinarsky lak?

D. Helmut

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12031


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Jan Cervenka (e-mailem) --- 28. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak

Dne neděle 28 srpna 2005 18:44 9732597286/=/gmx.net napsal(a):
> Vi nekdo , kde je k dostani potravinarsky lak?
>
> D. Helmut

To nevim, ale barva s potravinarskym atestem je treba bisil, eprosin, pry i
balakryl. Treba by stacilo mrknout na archiv.

Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12032


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
(e-mailem) --- 28. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak

Dal jsem vyhledat v seznamu "potravinarsky lak" a nic nevypadlo, takze
ani z teto konference.
V nemecku ho prodavaji ve spreji i jako tekutinu.

D. Helmut

--- Original Nachricht ---
Absender: Jan Cervenka
Datum: 28.08.2005 19:25

>
>
>To nevim, ale barva s potravinarskym atestem je treba bisil, eprosin, pry i
>balakryl. Treba by stacilo mrknout na archiv.
>
>Honza
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12034


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 28. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak

D. Helmut alias 9732597286

> Dal jsem vyhledat v seznamu "potravinarsky lak" a nic nevypadlo, takze
> ani z teto konference.
> V nemecku ho prodavaji ve spreji i jako tekutinu.
......................
No dal jsem "potravinarsky lak" na http://vindex.ic.cz/search.php a světe div se "rádcové našli "...(dělám na databázi opravdu jen jako hobby a navíc na serveru, na kterém to běží, to je docela přetížené)

Spíše se ptám, na co budeš ten sprej aplikovat ? ...
A v barvách, kde dělaj s autolaky ti Bisil podle mě naplní do nádobky bez problémů. (náklady : sprej nádoba (?x) +práce naplnění + bisil + možná ředidlo) Ale bez záruky, protože jsem to nikdy nedělal.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12036


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                     
(e-mailem) --- 28. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak

Ma to byt ochrana proti slinam a alkoholu. Nanaset se bude na povrch
nejake nadoby, v mem pripade je to roh (buvoli treba), coz
je asi keratin (?), obecne by ale mel potravinarsky lak drzet na rade
materialu.
Nasel jsem v internetu, ze potravinarsky lak se dava treba i na marcipan.
Co je slozenim takoveho laku nemam nejmensi tuseni.

D. Helmut


--- Original Nachricht ---
Absender: Gustimilián Pazderka
Datum: 28.08.2005 22:37

>D. Helmut alias 9732597286
>
>
>
>>Dal jsem vyhledat v seznamu "potravinarsky lak" a nic nevypadlo, takze
>>ani z teto konference.
>>V nemecku ho prodavaji ve spreji i jako tekutinu.
>>
>>
>......................
>No dal jsem "potravinarsky lak" na http://vindex.ic.cz/search.php a sve(te div se "rádcové našli "...(de(lám na databázi opravdu jen jako hobby a navíc na serveru, na kterém to be(ží, to je docela pr(etížené)
>
>Spíše se ptám, na co budeš ten sprej aplikovat ? ...
>A v barvách, kde de(laj s autolaky ti Bisil podle me( naplní do nádobky bez problému*. (náklady : sprej nádoba (?x) +práce naplne(ní + bisil + možná r(edidlo) Ale bez záruky, protože jsem to nikdy nede(lal.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12039


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                        
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 29. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak

D. Helmut alias 9732597286:
> Ma to byt ochrana proti slinam a alkoholu. Nanaset se bude na povrch
> nejake nadoby, v mem pripade je to roh (buvoli treba), coz
......

Myslím si, že toto téma sem patří jedině v případě, je-li ten alkohol medovina.
Takže. Podle mě ta nádoba nemůže nikdy splňovat i po nástřiku potravinářským lakem či barvou hygienické předpoklady umytí, protože jde i mimo jiné o nádobu z těla živočicha (součást). Jedině v případě, že z této nádoby vytáhneš něco, co jde strčit do myčky na nádobí a bez úhony to vytáhneš čisté. A to platí i pro tu slinu, která bude při konzumaci jen na této "vložce" co vytáhneš z rohu buvola. Takže bych ti doporučil něco nerezovýho (určené pro styk s alkoholem - pozor není nerez jako nerez) a napasovat to, nebo upravit do toho rohu s tím, že rty úst budou na tom nerezu.

Ať se daří.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12042


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                           
(e-mailem) --- 29. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak

Ano je to medovina.
Lak se u rohu pouziva proto, ze roh po styku s vodou zacne smrdet.
Musi to tedy byt chemicky lak, ktery je dosti trvanlivy a nerozpousti se
ve vode ani alkoholu.
Zkusim koupit ten za deset euro.


D. Helmut

--- Original Nachricht ---
Absender: Gustimilián Pazderka
Datum: 29.08.2005 00:34

>
>Myslím si, že toto téma sem patří jedině v případě, je-li ten alkohol medovina.
>Takže. Podle mě ta nádoba nemůže nikdy splňovat i po nástřiku potravinářským lakem či barvou hygienické předpoklady umytí, protože jde i mimo jiné o nádobu z těla živočicha (součást). Jedině v případě, že z této nádoby vytáhneš něco, co jde strčit do myčky na nádobí a bez úhony to vytáhneš čisté. A to platí i pro tu slinu, která bude při konzumaci jen na této "vložce" co vytáhneš z rohu buvola. Takže bych ti doporučil něco nerezovýho (určené pro styk s alkoholem - pozor není nerez jako nerez) a napasovat to, nebo upravit do toho rohu s tím, že rty úst budou na tom nerezu.
>
>Ať se daří.
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12043


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                     
Radim Polá.ek (e-mailem) --- 29. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak

Potravináaský lak je obecný termín. CukráC tím bude myslet tleba neco jako
roztok zelatiny nebo vaje ného bílku, který napatlá na marcipán, stavitel
t<eba jatek prákkovou barvu s atestem na potraviny, kterou dá nalakovat
kovové voci v jatkách, pracovník konzervárny lak, který musí být uvnitu
plechovek tveba lunchmeatu, vtelavi taky naco jiného.

Na buvolí roh nevím. Na keratinu by obecno vctoina rozpouotpdlových lakh asi
drbet mohla. Pokud ten roh nebude mastný, pokud se samotný keratin nebude
loupat a taky naopak na úpln vyhlazených plochách hastými dotyky by mohl
být problém. Pokud nevadí, ae nalakováním roh zmoní dost vzhled.

Já bych navrhoval roh napustit vtelím voskem. Peedpokládám, de snese teplotu
tání vosku. Okistit od mastnoty a nepevných nástí, pono it do roztaveného
vosku a nechat nasáknout. Nechat okapat, pak zase zaheát nad teplotu tání
vosku a rozpurtzný vosk z povrchu pohádno vytoít. Ale je to bez záruky a
teoretický nápad od stolu bez jakýchkoliv i vy tených zkuheností. Ale
podobno jako daevo napu tané voskem by se vzhled rohu mohl dost zlep it.

R. Polá ek


----- Original Message -----
From: <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, August 28, 2005 11:33 PM
Subject: Re: Potravinarsky lak


> Ma to byt ochrana proti slinam a alkoholu. Nanaset se bude na povrch
> nejake nadoby, v mem pripade je to roh (buvoli treba), coz
> je asi keratin (?), obecne by ale mel potravinarsky lak drzet na rade
> materialu.
> Nasel jsem v internetu, ze potravinarsky lak se dava treba i na marcipan.
> Co je slozenim takoveho laku nemam nejmensi tuseni.
>
> D. Helmut
>
>
> --- Original Nachricht ---
> Absender: Gustimilián Pazderka
> Datum: 28.08.2005 22:37
>
> >D. Helmut alias 9732597286
> >
> >
> >
> >>Dal jsem vyhledat v seznamu "potravinarsky lak" a nic nevypadlo, takze
> >>ani z teto konference.
> >>V nemecku ho prodavaji ve spreji i jako tekutinu.
> >>
> >>
> >......................
> >No dal jsem "potravinarsky lak" na http://vindex.ic.cz/search.php a
sve(te div se "rádcové našli "...(de(lám na databázi opravdu jen jako hobby
a navíc na serveru, na kterém to be(ží, to je docela pr(etížené)
> >
> >Spíše se ptám, na co budeš ten sprej aplikovat ? ...
> >A v barvách, kde de(laj s autolaky ti Bisil podle me( naplní do nádobky
bez problému*. (náklady : sprej nádoba (?x) +práce naplne(ní + bisil + možná
r(edidlo) Ale bez záruky, protože jsem to nikdy nede(lal.
> >
> >
> >
> >
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12041


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 28. 8. 2005
Re:Potravinarsky lak

D. Helmut alias 9732597286 :

> Vi nekdo , kde je k dostani potravinarsky lak?
...................

Což třeba obchod zvaný barvy - laky ? :-)

Ať se daří

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12033


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Radim Poláek (e-mailem) --- 28. 8. 2005
Re: Potravinarsky lak

Zdravím,
jako "potravináaský lak" se ozna uje barva nebo lak naná ený v tenké vrstvv
na plech, nej,astjji pocínovaný pro výrobu jednorázových a nevratných
plechových obal na potraviny. Je uvnitu katdé plechovky. Vzhledem k
tenkosti vrstvy a citlivosti na mechanické pokkození je jednorázovost na
míst>. Za dob mých studií to byl speciální epoxidový vysokovypalovací lak,
potreboval pro vypálení teplotu tutím okolo 140 st C. Co se poueívá dneska,
nevím, nejspíe to bude taky najaká vypalovací pai vyaiích teplotách. Mluvím
o továrních podmínkách. I kdyby se ho povedlo sehnat v malém balení, v
domácích podmínkách nejspíe nepejde dostatesna kvalitna zpracovat.
Pokud se prodává v obchodu ndjaký sprej s potravináaským lakem, je to
nejspíe npjaká rozpouotpdlová barva nebo lak pro ppímý styk s potravinami
stejns jako je ten Eprosin nebo Bisil.

R. Polá ek

----- Original Message -----
From: <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, August 28, 2005 8:20 PM
Subject: Re: Potravinarsky lak


> Dal jsem vyhledat v seznamu "potravinarsky lak" a nic nevypadlo, takze
> ani z teto konference.
> V nemecku ho prodavaji ve spreji i jako tekutinu.
>
> D. Helmut
>
> --- Original Nachricht ---
> Absender: Jan Cervenka
> Datum: 28.08.2005 19:25

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12035


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu