78183

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radek Hubač (e-mailem) --- 26. 9. 2009
Re: medovina (37857)

Zdravím z Budapešti,
nebál bych se experimentu. \záleží na tom, čeho chceš dosáhnout. |Pokud jde o doslazení, zkus na menším množství hmotnost medu, který bude vyhovovat Tvijí chti, pokud je medovina suchá, očekával bych mezi 2-5 kg na 100l. Při tomto doslazení je třeba postupovat, jak byloojiž vícekrát publikováno, zahřát menší množství medoviny a rozpustit v ní celkové množství medu a potom zamícht do medoviny. Musíš počít s opětovným zákalem tak na půl roku, který ovšem chuti nevadí.
Mnoho příjemných chvil s medovinou přeje
Radek Hubač
> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Ludva <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: medovina
> Datum: 25.9.2009 21:49:05
> ----------------------------------------
> Potřebuji poradit.Už leta si nakládám medovinu a vždy si skvěle pochutnám.
> Jen jednou, loni jsem medovinu 50 l stočil při druhém stáčení do plastových
> kanistrů a nechal v bláhovém domění, že bude jako ve skle. Nebyla,
> samozřejmě se zřejmě okysličovala a dokvášela. Po zjištění jsem ji ihned
> stočil do skla. Teď je medovina mírně hořčí než normálně a samozřejmě málo
> sladká. Lze takovou medovinu ještě nějak napravit? Je stará 2 roky,čirá
> dalo by se říci stabilní. Další medoviny mám 100l 1 rok starou ve skle ok.
> diky za radu.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 37864


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Pavel Zajicek - Re: ECO Včelaření
Předchozí:G.Pazderka - Re: medovina


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu