78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Cervenka (e-mailem) --- 5. 3. 2014
Re: svazenka

Dne Tuesday 25 February 2014 08:34:56 JosPr napsal(a):


> Ja nechavam kazdy rok 1/3 svych polnosti "ladem" a osivam ji po pulce
> dubna svazenkou(driv mam obavu,rada vymrza).Odkvete,uschne a aniz bych
> vypadana semena nejak zapravoval,vyrazi znova,vykvete a po odkvetu ji
> posecu a zaoru.Dal seju svazenku po skorych bramborach,kvete sice az v puli
> zari,ale je radost pohlednout na takove pole,plne vcel sbirajicich
> pyl.Zkousel jsem i pohanku,horcici(bez postriku sezere kvetopas) a
> svetlici,ale idealne jednoducha je svazenka,z niz vcely na podzim ulozi pod
> sebe spousty pylu,tedy pokud je vcelar zbytecne neomezi prostorem.JosPr

Dobry den,
1/3 je asi kolik ar (ha) ? Mam take nejaka pole a premyslim, ze bych zasel
svazenku. Idealne jsem si to predstavoval treba u louky, co se musi stejne
sekat, ze bych to postrikal rondupem, prejel diskovacem (je to zavezeny lom a
mala vrstva ornice) s po odkvetu bych to zase diskoval, aby to vyrosto.

Jak si ale opatrujete osivo - kazdy rok znovu, nebo svazenku sklizite (cim) ,
cistite ? Nebo dokonce osivo prodavate do vykupu - kam? Ze bych treba ukecal
nejake zemedelce. Zatim jsem vzdycky skoncil na tom - za kolik a kde je
vykup. Coz u obili a repky problem neni.

Jeste mne napadla komonice bila, asi to zkusim 1/2 na 1/2.


Dekuji.

Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 63793


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu