78211

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Martin H. (90.177.148.94) --- 16. 9. 2013

Staré cukerné zásoby z převěšování při vytáčení jsou zkrystalizované. Při odvíčkování to též křupe. Kdyby staré zásoby přece jenom kdokoliv vytočil úmyslně, má v medu akorát krupici.

Pokud se jedná o takto poškozený med z prodeje ze dvora, nese odpovědnost včelař a kazí si tím jméno, pokud dává do výkupu, měl by se o kontrolu kvality zajímat pouze a jen soukromník - výkupce.

To samé se všemi potravinami, za falšování a nekvalitu nepřímo můžou paradoxně kontrolní orgány, kdyby nebyly, lidé by se časem vytrestali sami a začali by uvažovat jinak.
Jak ,, kruté " a jedině dlouhodobě účinné.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62339


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
KaJi (88.101.45.181) --- 16. 9. 2013
Re:

MartiH:
Staré cukerné zásoby z převěšování při vytáčení jsou zkrystalizované.

-------
Měl jsem dodnes za to že dobře zpracované zásoby nekrystalizují na rozdíl od medu.


Ale nikdy jsem nad tím nekoumal. :-)
Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62341


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Jan Cervenka (e-mailem) --- 16. 9. 2013
Re:

Dne Monday 16 of September 2013 21:12:16 KaJi napsal(a):
> MartiH:
> Staré cukerné zásoby z převěšování při vytáčení jsou zkrystalizované.
>
> -------
> Měl jsem dodnes za to že dobře zpracované zásoby nekrystalizují na rozdíl
> od medu.
>
>
> Ale nikdy jsem nad tím nekoumal. :-)
> Karel

aneb jak ziskat akatovou snusku za skaredeho pocasi :)

--



S pozdravem

Jan Cervenka

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62343


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 16. 9. 2013
Re:


Zkrystalizuje ti to jedině tam, kde jsou zbytky medu. Když vyřazuji staré
plodiště, tak zbytky zásob odvíčkuji, vytáčím a zkrmuji, takže vím jak
zásoby krystalizují. Třetím rokem krmím Apiinvertem a tam se krystalizace po
necelém roce v plástu neprojevuje stejně jako u cukru a letos jsem na
zkoušku vzal pár kýblů  Apicukru, tak u tohoto výrobce to budu vědět příští
rok.

Až bude kontrola kvality pouze na výkupci, tak věř tomu, že med ve výkupech
uvidíš jen ve výjimečných případech. Kdyby ty kontrolní orgány nebyly, tak
by se kradlo ještě víc, málo kontrolují a málo trestají. Mělo by platit
třikrát a dost a odebrat živnost. To by se jinak vytřídily a mnohem
rychleji.

 

Franta

 

  


---------- Původní zpráva ----------
Od: Martin H. <e-mail/=/nezadan>
Datum: 16. 9. 2013
Předmět:

"Staré cukerné zásoby z převěšování při vytáčení jsou zkrystalizované. Při
odvíčkování to též křupe. Kdyby staré zásoby přece jenom kdokoliv vytočil
úmyslně, má v medu akorát krupici.

Pokud se jedná o takto poškozený med z prodeje ze dvora, nese odpovědnost
včelař a kazí si tím jméno, pokud dává do výkupu, měl by se o kontrolu
kvality zajímat pouze a jen soukromník - výkupce.

To samé se všemi potravinami, za falšování a nekvalitu nepřímo můžou
paradoxně kontrolní orgány, kdyby nebyly, lidé by se časem vytrestali sami
a začali by uvažovat jinak.
Jak ,, kruté " a jedině dlouhodobě účinné."

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 62342


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu