78192

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Stonjek --- 21. 5. 2004
Zralost medu

Radit někomu, kdy má vytáčet jarní med z řepky a pod. je velmi nevděčné. Přesný návod prakticky neexistuje. Spoléhat se pouze na trhání plásty nabo na procentech zavíčkovanosti je vcelku spolehlivý návod jak mít v nepříznivých letech potíže. Med, který začíná kvasit nelze ničím napravit.Jedinou jistotou je 100% víčkování a jsou leta, kdy má med pod víčky 20 % vody, např. to bylo vloni ,měřeno hustoměrem. Dalším poměrně spolehlivým ukazatelem je vytáčet med až když jsou řepková pole zelená a prakticky žlutá barva zmizela. Já osobně před 1.6. nic nevytáčím a všem radím raději o týden později, než o týden dřív. Nic nám navyrobí spolehlivěji špatnou pověst u našich zákazníků jako kvasící med.Tento jarní med dokáže spolehlivě kvasit i když již zkrystalisoval nebo je li napastován. Tak přeji všem, aby o kvasícím medu pouze četli a aby se jim tato pohroma zaviněná netrpělivostí vyhýbala.
Zdraví Ruda.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 5962


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
havlík --- 21. 5. 2004
Re: Zralost medu

A liší se to i když to není z řepky?Ta je asi 3 km.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 5967


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu