78079

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Döme Roman (193.17.251.25) --- 15. 11. 2012
med na vaření a pečení

Dobrý den
Tento týden se objevil v akci v Kauflandu med na vaření a pečení asi za 40kč 900g mohl by mi někdo odpovědět z čeho je
vyroben popřípadě zda se hodí na výrobu medocukrového těsta na
jarní podnícení včelstev popřípadě oddělku děkuji Döme

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59393


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Martin Černý (85.71.174.169) --- 15. 11. 2012
Re: med na vaření a pečení

http://www.svscr.cz/index.php?basket=-5126562&sid=7130e0fi3g93bkpb6nhmdilt77&art=5295

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59394


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Martin (213.226.245.20) --- 15. 11. 2012
Re: med na vaření a pečení

Určitě se na výrobu medocukrového těsta nehodí!!! Stejně jako každý jiný med, u kterého neznáte přesný původ!

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59395


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radek HubaÄ? (e-mailem) --- 15. 11. 2012
Re: med na vaĹ?enĂ­ a peÄ?enĂ­

Já bych cizí med do svých včel nedal a už vůbec ne takovopu dobrotu ze
supermarketu. Raděj cukr 1:1 s vodou... Med na vaření jue definován ve vyhl.
73/2003.

Radek


---------- Původní zpráva ----------

Od: Döme Roman <dome5/=/seznam.cz>

Datum: 15. 11. 2012

Předmět: med na vaření a pečení
"Dobrý den

Tento týden se objevil v akci v Kauflandu med na vaření a pečení asi za

40kč 900g mohl by mi někdo odpovědět z čeho je

vyroben popřípadě zda se hodí na výrobu medocukrového těsta na

jarní podnícení včelstev popřípadě oddělku děkuji Döme"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59397


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Josef (90.176.34.106) --- 15. 11. 2012
Re: med na vaření a pečení

Otázkou spíše je, co má tato potravina společného s medem. Zda by se ČSV neměl zabývat tím, zda je použití názvu "MED" oprávněné. Uvědomíme-li si, že cena na pultě musí kromě ceny výchozí suroviny obsahovat i cenu zpracování, cenu obalu, cenu dopravy od výchozího zdroje až na pult, marže obchodníků a daň, nemůže se dle mého soudu jednat o produkt včel.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59400


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
pavel (82.100.0.70) --- 16. 11. 2012
Re: med na vaření a pečení

Přesně jsi to vystihl Josefe,jako med se může prodávat kdejaký šunt co včela ani neviděla a lídé to kupují když je to tak levné,pak to poškodí jedině poctivé včelaře a nechápu někoho co to chce cpát dokonce co včel.Jak je možné že to EU vůbec nevadí? Vždyt třeba marmeláda kde je málo jahod se můze nazývat jen tuším pomazánka a nedávno jsem četl ze chtějí zakázat název pomazánkové máslo kvůli nízkému obsahu tuku.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59401


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
R. Pol�ek (85.71.180.241) --- 15. 11. 2012
Re: med na vaření a pečení

je to druhořadý med, který třeba obsahuje příliš vody nebo je porušený vysokou teplotou, neboli nemá příslušné enzymy a obsahuje příliš HMF nebo jiným způsobem nesplňuje normu na včelí med jako potravinu. To by pro medocukrové těsto , které se používá pouze k podněcování a nepřijde do zimních zásob nijak zvlášť nevadilo.
Problém by ale mohla být kontaminace takového medu sporami moru plodu. I když nevím, jestli to není jen teoretická možnost. Ale ve spoustě zemí produkujících levný nekvalitní med je běžné potlačování příznaků moru plodu ve včelstvech antibiotiky a med z těchto včelstev je potom kontaminován.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59398


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu