78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Aleš Molčík (37.188.248.137) --- 1. 11. 2012
Re: DekrystalizĂĄtor medu

Topná spirála na rozpouštění medu a PS izolovaná skříň mi rozpouštění vyřešila, 40Kg nádoba do jednoho dne je rozpuštěná. Topné kabely jsou různého průměru a tím i odporu a bez termostatu podle tabulek se vypočítá délka na stanovení konečné teploty. Používal jsem je jako topení do terária pod pískem.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59201


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Sroll Josef (e-mailem) --- 1. 11. 2012
RE: DekrystalizĂĄtor medu

Nevymýšlíte již vynalezené?
Já používám topnou spirálu do konví, postaví se na mad v konvi, zapne do zásuvky a druhý den je med tekutý. Nic se nepřehřeje, spirála se postupně propadá až na dno. Pokud konev stojí v chladném prostředí (třeba v garáži), je potřeba konev obalit dekou, jinak se v medu vytaví jen tunel. Nejsem agentem žádných překupníků, ale s touto metodou jsem velice spokojen - množtví práce je nepatrné a po zbytek roku nikde nepřekáží nějaká komora. Pro inspiraci:
http://www.vcelarstvivozdecti.cz/spirala-na-rozehrivani-medu/121
http://www.vcest.cz/obchod/index.php?p=productsList&iCategory=24&sName=Potreby-pro-manipulaci-s-medem

Pepa

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59202


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Ducháč Václav (90.180.9.88) --- 1. 11. 2012
Re: DekrystalizĂĄtor medu

podobná spirála jen o větším průměru je i do sudu, je k vidění třeba v NASA. Vašek.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59203


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
KaJi (90.179.243.173) --- 1. 11. 2012
Re: DekrystalizĂĄtor medu

podobná spirála jen o větším průměru je i do sudu, je k vidění třeba v NASA. Vašek.
----


Jo, spolu s dalšími spirálami je k mání na západě od malých průměrů až po ten sudový. Mám jeho menšího bráhu a je to rozdíl od naší spirály v provedení. ALe ten na sud stojí přes deset tisíc.
A je jednoúčelový. Do menší nádoby nejde.


Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59205


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
PHolub (178.248.56.32) --- 1. 11. 2012
Re: DekrystalizĂĄtor medu

Zkus se Karle podívat na tohle, podlahové topení nesmí být teplejší než 45°C
http://www.ekotermpraha.cz/katalog/topne-kabely-2/odporove-topne-kabely-10-4/topny-kabel-devi-dtie-10-40m-400w-100.html

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59214


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
KaJi (90.179.243.173) --- 1. 11. 2012
Re: DekrystalizĂĄtor medu

Nevymýšlíte již vynalezené?
Já používám topnou spirálu do konví,

------------

Proč?
Jednak ta spirála je na dvě věci, musím mít jednu do konve, druhou do hoboku a je bez termnostatu, takže výkon udělaný na samoregulaci a pokud potřebuji rozmrazit zmrzlý med v sudu, nepoužitelná.
Má příkon 70-80W. V porovnání s topnou spirálou s termostatem - třeba tou co mám do filtrační spirály příkon 500W - je to nebetyčný rozdíl v rychlosti rozehřívání.
Takovou spirálu do sudu - ta už by jej v rozumné době trochu rozehřála, ale 80W - to by bylo na dlouhé týdny.

Na hobok se prodává "kabát" s topným kabelem, ale je to jen na hobok. Takže dostatečně dlouhý topný kabel s výkonem cca 300 až 600 W co se používá na temperaci potrubí atd. by byl univerzální a dal se namotat na cokoli. A k tomu izolace.


Ale nejlepší je, pokud má člověk dost času v sezoně narvat všechen med hned do sklenic. A v zimě jen prodávat.

A pokud potřebuje stekutit, tak kachlová kamna (sálavé teplo)- sklenice za půl dne, hobok s promícháním za dva dny.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 59204


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu