76367

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 23. 11. 2009
Re: Medomety

Nás před léty učily ,že krystalická centra nejsnadněji vznikají v přesycených rostocích právě kolem pevných částic

PEPAN

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Gustimilián Pazderka <g.pazderka/=/gmail.com>
> Předmět: Re: Medomety
> Datum: 23.11.2009 17:44:52
> ----------------------------------------
> Nepřehnal jsem vůbec nic. Vznik krystalizačních center se u čerstvého
> medu, který je částečně šlehán již v medometu urychlí. Proč myslíte
> Pepane, že právě pyl může také za krystalizaci? Chcete se opravdu toto
> dozvědět? Tak se zkuse zajímat trochu o palynologii. Myslíte si, že
> právě pylová zrna nemohou mít na povrchu a ponořené v medu nějaký plyn
> ve formě vzduchových bublin? (CO2, O2, vzduch??) To by jste musel
> tvrdit i to, že pylová zrna jsou mrtvá a nedýchají a nemají žádný
> povrch, kde se může zachytnout nějaký interní nebo externí plyn.
>
> _gp_
>
> 2009/11/23 <Josef.Mensik/=/seznam.cz>:
> > GUSTÍKU TADY JSTE PŘEHNAL URYCHLENÍ KRYSTALIZACE NENÍ ŠLEHÁNÍM ALE PŘIDÁNÍM
> NĚČEHO NA ČEM MOHOU KRYSTALY DŘÍVE A RYCHLEJI NARŮSTAT. V našem případě je to
> obvykle již pastovaný med, ale může to být i pyl řízenou krystalizací zase
> zabráníme zaklínění krystalů cukrů do sebe a donutíme je také pohybem k jejich
> většímu počtu a získáme tím hladší a jemnější produkt s menšími krystaly žádným
> následným šleháním nebo mixováním již ztvrdlého medu toho nedosáhneme. A
> vpravením vzduch už vůbec ne. Obráceně jde také odfiltrováním pylu krystalizaci
> oddálit. To jsou ale postupy pro úpravu medu  v EU zakázané.
> >
> > Pepan
> >
> >> ------------ Původní zpráva ------------
> >> Od: Gustimilián Pazderka <g.pazderka/=/gmail.com>
> >> Předmět: Re: Medomety
> >> Datum: 23.11.2009 11:41:10
> >> ----------------------------------------
> >> Pane Vodičko je mi jedno a nerozlišuji v diskuzi moc osoby a témata.
> >> Pokud vyrábíte medomety, které dokážou nějak vpravovat do medu oušky
> >> rámků nebo košem vzduch, dochází ke šlehání. Není žádné tabu, že právě
> >> tak se zrychlí počátek krystalizace v závislosti na druhu medu,
> >> teplotě a množství vpraveného vzduchu na kg do medu. Jde buď o výrobní
> >> vadu medometu nebo nedodržení návodu k použití. Samotné řízené
> >> očkování medu v řízené krystalizaci a stroje okolo tohoto tématu snad
> >> nemusím vysvětlovat jak vypadají. Doporučuji si přečíst okolo tohoto
> >> tématu odbornou literaturu. (Přidal, Včelí produkty; nebo čas.
> >> Včelařství nebo se tím také zabýval v nějaké výzkumné práci p. Kamler
> >> a asi i p. Titěra z VÚ Dol )
> >>
> >> Další Vaše reakce okolo Vaší osoby jsou irelevantní. Já osobně mám na
> >> Vás jen dobré doporučení, coby kvalitní výrobce zařízení pro včelaře.
> >> Reagujete rychle a při servisu i velmi starých Vašich výrobků
> >> poskytujete stálý a flexibilní přístup ku prospěchu vyřešení problému.
> >>
> >>
> >>
> >> 2009/11/23 Jaroslav Vodička <apidomia/=/seznam.cz>:
> >> > Ten stroj nijak nebrzdí? Nevím jak se dá jednoduše vyřešit
> >> > nízkopoložený koš u tohoto medometu, ale hrnutí oušek po medu bývá
> >> > kvalitativní problém, protože se tak vlastně vytváří očkovací
> >> > krystalizační směs. Med takto vytáčený a míchaný, víceméně rychleji
> >> > krystalizuje.
> >> >
> >> > _gp_
> >> >
> >> > Dobrý den,
> >> >
> >> > pane Pazderko, můžete mi prosím vysvětlit jak k urychlení krystalizace
> může
> >> > takovýmto způsobem dojít? Vidím, že se mám stále co učit, nenapadlo by mne
> >> > to totiž ani ve snu. Tato informace je pro mne absolutně nová...
> >> >
> >> > Pravděpodobně si za tím budete stát a třeba i takový nesmysl hájit,
> protože
> >> > mám dojem, že musíte znát odpověď na všechno a pan Stonjek jak sám teď
> >> > napsal se zase nenechá oblbovat profesionálními výrobci. Takže oba dva
> jste
> >> > odborníci já se mám stále co učit.
> >> >
> >> > Jenže výsledek je jaký je. Vytvoří se jednostranná pravda a snaha ji hájit
> >> > do posledního dechu a to ne proto, že by byla skutečnou pravdou, ale
> proto,
> >> > aby neutrpěla obyčejná lidská ješitnost, snaha být důležitým. Občas do
> toho
> >> > máme sklon skluznout všichni. I mě se to někdy může stát. Hledání pravdy
> je
> >> > nějak na druhém místě a to je opravdu škoda.
> >> >
> >> > Můžu tak soudit zpětně z veškerých diskusí, které jsem zde měl - na každý
> >> > argument, který jsem zde kdy uvedl jsem měl od těchto dvou včelařů téměř
> >> > okamžitou námitku a polemiku, a to se mi zdá až neuvěřitelné.
> >> >
> >> > Protože jsem hmotně zainteresován na výrobě a prodeji medometů a
> >> > odvíčkovačů, z tohoto důvodu narážím zřejmě na nedůvěru, na podezření z
> >> > účelovosti. Ale podívejte se zpět a i do současnosti. Kdo dlouhodobě
> nabízí
> >> > zlepšení v kultuře prodeje technických pomůcek ? Tedy ukázku předem a
> >> > zdarma? Kdo vyzývá ostatní výrobce aby udělali totéž ? V zájmu včelaře ?
> >> > Jestliže někdo z konkurenčních firem tvrdí cosi, vždy to musí být
> připraven
> >> > dokázat. A pak je to fér.
> >> > Protože levnější cena a pouhý příslib by neměla vyhrávat. Velmi důležitý
> je
> >> > zřejmě motiv pro nákup a každý jej má absolutně jiný.
> >> >
> >> >
> >> > Jaroslav Vodička
> >> >
> >>
> >>
> >>
> >> --
> >>   ___
> >>  / __| _  _
> >> | (_ || || |
> >>  \___|\___/
> >>  ____
> >> |  _ \ __ _
> >> | |_) / _\ |
> >> |  _ /\__/_|
> >> |_|
> >>
> >>
> >>
> >
>
>
>
> --
> ___
> / __| _ _
> | (_ || || |
> \___|\___/
> ____
> | _ \ __ _
> | |_) / _\ |
> | _ /\__/_|
> |_|
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 38970


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu