78154

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


vladimir (90.178.230.109) --- 17. 6. 2009
pastovani medu

Jak poznam ze michani medu pri pastovani mohu ukocit a zacit plnit litrove sklenice. Za rADU DEKUJI.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36223


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
KaJi (212.77.163.104) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

Jak poznam ze michani medu pri pastovani mohu ukocit a zacit plnit litrove sklenice. Za rADU DEKUJI.
------
No v podtatě se dá poznaz opkamžik, kdy už je pozdě. A odečte se jeden den:-)

Stáči se ve chvíli, kdy to ještě teče. Pokud se to promešká, jde pastovaný med ještě roztočit - pokud se vyrábí vrtačkou a spirálou. Je to ale makačka na vrtačku a je třeba kvalita s dobrou převodovkou. Moje Narex 2stupňová 600W je pořádně teplá.

Jednou jsem to promeškal, tak jsme to rozvrtěli a pak jsem v nádobě míchal a tlačil to šroubovicí ve směru ventilu. A manželka stáčela.
Podle mě je správný okamžik, když je to perle´tově lesklé a teče o něco míň jak těsto na lívance - spíš taková ta mramorová bábovka.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36225


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu