78247

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

vladimir (90.178.230.109) --- 17. 6. 2009
pastovani medu

jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36220


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

> jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit
> naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir

No asi ze ten med zbela, na jazyku nejsou citit krystaly a hlavne ze uz da praci ho romichat aby byl tekutejsi. Tekutost zavisi na teplote, ci-li kdyz se to prosvihne nalit je treba nahrat tak na 30°C pak to jde lepe. Jinak doba pastovani meho medu je dost kratka, takze rozhodne s nalevanim necekam, pak uz jsou jen problemy.

T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36222


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
sršeň (88.146.207.2) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

Když promeškáte dobu stáčení,nic nerozehřívejte,také nevím jak bych 100 kg nahříval.Pokud naočkuji med,je za 2-4 dny hotov.Někdy stačí noc a už to jde nalévat špatně ,pak stačí zamíchat tekutý med na 20 kg pasty 1 kg.Pasta je stejná.Krystalky žádné.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36232


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

je to jednoduché jak to stuhne tak je již pozdě a budeš plnit lopatkou.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: vladimir <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: pastovani medu
> Datum: 17.6.2009 13:03:05
> ----------------------------------------
> jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit
> naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36228


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
dd (80.87.182.237) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

Já se řídím vždy podle toho, že jak dostane, hmmm,...takový perleťový odstín, tak flaškuji, protože každý den je pak hustší a hustší. Ale chce to fakt vidět, pastuji v konvích a v každé to přijde v jinou dobu. Tím jak přehazuji šroub, tak se to vzájemně naočkovává. Jak tady už psali přede mnou, jak se to prošvihne, tak jedině tou lopatkou :-) Ale pokud je uskladněný v něčem rozumném, tak i potom jde MÍRNĚ rozehřát, naflaškovat a on znovu dojde do pasty.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36233


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu