78154

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


vladimir (90.178.230.109) --- 17. 6. 2009
pastovani medu

jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36220


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

> jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit
> naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir

No asi ze ten med zbela, na jazyku nejsou citit krystaly a hlavne ze uz da praci ho romichat aby byl tekutejsi. Tekutost zavisi na teplote, ci-li kdyz se to prosvihne nalit je treba nahrat tak na 30°C pak to jde lepe. Jinak doba pastovani meho medu je dost kratka, takze rozhodne s nalevanim necekam, pak uz jsou jen problemy.

T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36222


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
sršeň (88.146.207.2) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

Když promeškáte dobu stáčení,nic nerozehřívejte,také nevím jak bych 100 kg nahříval.Pokud naočkuji med,je za 2-4 dny hotov.Někdy stačí noc a už to jde nalévat špatně ,pak stačí zamíchat tekutý med na 20 kg pasty 1 kg.Pasta je stejná.Krystalky žádné.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36232


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
(e-mailem) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

je to jednoduché jak to stuhne tak je již pozdě a budeš plnit lopatkou.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: vladimir <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: pastovani medu
> Datum: 17.6.2009 13:03:05
> ----------------------------------------
> jak poznam ze michani medu pri pastovani je jiz mozne ukoncit a zacit
> naplnovani litrovych sklenic. za radu dekuji Vladimir
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36228


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
dd (80.87.182.237) --- 17. 6. 2009
Re: pastovani medu

Já se řídím vždy podle toho, že jak dostane, hmmm,...takový perleťový odstín, tak flaškuji, protože každý den je pak hustší a hustší. Ale chce to fakt vidět, pastuji v konvích a v každé to přijde v jinou dobu. Tím jak přehazuji šroub, tak se to vzájemně naočkovává. Jak tady už psali přede mnou, jak se to prošvihne, tak jedině tou lopatkou :-) Ale pokud je uskladněný v něčem rozumném, tak i potom jde MÍRNĚ rozehřát, naflaškovat a on znovu dojde do pasty.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 36233


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu