78125

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr

To máš sice pravdu , ALE, hrubý se dělá jen na začátku sezóny . PAK JDE CUKR NA TŘÍDIČKU A TAM SE TŘÍDÍ PODLE VELIKOSTI později pak již je tak znečištěný , že se dělá jen jemný. na kvalitu cukru má obrovský vliv skládkování řepy a mrazy
já sice byl v cukrovaru naposledy tak před 20 lety, ale technologie se zase tak moc nemění


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radim Polášek <polasek/=/e-dnes.cz>
> Předmět: Re: Velk? balen? cukr
> Datum: 22.3.2009 10:14:16
> ----------------------------------------
> Hrubý cukr potřebuje čistší matečnou lázeň a pomalejší zahušťování, protože
> krystaly musí být víceméně přirozené, pravidelné. U jemného cukru stačí,
> když jednotlivé jeho částečky jsou prostě kousky s různým tvarem, takže se
> ho za jinak stejných podmínek dá vyrobit více.
>
> Radim Polášek
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34798


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 3. 2009
Re: Velk? balen? cukr

Hlavní je asi to, že ať hrubý nebo jemný, cena na trhu je víceméně stejná.
Cenu by mohly cukrovary zvýšit, jedině kdyby cukr nečistily, nechali ho
hnědý a přidali k cukr předponu Bio.

Radim Polášek

----- Original Message -----
From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, March 22, 2009 10:37 AM
Subject: Re: Velk? balen? cukr


To máš sice pravdu , ALE, hrubý se dělá jen na začátku sezóny . PAK JDE CUKR
NA TŘÍDIČKU A TAM SE TŘÍDÍ PODLE VELIKOSTI později pak již je tak znečištěný
, že se dělá jen jemný. na kvalitu cukru má obrovský vliv skládkování řepy
a mrazy
já sice byl v cukrovaru naposledy tak před 20 lety, ale technologie se zase
tak moc nemění

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 34799


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu