78077

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50

Ještě vám zbývá vysvětlit vyšší podíl sacharózy v akátovém medu a její pozdější nižší hodnoty

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Gustimili?n Pazderka <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Cukr za 11,50
> Datum: 06.10.2008 20:44:02
> ----------------------------------------
> Proč by tam měla být zjištěna sacharóza. Nevíte že ji včela svými výměšky
> dokáže při zpracování rozštěpit?
> -----------------------------------------------------------
> Příteli Pazderko, skutečně sacharózu včela rozštěpí beze zbytku tak, aby
> nebyla v medu zjistitelná?? To je pro mne novinka. Tím končím diskusi na
> toto téma.
> Zdravím Pepča
> .............
>
> Diskuze je možná pro Vás pane Křapka uzavřená, ale otazníky stále vidí nad
> včelařem, coby dodavatelem průmyslového cukru do medu a jeho obhajobou před
> zákazníkem, co si kupuje med.
>
> Samozřejmě že ve svých včelstvech nenaleznete sacharózu. Když pominu kdo
> odebírá vzorek pro taková zjištění a tím ho může velice při výběru coby Vy,
> znalý producent medu ovlivnit, dále je tu matematika a fyzika, která dokáže
> spočítat vložené množství sirupu, množství včel - enzymu k rozštepení,
> množství nového medu (do konce května) podíl štepení nejen včelou ale také
> stávající nový med a i pyl svým chrakterem přispívá k štěpení a doštěpení
> Vašich zásob cukru a nakonec dojdete coby včelař co umí přeskládat najaře
> vložené zásoby tak, aby se dostaly do aktivního oběhu a k enzymům, co jsou
> i v obalu stále minimálně 3 měsíce velmi aktivní a nazvete ji medem a
> odešlete ho do VÚ Dol, aby jste měl nějaký papír o Vaší produkční kvalitě
> před zákazníkem.
>
> Neberte to jako urážku, ale zkušený včelař (pokud se za něj považuje) dle
> svých schopností dokáže velmi eliminovat vkládání průmyslových cukrů do
> svých včelstev a tím dodržovat Evropská pravidla. Jasné je, že pravidla se
> porušují a 25 kg vloženého cukru na včelstvo se nezlobte, je i někde nad
> 600 n.m. příliš.
>
> Zdravím a děkuji za Vaše sdílené názory. PS: Včela opravdu za přispění
> svých enzymů a jiných příčin dokáže rozštěpit sacharózu na hodnoty,
> splňující normu. (třebas i Český med)       
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31883


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Gustimilián Pazderka (80.78.156.8) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50

Pepan:>Ještě vám zbývá vysvětlit vyšší podíl sacharózy v akátovém medu a její pozdější nižší hodnoty<
.........

Top přeci víme a pokud to nevíme, zajdeme si přednášku, kde se to dozvíme. A když se to nedozvíme, tak se nato zeptáme a pokud se to přesto nedovíme, zavoláme doktorům z oboru včelařství co to ví a ti to na tuti budou vědět. :-)

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31885


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50

Kdybys věděl, kolik blbin, bludů a lisenkovských nápadů jsem již na těch přednáškách slyšel

pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Gustimili?n Pazderka <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Cukr za 11,50
> Datum: 06.10.2008 20:59:26
> ----------------------------------------
> Pepan:>Ještě vám zbývá vysvětlit vyšší podíl sacharózy v akátovém medu a
> její pozdější nižší hodnoty<
> ........
>
> Top přeci víme a pokud to nevíme, zajdeme si přednášku, kde se to dozvíme.
> A když se to nedozvíme, tak se nato zeptáme a pokud se to přesto nedovíme,
> zavoláme doktorům z oboru včelařství co to ví a ti to na tuti budou vědět.
> :-)
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31889


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Gustimilián Pazderka (80.78.156.8) --- 6. 10. 2008
Re: Cukr za 11,50

Pepan:>Kdybys věděl, kolik blbin, bludů a lisenkovských nápadů jsem již na těch přednáškách slyšel.,
.......
No já se vetřel na pár odborných přednášek a pár přednášek v rámci oboru včelařství jsem měl i pro splnění mé profení výše povinných. Neříkám že jsem King, ale rád diskutuji o tabu. Takových jako Předboj, stanovy ČSV, finance a jejich tok (to za času členství, už mne taková témata zajímají jen namátkově) Jinak práva, orientace včelaře "Mezi proudy". :-) Nakonec cukr přidávaný včelstvům je také pořádně zajímavé tabu.

Zatím jsem potkal při diskuzích více "očkovanců" než samorostů, co by dokázali bez problémů chovat včelstva. Potkal jsem osobně i hodně nešťastných včelařů a příznivců včelařství, co nacpali do včel peněz, protože jim někdo poradil a nakonec počítají ztráty a vyhozené peníze oknem. A nejvíce bylo zatím těch, co ví, znají ale neradi sdílí z jistých důvodů svou vysokou odbornost a nechcou se s cizími ani podílet na názorech. ... Chápu je.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 31892


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu