78508

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 11. 9. 2007
Re: med a mikrovlnka - nove metody ohrevu medu prozkoumany

opravdu je nejlepší plnit pokud je ještě částečně tekutý. PAK JIŽ JE TAM PRÁCE A VÝDAJE NAVÍC

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Tomáš Heřman <Herman.T/=/seznam.cz>
> Předmět: Re: med a mikrovlnka - nove metody ohrevu medu prozkoumany
> Datum: 10.9.2007 15:08:02
> ----------------------------------------
>
> je absolutní nesmysl med (jakkoliv!) rozehřívat. Tím nemám na mysli, že
> > se přitom znehodnocuje (šetrný ohřev je OK), ale hlavně není to vůbec
> > praktické. Je to spousta práce navíc pro včelaře a mnoho upatlaných stolů u
> > konzumentů. Naučte se pastovat a mikrovlnka vás přestane strašit!
>
> Zdravim
> opozdene bych se zeptal, jak presne je to mysleno s tim naucte se pastovat. Ja
> se vzdy, ale zatim teprve podruhe pokousel o pastovany med a podle me a ohlasu
> docela uspesne (pravda je ze jsem zadny jiny neochutnal). Jeden kyblik
> pastovaneho medu jsem nezvladl rozlit do sklenic takze predpokladam, ze stim
> budu mit problem (nezda se mi zatim, ze bude med tect pri pokojove teplote).
> Nevim jestli to nedelam blbe??? Vas pastovany med je i po delsi dobe tekuty tak
> aby sel plnit do sklenic? Muj jde pouze hezky roztirat a neni zkrystlizovany ale
> o tom ze by tekl pri pokojove teplote se neda hovorit. Ja stim mam zatim je
> malou zkusenost a vzdy jsem pospichal ho vcas nalit i kdyz na to v sezone neni
> vubec cas, takze kazdou praktickou radu jak plnit na podzim a pres zimu bych
> velice ocenil :-))
>
> Diky
>
> T.H.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24969


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Kamil (89.24.5.99) --- 11. 9. 2007
Re: med a mikrovlnka - nove metody ohrevu medu prozkoumany

Já pastovaný řepkový med v květnu, plním do sklenic v srpnu celou nádobu pastovaného medu dám ven a letos při 35 stupních ve stínu to šlo jedna radost, je jasné že při 20 stupních to nejde a hlavně v případě řepkového medu jde někdy doslova o hodiny večer ještě teče a ráho je jak beton.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24975


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu