78117

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jakub Dolínek (e-mailem) --- 2. 4. 2007
Re: Re:Jak pøenÊst vèely na Langstroth

Pepan:
> Nejednoduší je plásty s plodem vyříznout a vtlačit do nových rámků a doplnit
> jen mezistěnami

dle meho nazoru a zkusenosti, je to jeden z nejslozitejsich a nejpracnejsich zpusobu, ktery ma jen same nevyhody:
- moc prace, moc hrabani se ve vcelach
- vsechno je zapatlane od medu, rozrezanych larev, ...
- musis se nejak zbavit tech odrezku...
- stara matka neochotne prechazi ze starych sousi na mezisteny
- vcelam se do staveni taky moc nechce
- zustava ti stare dilo v ule
- omotavani provazkem ci dratkem je fakt hrozna prace...

prevadeli jsme takhle par ulu, dalsich par norskym zimovanim. to prvni uz v zivote nechci zazit...

doporucil bych bud podle sedlacka v cervenci presypat na mezisteny a zakrmit (norske zimovani) anebo ma dobry zpusob tomas jasa - tak se ho kdyztak poptej (v archivu konference nebo na vuvc strankach najdes mejl).

jd








____________________________________-
____________________________________-

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21961


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu