78134

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radim Polášek (e-mailem) --- 5. 8. 2006
Re: Re:Kyselina mraven??

Gustimilián Pazderka napsal:Neměl bych se plést, ale nikdy nelít (ředit) způ
sobem voda do kyseliny, ale kyselina do vody.

To platí pro kyselinu sírovou. Ředěním vodou se zahřívá tak, že voda nalitá
do kyseliny se může zahřát k varu a rozstříknout kolem.
Pro koncentrovanou kyselinu mravenčí platí akorát nenahýbat se nad ní, přípa
dně přitom zadržet dech. Její výpary mohou poleptat sliznice. Tekutá kyselin
a přirozeně taky, dělá díry do oděvu a na kůži taky nepůsobí nijak dobře. Př
i manipulaci s kyselinou mravenčí, pokud není blízko vodovod nebo potok, dop
oručuji mít aspoň vodu v flašce pro okamžitý oplach polité kůže nebo proviz
orní opraní oděvu, o oku nemluvě. Její výpary taky mohou hořet nebo v uzav
řeném prostoru vybouchnout.

R. Polášek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17942


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu