78440

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 20. 7. 2006
Antwort: Skladování medu

ziaden problem. Ani mraz neskodi, ani -20.


Matej



"Lubo" <lubos.berkovec/=/ge.com>
20.07.2006 16:44
Bitte antworten an
"Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>


An
Vèelaøský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
Kopie

Thema
Skladování medu






Máte prosím někdo nějaký zdroj informací, jaký je vliv nízkých teplot na
kvalitu medu? Všude se jen píše "ne víc než 15C". Letos nedám med do
výkupu
a nechce se mi topit zbyteÄŤnÄ› ve skladu.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17634


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Michal Pol (e-mailem) --- 20. 7. 2006
RE: Antwort: SkladovĂĄnĂ­ medu

>ziaden problem. Ani mraz neskodi, ani -20.


Máte někdo vyzkoušeno, jaký mráz snesou sklenice s medem? Jde mi o to, jestli prasknou nebo ne.

mp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17636


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Radim PolĂĄĹĄek (e-mailem) --- 21. 7. 2006
Re: Antwort: SkladovĂĄnĂ­ medu

Pokud vím med při tuhnutí nezvětšuje objem, takže to je jedno.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Michal Pol" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, July 20, 2006 9:44 PM
Subject: RE: Antwort: Skladování medu


>ziaden problem. Ani mraz neskodi, ani -20.


Máte někdo vyzkoušeno, jaký mráz snesou sklenice s medem? Jde mi o to,
jestli prasknou nebo ne.

mp


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17637


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
P.K. (195.39.10.34) --- 21. 7. 2006
Re: skladování medu

med by se v mrazu mohl rozdělit na vrstvy.....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17639


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Radim Polášek (e-mailem) --- 21. 7. 2006
Re: skladování medu

Tekutý med vložený do mrazničky se pouze stane prakticky netekutý, jinak je
stejný. Když se párkrát nechá zmrazit a rozmrazit, přestává být průhledný a
začne krystalizovat. Když se v této určité fázi nechá na pokojové teplotě,
zkrystalizuje často do stavu podobného pastovanému medu.
Dělení medu na vrstvy napomáhá kolísání teploty, třeba ve dne horko a v noci
zima. Ale med, co k tomu má předpklady se nejspíš rozdělí i tak.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "P.K." <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, July 21, 2006 8:42 AM
Subject: Re: skladování medu


> med by se v mrazu mohl rozdělit na vrstvy.....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17653


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
P.K. (195.39.10.34) --- 24. 7. 2006
Re: skladování medu

ano,to udělá med ,který k tomu má předpoklady i za tepla ,akorát se často dřív spotřebuje než se rozdělí...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17669


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Pavel Muk (80.188.22.105) --- 25. 2. 2007
kdo daruje včelky

Dobrý den,

daroval by někdo šikovným rukoum uly se včelami?

včelařil jsem s tatínkem a sám bych rád na novém místě začal tuto krásnou práci. Děkuji za všechny nabídky i dotazy.

brtník Pavel Muk

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 21019


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu