78405
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - (e-mailem) --- 20. 7. 2006
Antwort: Skladování medu
ziaden problem. Ani mraz neskodi, ani -20.
Matej
"Lubo" <lubos.berkovec/=/ge.com> 20.07.2006 16:44 Bitte antworten an "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
An Vèelaøský mailing list <vcely/=/v.or.cz> Kopie
Thema Skladovánà medu
Máte prosĂm nÄ›kdo nÄ›jakĂ˝ zdroj informacĂ, jakĂ˝ je vliv nĂzkĂ˝ch teplot na kvalitu medu? Všude se jen pĂše "ne vĂc neĹľ 15C". Letos nedám med do vĂ˝kupu a nechce se mi topit zbyteÄŤnÄ› ve skladu.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17634
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim PolĂĄĹĄek (e-mailem) --- 21. 7. 2006
Re: Antwort: SkladovĂĄnĂ medu
Pokud vím med při tuhnutí nezvětšuje objem, takže to je jedno.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Michal Pol" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Thursday, July 20, 2006 9:44 PM Subject: RE: Antwort: Skladování medu
>ziaden problem. Ani mraz neskodi, ani -20.
Máte někdo vyzkoušeno, jaký mráz snesou sklenice s medem? Jde mi o to, jestli prasknou nebo ne.
mp
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17637
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 21. 7. 2006
Re: skladování medu
Tekutý med vložený do mrazničky se pouze stane prakticky netekutý, jinak je stejný. Když se párkrát nechá zmrazit a rozmrazit, přestává být průhledný a začne krystalizovat. Když se v této určité fázi nechá na pokojové teplotě, zkrystalizuje často do stavu podobného pastovanému medu. Dělení medu na vrstvy napomáhá kolísání teploty, třeba ve dne horko a v noci zima. Ale med, co k tomu má předpklady se nejspíš rozdělí i tak.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "P.K." <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, July 21, 2006 8:42 AM Subject: Re: skladování medu
> med by se v mrazu mohl rozdělit na vrstvy.....
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 17653
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu