76136

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Stonjek (213.151.87.17) --- 23. 6. 2006
Kvašení medu

Dost závažný problém týkající se hlavně jarních květových medů. Tyto medy při příznivých podmínkách dokážou kvasit i při 18%. Prakticky se o tom nikde nepíše, ale rozhodující je i teplota skladu. Má li někdo med v suchém chladném sklepě, má obsah vody k 20% a vůbec nechápe o čem je řeč, protože tento problém nezná. Má li někdo med v plechové garáži a obsah vody kolem 18% tak v těchto hicech dost riskuje a je velká pravděpodobnost kvašení. Dále je nutné pečlivé a těsné uzavření. Jakmile se na povrchu začne tvořit řidčí vrstva s vyšším obsahem vody začínají také problémy. Jedinou jistotu, kterou máme je na nízkých rámcích 3/4 zavíčkovanost a chlad. Letos zrovna potvůrky víčkují laxně a tak to chce nespěchat. Jinak zkvašený med je pro včely jed a nedá se zkrmovat. Zbývá teda kanál nebo medovina. Přeji všem aby se jich tento problém netýkal nebo pouze v teoretických úvahách. Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17243


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu