78405

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


tata --- 14. 8. 2002
Re: Lisovaný med x medomet a oxidace?

Již jsem o tom něco četl. ALE. Lisování medu již u nás zakázalo jeho
veličenstvo císař v kolem roku 1910. Hrozí totiž že tam bude vylisován i
plod. To je ale ještě praktikováno v mnoha státech dokonce i v Evropě.
Dokonce existují praktiky , že se celé včelstvo vysíří a dílo se pak vhodí
všechno do lisu. Takový med bude určitě obsahovat i větší množství proteinů.
Potom ovšem musí sklenice být plná neboť by mohlo dojít k hnilobnému
procesu. Jen nevím jak by se na to tvářil náš zákazník kdyby znal původ a
způsob získávání tohoto medu

----- Original Message -----
From: "Jan Čáp" <capjan/=/vol.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, August 12, 2002 8:48 AM
Subject: Lisovaný med x medomet a oxidace?


> Přátelé,
>
> na několika webech zabývajících se loučkovými úly (TBH - Top Bar Hives)
jsem
> se dočetl, že nutnost med lisovat (praktická nemožnost vytáčení přirozeně
> stavěných plástů) může být chápána jako výhoda i v tom smyslu, že lisovaný
> med neztrácí na kvalitě díky podstatně menšímu kontaktu se vzduchem, než
při
> vystříkání na stěny medometu a také prý obsahuje více pylu než vytáčený
med.
>
> Dokonce jsem v aktuálním katalogu dánské firmy SWIENTY našel stránku
> nabízející klasické lisy na ovoce pro lisování medu spolu s nabídkou
sklenic
> se speciálními víčky, které jdou plnit na 100% - prý aby neobsahovaly
žádný
> vzduch a balení tak neznehodnocovalo exkluzivní lisovaný med.
>
> Co si o tom myslíte?
>
> J. Čáp, Tábor
>
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1550


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu