78139

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jan Čáp --- 12. 8. 2002
Lisovaný med x medomet a oxidace?

Přátelé,

na několika webech zabývajících se loučkovými úly (TBH - Top Bar Hives) jsem
se dočetl, že nutnost med lisovat (praktická nemožnost vytáčení přirozeně
stavěných plástů) může být chápána jako výhoda i v tom smyslu, že lisovaný
med neztrácí na kvalitě díky podstatně menšímu kontaktu se vzduchem, než při
vystříkání na stěny medometu a také prý obsahuje více pylu než vytáčený med.

Dokonce jsem v aktuálním katalogu dánské firmy SWIENTY našel stránku
nabízející klasické lisy na ovoce pro lisování medu spolu s nabídkou sklenic
se speciálními víčky, které jdou plnit na 100% - prý aby neobsahovaly žádný
vzduch a balení tak neznehodnocovalo exkluzivní lisovaný med.

Co si o tom myslíte?

J. Čáp, Tábor



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1542


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu