78252

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


P.K. (195.39.10.34) --- 17. 2. 2006

Lisování medu bylo již v c.k. Rakousku u nás výnosem císaře zakázáno a dokonce jsem někde nedávno četl že doposud nebyl zrušen a jen se naněj pozapomělo a něco takového platilo i přece za socialismu.

jestli za císaře pána bylo včelařství ještě zatíženo středověkem jak je dnes socialismem, tak se ani nedivím a bůhví co se odvážili lisovat...

ve světě i vyspělém lisování medu není nic zvláštního a někde se i považuje za eko, bio, protože jde většinou o lisovaný biomed, prostě takový medový šperk a tomu odpovídá i cena....

jinak cokoliv z úlu v čem je med(víčka, srdíčka,divočina..) se dá dát do pytle ze síťoviny a můžete točit, na co odstředivka ,kterou vlastně medomet je

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14800


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
P.K. (195.39.10.34) --- 17. 2. 2006
Re:

doplním:
to že je med lisovaný za studena je záruka že nebyl tepelně spracováván,je tak jak byl v ůle,je to u lis. medů zdůrazňováno a považováno za bio ,eko, což se taky dozvíte z obalu( cold pressed )

jiný kraj jiný mrav...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14802


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu