76650

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radek Krušina (195.39.121.166) --- 16. 2. 2006
Re: panenské souše

Karel napsal:

>Jinak k diskuzi o chuti z plástů, ať si to každý vyzkouší, sežvýká kus plástu světlého až tmavého.
>S medem a bez medu, a uvidí.
>Ty chutě se předávají i částečně do medu.
>Na tom se snad shodneme, že med přejímá pachy a chutě z gum víček a sklenic atd..

Žvýkání plástu myslím bude něco jiného než vytočení medu odstředěním z buněk. Pokud tam něco přejde, bude toho podle mě míň.
Určitě se na to letos při vytáčení zaměřím.
Ale je to nepřirozené, pokud ze zakladeného plástu něco přejde do medu?
Nebo až škodlivé?
Vždyť při zahušťování je nektar řidší a zřejmě bude ochotný přijímat toho z plástu víc. A myslím, že včely med při zahušťování přemisťují a dávají ho tam, kde je zrovna místo.

Radek Krušina

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14732


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Karel (194.228.185.28) --- 16. 2. 2006
Re: panenské souše

Radek Krušina:
A) Ale je to nepřirozené, pokud ze zakladeného plástu něco přejde do medu?
B) Nebo až škodlivé?
.......
A) vzhledem k valstnostem medu přijímat pachy, chutě atd. je to přirozené
B) Pokud to nejsou zdraví škodlivé látky (a to asi většinou ne), tak to není škodlivé.

Já jsem jen napsal, že mým chuťovým buňkám to nechutná, a proto to nedělám.
A to o tom žvýkání souší, to byl pokus, o jaké chutě se může jednat.
Tak jako z některých spec. sudů nepřejdou do vína všechny "chutě", tak do medu jistě nepřijdou všechny chutě z minisoudečků = buněk plástu.
A je na osobním vkusu každého, o které chutě stojí a nestojí.
.........
Mám tady dvě skleničky koupené v obchodní síti. Jedna je tou "tmavou" chutí přímo nasáklá. Když dávám lidem vybrat dle chuti (a ne barvy) většinou se při ochutnání ušklíbne.
Toho /zneu/žívám a říkám:"Tak kdyby Vám tohle chutnalo, tak nemůžu sloužit, to musíte jít koupit do superobchodu XYZ". (A pak taky ukazuji barvu skleničky, a dodávám:"Ale tmavý je pěkně, tak jestli Vám jde spíš o barvu než o chuť je to ta správná volba.) Z toho usuzuji, že tato /pa/chuť nechutná větší skupině lidí.



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14750


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu