78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Radek Krušina (195.39.121.166) --- 15. 2. 2006
Re: panenské soue

Pavel Votrubec napsal:
>> Má to ještě jednu nevýhodu -))
>> Když mám světlé souše v medníkách, tak mám světlý med. Znám jednoho, který
>> má černé souše a med prodává jako tmavý, medovicový.

>Tomu snad sám nevěříš..... co jsi ted napsal.. to je snad černý humor

Souhlasím s Pavlem Votrubcem.
Chtěl bych se zeptat, kdo vlastně máte osobní zkušenosti s tím, že z tmavých souší je med jiné chuti nebo barvy než ze světlých?
Osobně jsem nikdy nepozoroval ani jinou barvu ani jinou chuť.
Možná jsem slepý, nebo mi neslouží chuťové buňky.
Možná je to tím, že jsem to nikdy vědomě nesledoval.
Ale pokud na tom něco je, musí se to vědomě dlouhodobě testovat a zaměřit se na to. Běžně si toho člověk vůbec nevšimne.
Navíc ve starší včelařské literatuře se doporučovalo mít v medníku tmavší plásty kvůli pevnosti.

Radek Krušina


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14677


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 2. 2006
Re: panensk? soue

Od: Radek Krusina:

> Chtěl bych se zeptat, kdo vlastně máte osobní zkušenosti s tím, že z
> tmavých souší je med jiné chuti nebo barvy než ze světlých?
.....

K tomu žádnou zkušenost nepotřebuješ. Stačí, když si ohřeješ vodu na 30 - 35° a vyzkoušíš takové " čisté" souše nějak vyprat. Po takových 10 kusech ti bude vizuálně jasné, co se dostává do takového medu. A hlavně tu vodu ochutnej. Potom ten smrad (ocas) dokážeš identifikovat v medu snadněji.

_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14679


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
A.Podhájecký (82.99.163.242) --- 15. 2. 2006
Re: panensk? soue

Je to pěkně vidět při tavení souší ve vodě. Prvně začínám se žlutými, nepovedenými a voda je čistá. Když přejdu na tmavší a to nemám ještě černé, protože tak dlouho na této míře nevčelařím, tak je voda tmavě hnědá.
Tonda.

>K tomu žádnou zkušenost nepotřebuješ. Stačí, když si ohřeješ vodu na 30 - 35° a vyzkoušíš takové " čisté" souše nějak vyprat. Po takových 10 kusech ti bude vizuálně jasné, co se dostává do takového medu. A hlavně tu vodu ochutnej. Potom ten smrad (ocas) dokážeš identifikovat v medu snadněji.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14681


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
A.Podhájecký (82.99.163.242) --- 15. 2. 2006
Re: panenské soue

Určitě záleží, jak hodně tmavé souše jsou. Tyhle jsou úplně černé. Sám říká, že obmněnu díla nedělá. Asi že by musel platit za mezistěny a je to víc práce. Něco je taky z medometu. Viděl jsem ho.
Někdy je hrozný vidět v čem a jak ještě lidi včelaří.
Tonda.

>> Má to ještě jednu nevýhodu -))
>> Když mám světlé souše v medníkách, tak mám světlý med. Znám jednoho, který má černé souše a med prodává jako tmavý, medovicový.
>Tomu snad sám nevěříš..... co jsi ted napsal.. to je snad černý humor

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14680


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 2. 2006
Re: panensk? soue

Od: A.Podhajecky:

> Někdy je hrozný vidět v čem a jak ještě lidi včelaří.
.......

Nic nového pod sluncem. Starého psa novým kouskům nenaučíš. Potom ale není divu, jestli se pochybuje o kvalitě medu v ČR. Hlavně, že je to všechno organizované. :-((

_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14682


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Radek Krušina (195.39.121.166) --- 15. 2. 2006
Re: panensk? soue

Gustimilián Pazderka napsal:

>Nic nového pod sluncem. Starého psa novým kouskům nenaučíš.
>Potom ale není divu, jestli se pochybuje o kvalitě medu v ČR.
>Hlavně, že je to všechno organizované.

Gusto, tím chceš říct, že med z tmavých souší je nekvalitní, či zdravotně závadný?
Pokud to tak je, existují na to nějaké rozbory?
Nemělo by se to potom dostat do veterinárních zákonů?
Celé generace před námi jedly nekvalitní med?

Radek Krušina

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14684


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 2. 2006
Re: panensk? soue

Od: Radek Kruina :

> Gusto, tím chceš říct, že med z tmavých souší je nekvalitní, či zdravotně
> závadný?
> Pokud to tak je, existují na to nějaké rozbory?
> Nemělo by se to potom dostat do veterinárních zákonů?
> Celé generace před námi jedly nekvalitní med?
........

Ty máš ale otázek. Nejprve se zeptáš na jedno a potom chceš po mně, abych se stal knihovníkem a hledal za tebe. Otevři si zákony ČR, (můžeš jít i na vindex, kde mám v odkazu "mapa vindexu" i odkazy na zákony již s heslem)... No a zkoumej a hledej. Dojdeš nato, že med nemá obsahovat patogenní látky a tím může být i otázka na druhou otázku.

Rozbory se drží pod pokličkou na SVS. A že jich bylo hodně, dokazuje Včelařství 2/2006 ve článku s pěknou p. veterinářkou.Takže můžeš se jí zeptat. , popř. vyžádat zprávy o výsledcích těch vzorků. A zeptej se jí co je průkazem v analýzách infikovaného medu speciálními koloniemi bakterí. Nato se doufám také dělaly rozbory.

Další ??
Je to většinou v prováděcích předpisech. Tak si to pohledej. Nejsem vyhledávač. Naco máš internet?

A poslední. To se zeptej sám sebe, jak je tvůj med kvalitní,... a potom podle toho tak máš ty a přátelé, kterým poskytuješ med kvalitní stravu. A to zjistíš z analýz na koliformní bakterie.



_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14685


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
josef_Sroll (e-mailem) --- 15. 2. 2006
RE: panensk? soue

Nejsi vyhledávač, ale jsou jiní, kteří umí spustit internet. A hleďme:

1.případ:
fa MEDOKOMERC spol.s r.o., Čestín pro: PeMaP s.r.o., Na Hrázi 60, Přerov
země původu: Česká republika, Slovensko, Čína, Argentina
nalezeno: streptomycin, sacharóza

2. případ:
Moravia produkt - Češka, Nejdecká 171, Lednice        
nalezeno: sulphathiazol, streptomycin, tetracyklin, chlortetracyklin

zdroj:Státní zemědělská a potravinářská inspekce,
http://www.szpi.gov.cz/cze/default.asp

konkrétně:
http://www.szpi.gov.cz/cze/tisk/article.asp?id=56877&cat=2162&ts=6ec23

Dojemná péče dovozců medu o naše zdraví, když nám nabízí med s antibiotiky a
sulfonamidy. Kam se hrabe náš med s pylem, ještě že je máme.

Pepa

P.S. Kde je to držení pod pokličkou? Vymýšlet si a lhát vůbec není hezké.




-----Original Message-----
From: Gustimilián Pazderka [mailto:gupa/=/seznam.cz]
Sent: Wednesday, February 15, 2006 11:28 AM
To: Vcelarska konference
Subject: Re: panensk? soue

Od: Radek Kruina :

> Gusto, tím chceš říct, že med z tmavých souší je nekvalitní, či
> zdravotně závadný?
> Pokud to tak je, existují na to nějaké rozbory?
> Nemělo by se to potom dostat do veterinárních zákonů?
> Celé generace před námi jedly nekvalitní med?
........

Ty máš ale otázek. Nejprve se zeptáš na jedno a potom chceš po mně, abych se
stal knihovníkem a hledal za tebe. Otevři si zákony ČR, (můžeš jít i na
vindex, kde mám v odkazu "mapa vindexu" i odkazy na zákony již s heslem)...
No a zkoumej a hledej. Dojdeš nato, že med nemá obsahovat patogenní látky a
tím může být i otázka na druhou otázku.

Rozbory se drží pod pokličkou na SVS. A že jich bylo hodně, dokazuje
Včelařství 2/2006 ve článku s pěknou p. veterinářkou.Takže můžeš se jí
zeptat. , popř. vyžádat zprávy o výsledcích těch vzorků. A zeptej se jí co
je průkazem v analýzách infikovaného medu speciálními koloniemi bakterí.
Nato se doufám také dělaly rozbory.

Další ??
Je to většinou v prováděcích předpisech. Tak si to pohledej. Nejsem
vyhledávač. Naco máš internet?

A poslední. To se zeptej sám sebe, jak je tvůj med kvalitní,... a potom
podle toho tak máš ty a přátelé, kterým poskytuješ med kvalitní stravu. A to
zjistíš z analýz na koliformní bakterie.



_gp_
http://vindex.ic.cz



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14688


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 2. 2006
RE: panensk? soue

Od: josef_Sroll:
> Nejsi vyhledávač, ale jsou jiní, ...
.......

Mistře vyhledávači, kde je výsledná tabulka z těch stovek analýz, které byly provedeny na území ČR během a do r. 2005, v rámci dotované akce "monitoringu" ?

Že by se došlo v ní na ledacos, se nemusím ani domnívat. A tvoje alergie na zpracovatele je poněkud zastaralá. :-))

_gp_
http://vindex.ic.cz

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14689


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
josef_Sroll (e-mailem) --- 15. 2. 2006
RE: panensk? soue

Takže zahraniční med pochází výhradně z panenského díla. Prosím, ať se
přihlásí, kdo tomu věří, přijedu si jej vyfotit.
A nebo to je rétorický tah, aby se zamlžilo, že ispekce opakovaně nachází
v dovážených medech antibiotika, která se v zahraničí používají k "léčení"
moru plodu?

Pepa


-----Original Message-----
From: Gustimilián Pazderka [mailto:gupa/=/seznam.cz]
Sent: Wednesday, February 15, 2006 10:36 AM
To: Vcelarska konference
Subject: Re: panensk? soue

Od: A.Podhajecky:

> Někdy je hrozný vidět v čem a jak ještě lidi včelaří.
.......

Nic nového pod sluncem. Starého psa novým kouskům nenaučíš. Potom ale není
divu, jestli se pochybuje o kvalitě medu v ČR. Hlavně, že je to všechno
organizované. :-((

_gp_
http://vindex.ic.cz



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14686


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 2. 2006
RE: panensk? soue

Od: josef_Sroll :

> Takže zahraniční med pochází výhradně z panenského díla. Prosím, ať se
> přihlásí, kdo tomu věří, přijedu si jej vyfotit.
....
To bych se jako druhej přidal. Máš ohromně rétorické dedukce. :-))


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14687


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pepan (e-mailem) --- 16. 2. 2006
Re: panensk? soue


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radek Kruina <radek.krusina/=/atlas.cz>
> Předmět: Re: panensk? soue
> Datum: 15.2.2006 10:46:22
> ----------------------------------------
> Pavel Votrubec napsal:
> >> Má to ještě jednu nevýhodu -))
> >> Když mám světlé souše v medníkách, tak mám světlý med. Znám jednoho,
> který
> >> má černé souše a med prodává jako tmavý, medovicový.
>
> >Tomu snad sám nevěříš..... co jsi ted napsal.. to je snad černý humor
>
> Souhlasím s Pavlem Votrubcem.
> Chtěl bych se zeptat, kdo vlastně máte osobní zkušenosti s tím, že z
> tmavých souší je med jiné chuti nebo barvy než ze světlých?
> Osobně jsem nikdy nepozoroval ani jinou barvu ani jinou chuť.
> Možná jsem slepý, nebo mi neslouží chuťové buňky.
> Možná je to tím, že jsem to nikdy vědomě nesledoval.
> Ale pokud na tom něco je, musí se to vědomě dlouhodobě testovat a zaměřit
> se na to. Běžně si toho člověk vůbec nevšimne.
> Navíc ve starší včelařské literatuře se doporučovalo mít v medníku tmavší
> plásty kvůli pevnosti.
>


Já jsem to dělal. Prosvoji ptřebu jsem vytáčel med jen z panenského voští na druhém medometu. výsledekem byly podlemého soudu dva totožně vyhlížející i chutnající medy a ujednoho jen tovědomí , že je bez zbytků léčiv

Pepan
> Radek Krušina
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14716


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu