76363

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Stonjek (213.151.87.17) --- 14. 2. 2006
Medovina

Díky za radu, ale slepice nechovám. vylití na trávník působí tak trochu jak totální herbicid. Jinak mám odzkoušeno, že z mizerné medoviny se žádný kvalitní medovec vypálit nedá. Možná podruhé by byl lepší. Jinak pro vysvětlení: Mizernou a těžko pitelnou medovinu jsem měl pouze při používání Dolských kvasinek a také proto, že zásadně nepřevařuji. Ale změnou kvasinek je všechno jinak. Jinak asi přrd měsícem mě kamarádi přinutili udělat medovecké posezení. Trochu rychlomedoviny jsem odlil a otestoval. Kdyby z ní trochu nebylo cítit droždí, byla by výborná. Rovněž zajímavá byla dosti příjemná hořkost. Obsah alkoholu cca 15 % měřene vinoměrem. Dost rušivě působila naprostá kalnost a uvedená pachuť droždí. Ale to by mohlo odkalováním a delším skladováním zmizet.Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14662


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (84.244.109.96) --- 14. 2. 2006
Re: Medovina

Těm 15% nevěř, to tam určitě nemáš. A tím že nepřevařuješ, máš tam bílkoviny a mikkrobiologický zvěřinec. Když ti to chutná, máš to mít. Chce to ale nedefinovaný čas zrání a optimismus. Já jí většinu rozdám a tak převařuji. Chtěl bych taky znát ty tvoje látky co tam máš navíc. Jak víš že jsou prospěšný, když je ani nedokážeš pojmenovat?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 14663


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu