78218

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Anton Turčáni (213.81.170.180) --- 10. 12. 2005
Re: kvaen? medu

Včelárim 48 rokov, ale nestalo sa, aby mi med začal kvasiť. Mimochodm javu, pri ktorom určité látky (npr. med) prijímajú vodu zo vzduchu sa hovorí hygroskopický.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13641


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Eman (84.244.109.94) --- 10. 12. 2005
Re: kvaen? medu

> Včelárim 48 rokov, ale nestalo sa, aby mi med začal kvasiť.

Buď rád, ale nic to neznamená. To co psal Ruda Stonjek, že někdy je zavíčkován med s vlhkostí nad 20%, je pravda a ověřil jsem si to optickým refraktometrem. Kdybych věřil tomu, že pod víčkami je vždy zralý med, měl bych problémy. Takový med ale na hladině nemašličkuje a dá se to tak poznat i bez měření. Kdo dělá medovinu, nemusí nic vysoušet.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13643


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu