78211

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 9. 12. 2005
Antwort: kvaení medu


med je hygroskopicky. Staci tenku vrstvicku z povrchu zobrat a vsetko je
OK.

Matej




"Michal"
<e-mail/=/nezad An: Vèelaøský mailing list <vcely/=/v.or.cz>
an> Kopie:
Thema: kvaenĂ­ medu
09.12.2005
10:11
Bitte
antworten an
"Vcelarska
konference"






Zjistil jsem, že jarní med (asi řepkový), je sice zkrystalovaný, ale
navrchu mírně navinulý (zkvašený).
Čím to může být? Med skladuju v normálním prostředí v 4l flaškách.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13628


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Čáp (e-mailem) --- 9. 12. 2005
Re: Antwort: kvaenĂ­ medu

> med je hygroskopicky. Staci tenku vrstvicku z povrchu zobrat a vsetko je
OK

aby med přibíral vodu z ovzduší, musí být v prostřdí s rel. vlhkostí někde
nad 50% a to mi v tom paneláku příliš nehrozí ..

navíc ty moje kilovky měly dotažená šr. víčka s těsněnim - čili uzavřeno
hermeticky

u už zkvašených sklenic s pastovaným medem to (po sebrání vrchní vrstvy)
trochu cítím ještě v půlce sklenice

Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13631


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu