78193

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Ivan Cerny (e-mailem) --- 7. 12. 2005
Zajimavost - cinske normy na med

Na http://turlough.blogspot.com/2005/12/chinese-regulate-their-honey.html
je odkaz na zprávu v anglické verzi čínských novin China daily o medu.

----- Překládám (poněkud volně) ----
Čína vydává národní normy pro med

Čína vydala soubor závazných národních norem pro med, které začnou
platit od 1. března 2006.
Podle Yang Hanbing, ředitele výboru Čínského svazu producentů medných
výrobků a předsedy společnosti Beijing Baihua Honey Products Company,
nově vyhlášené normy zavedou přesné požadavky na med.
Závazné normy stanovují, že jakýkoliv škrob, cukr a náhražky cukru
nesmějí být přidávány nebo přimíchávány do medu. Normy také zakazují
přidávání cizorodých látek, jako např. konzervačních přípravků.
Normy též specifikují metody a principy testování na falšování medu.
Kromě toho sjednocují označování medných produktů s mezinárodními
normami. Pokud se do medu přidají další složky, nesmí se dále používat
označení med.
----- konec -------

Z toho lze usoudit, co se tam dnes asi děje.
Ivan

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13565


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu