78079

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Eman (194.149.115.135) --- 27. 10. 2005
Re: Webová doména - využití

>....Tedy, byla řeč o vytvoření systému pečetí kvality
>(proužek ve správném, včelařském stylu), které by nesly číselnou řadu (identifikaci roku a pořadové číslo)a každý včelař by si mohl požádat o určitý počet pečetí v závislosti na počtu včelstev a výnosu. .....
----------------------------------

Nechápu co tím chce kdo docílit. Abyste neobjevovali ameriku. Chcete vymýšlet paralelní systém řízení kvality vedle vyhlášek a zákonů o potravinách obcházet zákony? Kdo to bude garantovat a platit? Jaké bude mít autorizace? Myslíte že soudný zákazník zaplatí vyšší cenu jenom za nějaké pečeti? Pro mě je obecně jediná spolehlivá záruka kvality rozbor medu od akreditované laboratoře (vzorek za 1200 Kč). Bez tohoto věřím jen medu, který si sám vyrobím. Co dokáží naši profesionální výrobci se všemi možnými certifikáty už vím dobře ze zpráv o kontrole kvality medu od SZPI. (HMF, antibiotika, falšování cukrovým invertem). Komu už mám věřit víc?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12835


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Karel (193.165.217.66) --- 27. 10. 2005
Re: Webová doména - využití

"Nechápu co tím chce kdo docílit. "
Škoda

"Abyste neobjevovali ameriku."
Nikdo netvrdí že je to něco nového. Naopak, jsou země, kde je to vyzkoušeno dlouholetou praxí. I v medu. To jen pro ČSV a jeho po světě zcestovalé vedení je to novinka.


" Chcete vymýšlet paralelní systém řízení kvality vedle vyhlášek a zákonů o potravinách obcházet zákony? "
Obcházet zákony? Doplňující kritéria nejsou žádný paralelní systém.

"Kdo to bude garantovat a platit?"
To je správná otázka. Jak znám včelaře, tak ti se chovají většinou jak opice v bajce o rýži a džbánu. Než by korunu investovali do obalu, atd, tak raději o desetikorunu přijdou.


"Jaké bude mít autorizace?
Myslíte že soudný zákazník zaplatí vyšší cenu jenom za nějaké pečeti? "
Já to těm lidem u McDonalda, co tam jezdí jíst v Mercedesech a jiných značkách, pořád říkám, že jsou hloupí.
Čínský auto se prý dá dovést za stotisíc korun a u stánkaře se dá najíst taky lacino, nebo nakoupit v diskontu.
A vidíte, je to marný, marný, marný,..
Pořád nakupují hamburger za 100, když je jinde za 50.
Co na té značce vidí, to nechápu.



"Pro mě je obecně jediná spolehlivá záruka kvality rozbor medu od akreditované laboratoře (vzorek za 1200 Kč). Bez tohoto věřím jen medu, který si sám vyrobím. Co dokáží naši profesionální výrobci se všemi možnými certifikáty už vím dobře ze zpráv o kontrole kvality medu od SZPI. (HMF, antibiotika, falšování cukrovým invertem). Komu už mám věřit víc?"

Každý si své obchodní partnery vybírá sám, a záleží na něm jak se chová.


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12836


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Eman (84.244.109.94) --- 27. 10. 2005
Re: Webová doména - využití

Abych nebyl špatně pochopen. Já tomu nápadu fandím. Cokoli co opravdu pomůže distribuci našeho kvalitního medu mezi naše lidi za slušné ceny je dobré. Proč mají kupovat všelijaký čínský a argentinský med v supermarketech. Ale byl bych rád, aby to bylo domyšleno a nenarazilo to na nějaký platný předpisy a zavedené instituce.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12840


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Menšík (e-mailem) --- 27. 10. 2005
Re: Webov? dom?na - vyuit?

pečetě kvality vám kdokoli sfalšuje a využije vaše dobré jméno ke své nekalé
činnosti a jakmile je opatříte kčísly task je to v podstatě kolek. jak to
tak pozoruji přicází nám doba kolková.
drobní včelaři se tak budou chovat vždy protože to co tady popisujete už
delší dobu je tak pro včelaře ke 100 včelstvům a ti si to již snaží
financovat sami ale ve včelíně s 10 úly?????? mějte rozum
A jednotné etiky jak na nich pak chceš odlišit med z Hané, Jeseníků,
Vysočiny, atd.
Rozbory medu je to samé , vytáčíč 3-4× v sezóně to máš 3 600 - 4 800 Kč, a
máš tržmu z pár úlů v prd.... . Teď něco vymysli
Já vidím jedinou cestu, NOVÝ PŘEDBOJ nebo jinou společnost která bude
produkovat med pod značkou český med a od malých i velkých včelařů ho
vykoupí, nebo ještě lépe aby se toho ujal některý z velkovčelařů svaz by mu
měl pomoci s uvedením značky na trh .
značku máme ale na trh ji doposud nikdo neuvedl !!!!!!!!

pepan


----- Original Message -----
From: "Eman" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, October 27, 2005 1:40 PM
Subject: Re: Webov? dom?na - vyuit?


> >....Tedy, byla řeč o vytvoření systému pečetí kvality
> >(proužek ve správném, včelařském stylu), které by nesly číselnou řadu
> (identifikaci roku a pořadové číslo)a každý včelař by si mohl požádat o
> určitý počet pečetí v závislosti na počtu včelstev a výnosu. .....
> ----------------------------------
>
> Nechápu co tím chce kdo docílit. Abyste neobjevovali ameriku. Chcete
> vymýšlet paralelní systém řízení kvality vedle vyhlášek a zákonů o
> potravinách obcházet zákony? Kdo to bude garantovat a platit? Jaké bude
mít
> autorizace? Myslíte že soudný zákazník zaplatí vyšší cenu jenom za nějaké
> pečeti? Pro mě je obecně jediná spolehlivá záruka kvality rozbor medu od
> akreditované laboratoře (vzorek za 1200 Kč). Bez tohoto věřím jen medu,
> který si sám vyrobím. Co dokáží naši profesionální výrobci se všemi
možnými
> certifikáty už vím dobře ze zpráv o kontrole kvality medu od SZPI. (HMF,
> antibiotika, falšování cukrovým invertem). Komu už mám věřit víc?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12838


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu