78082

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Martin Černý (80.83.67.77) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec

Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení, nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát? Martin

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12792


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec

kvašení má dve etapy .HLAVNÍ KVAŠENÍ JE PODLE MTEPLOTY ASI TAK 1 MĚSÍC A PAK
JDRUHÁ , DOKVÁŠENÍ V TÉTO DOBĚ SE VLIVEM POMALÉHO KVAŠENÍ PRÁVĚ DOSTÁVAJÍ DO
KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře uzavři
aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť
nejlépe vyniká tak při 50-53% alk. na litr

pepan

----- Original Message -----
From: "Martin ?ern?" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, October 24, 2005 10:46 AM
Subject: Re: Medovec


> Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým
kvašení,
> nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát?
> Martin

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12793


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec

> KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře
uzavři
> aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť

Taky aby se z mrtvých kvasinek nedostaly do pálenky pachutě.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "pan Josef Menšík" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, October 24, 2005 11:18 AM
Subject: Re: Medovec


> kvašení má dve etapy .HLAVNÍ KVAŠENÍ JE PODLE MTEPLOTY ASI TAK 1 MĚSÍC A
PAK
> JDRUHÁ , DOKVÁŠENÍ V TÉTO DOBĚ SE VLIVEM POMALÉHO KVAŠENÍ PRÁVĚ DOSTÁVAJÍ
DO
> KVASU AROMATICKÉ LÁTKY a můžeš pálit mokud nemůžeš hned kvas dobře
uzavři
> aumísti v chladnu aby se neznehodnotil úbytkem alkoholu a aromat. chuť
> nejlépe vyniká tak při 50-53% alk. na litr
>
> pepan
>
> ----- Original Message -----
> From: "Martin ?ern?" <e-mail/=/nezadan>
> To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Monday, October 24, 2005 10:46 AM
> Subject: Re: Medovec
>
>
> > Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým
> kvašení,
> > nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát?
> > Martin
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12794


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Jan Cervenka (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec

Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a):
> Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým kvašení,
> nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát?
> Martin

Dobry den,
nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim
zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci
palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co
se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate
to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli
se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim.
Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.


Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12800


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec

nic se nefiltruje je to jen surovina ale je tady jeden problém musíš si
zjistit jaký nejmenší objem ti v palírně vypálí jsou palírny s nejmenším
objemem břečky ,tak se tato surovina nazívá , 40 litrů a taky 300l. pozor na
to!!!!

pepan

----- Original Message -----
From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM
Subject: Re: Medovec


Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a):
> Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým
kvašení,
> nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát?
> Martin

Dobry den,
nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim
zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci
palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co
se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate
to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli
se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim.
Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.


Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12801


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Menšík (e-mailem) --- 24. 10. 2005
Re: Medovec

už tě vidím jak si př. NAPOLEONEM nebo MEDOVCEM mažeš kolena zevně já tedy
rozhodně zevnitř je to mnohem zábavnější

pepan

----- Original Message -----
From: "Jan Cervenka" <witko-comp/=/volny.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, October 24, 2005 2:45 PM
Subject: Re: Medovec


Dne pondělí 24 října 2005 10:46 Martin Černý napsal(a):
> Takže pokud to chápu dobře, stačí pouze nechat překvasit bouřlivým
kvašení,
> nechat vyčeřit a může se pálit?Nemusí se před pálením medovina vyzrát?
> Martin

Dobry den,
nejsem zas takovy znalec vyroby alkoholu, ale recept na "Medovec" v puvodnim
zneni byl de fakto recept na vyrobu samogonu (ukr. samohonu) - domaci
palenky, tedy vezmete cukr, vodu, drozdi (ne dolske kvasnice, ale drozdi co
se dava do peciva) , v tomto pripade se cast cukru nahradila medem , nechate
to zkvasit a prepalite. Nevyrabite medovinu, ale surovinu na palenku. Jestli
se to v obdobi mezi dokvasenim a palenim nejak zvlast filtruje netusim.
Vesmes tekutiny s obsahem vice nez 15% alkoholu pouzivam pouze zevne.


Honza

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12802


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu