78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Havlík (195.146.122.170) --- 20. 10. 2005
Re: vosk

Používám starší hrnec na slití kousků ze slunečního tavidla, protože tavit v něm celé plásty samozřejmě nejde. Hrnec to nepoškodí , ale na stěně zůstává tenký film z vosku a nečistot, takže na nic jiného již nejde použít.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12741


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Martin Olsak (e-mailem) --- 20. 10. 2005
RE: vosk

Literatura mi rika, ze:
"Pri vyberu nadoby na vyvareni musime ovsem postupovat
opatrne. V zadnem pripade nesmi horky vosk prijit do styku
s zelezem, medi nebo pozinkovanym plechem. Vhodna je pouze
nerezavejici ocel, hlinik, sklo a neporuseny smalt. Pri
nedodrzeni tohoto pozadavku vznikaji za vyssich teplot
sedozelene az cerne slouceniny. Jsou to soli kyselin vceliho
vosku s kovy, z nichz je nadoba vyrobena."
Vesely a kolektiv - Vcelarstvi

Martin

--
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Anti-Virus.
Version: 7.0.344 / Virus Database: 267.12.4/142 - Release Date: 18.10.2005


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12742


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu