78139

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 13. 10. 2005
Antwort: Re: Světová cena medu?


existuje jedine cena na komoditnej burze. Ta cena sa vsak moze menit kazdy
den. Z tejto burzy sa daju zistit ceny za uplynule obdobie aj ceny
uzavrete v minulosti na dodavky buduce.

P.S. Treba si uvedomit ze na burze sa obchoduje tovar v T vo
velkoobjemovych obaloch, NIE SPOTREBITELSKE BALENIA.

Matej




"Radim
Polášek" An: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
<polasek/=/e-dn Kopie:
es.cz> Thema: Re: Svìtová cena medu?

12.10.2005
10:50
Bitte
antworten an
"Vcelarska
konference"






Já myslím, že světová cena medu je podobný nesmysl jako kdyby někdo chtěl
vědět světovou cenu obilí. Přece obilí je žito, pšenice ječmen, kukuřice
atd
a pšenice je třeba potravinářská, krmná nebo třeba v podobě znehodnocených
zásob plesnivá a znečištěná hlodavci a potom je to dokonce zvlášť
nebezpeÄŤnĂ˝
odpad.
Taky je rozdíl mezi medem někde v cisterně a medem nabaleným ve sklenicích
na paletě ve skladu. V obilí je to možná podobný rozdíl, jako mezi
potravinářskou pšenicí v pytli a upečeným rohlíkem.
Takže myslím, že ve světovém obchodu s medem taky musí pro med existovat
nějaké kategorie, takže asi bude k věci ptát se na světovou cenu té určité
kategorie medu. A taky by mÄ› to zajĂ­malo.
R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, October 12, 2005 6:43 AM
Subject: Re: Světová cena medu?


> nevím v jakém marketu jsi byl, ale já viděl cenu květového asi 78 Kč za 1
> kg. Mají to i v reklamách. Když mi to někdo ze zákazníků hlásí, tak mu
> doporučuji, aby ten med klidně zkusil. Já to udělal a už mi to jednou
> staÄŤĂ­.



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12606


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
vhájek (81.19.46.66) --- 13. 10. 2005
Re: Antwort: Re: Světová cena medu?

Ano to jsem předpokládal. Je to někde ke skouknutí na WWW? Je tam rozlišení dle druhu-květový, medovicový akát, levndule a pod.. Pokud máte přístup na některou komoditní burzu (asi nejlépe evropskou), můžete pro ukázku sdělit aktuální stav obchodování s medem za jeden konkrétní den? To je to, co jsem chtěl po př. Češkovi. Ale ten kromě napadání svazu nikdy nic konkrétního nepřinese. Ostatně proč by odkrýval karty že.


S pozdravem.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 12613


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
annaler (94.113.27.126) --- 8. 3. 2010
Re: Antwort: Re: Světová cena medu?

med ktery rychleji zcukernati je lepsi kvality nebo horsi??

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 41870


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
KaJi (88.103.157.154) --- 8. 3. 2010
Re: Antwort: Re: Světová cena medu?

med ktery rychleji zcukernati je lepsi kvality nebo horsi??
-----------
Rozhodně je tvrdší. :-)
A to je asi jediné, co je pravděpodobné.
Med necukernatí, ale krystalizuje a je to jeho vlastnost. Tedy většiny medů. S kavlitoz souvisí jen málo.

Pokud bych si měl já vsadit, tak pro ten tvrdý.

Ale je to na vaší chuti a vkusu. Když jej dáte do tepla, ztekutí.

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 41872


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
(e-mailem) --- 8. 3. 2010
Re: Antwort: Re: Sv?tov? cena medu?

To jsi mi připomněl jednoho mého zákazníka ten říká , že má rád med hodně tvrdý a nejlíp si pochutná když má v jedné ruce kus toho tvrdého medu a přikusuje k tomu rohlík s máslem. a teď se podrž jmenuje se také Karel :-) Nejsi to nakonec ty? :-D

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: KaJi <e-mail/=/nezadan>
> Předmět: Re: Antwort: Re: Sv?tov? cena medu?
> Datum: 08.3.2010 16:59:36
> ----------------------------------------
> med ktery rychleji zcukernati je lepsi kvality nebo horsi??
> -----------
> Rozhodně je tvrdší. :-)
> A to je asi jediné, co je pravděpodobné.
> Med necukernatí, ale krystalizuje a je to jeho vlastnost. Tedy většiny
> medů. S kavlitoz souvisí jen málo.
>
> Pokud bych si měl já vsadit, tak pro ten tvrdý.
>
> Ale je to na vaší chuti a vkusu. Když jej dáte do tepla, ztekutí.
>
> Karel
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 41889


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
(e-mailem) --- 8. 3. 2010
Re: Antwort: Re: Sv?tov? cena medu?

Je to úplně jedno Jeho kvalita se začíhá zhoršovat aý když se sám začně znovu ztekucovat


> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: annaler <annaler/=/volny.cz>
> Předmět: Re: Antwort: Re: Sv?tov? cena medu?
> Datum: 08.3.2010 16:38:50
> ----------------------------------------
> med ktery rychleji zcukernati je lepsi kvality nebo horsi??
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 41887


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno





Klikněte sem pro nápovědu