- pan Josef Menšík (e-mailem) --- 10. 10. 2005
Re: mor v?el?ho plodu - nebezpe?n? n?kaz v?el?ho plodu - monosti kontroly a tlumen?
Ještě jsem nenapsal ,že ten jis mám položen přímo na kotli a lisuji každou dávku.vVýlisky se po vychladnutí odělují volné od sebe
pepan
----- Original Message ----- From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, October 09, 2005 9:10 PM Subject: Re: mor v?el?ho plodu - nebezpe?n? n?kaz v?el?ho plodu - monosti kontroly a tlumen?
> Určitě to zkusím, už taky proto, že ten pákový lis už budu dělat pro něco > jiného. Mělo by to jít vylisovat dříve než to ve studeném lisu ztuhne. Do > budoucna bych ale viděl udělat ten hrnec nebo něco podobného menšího > průřezu, aby na to šlo použít prodávané pytlíky do vařáku, z toho nerezu a > rovnou doplněné lisem. > > R. Polášek > > ----- Original Message ----- > From: "pan Josef Menšík" <> > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Sunday, October 09, 2005 5:58 PM > Subject: Re: mor v?el?ho plodu - nebezpe?n? n?kaz v?el?ho plodu - monosti > kontroly a tlumen? > > > > no vtvém případě bych opracdu použil ten pákový lis. zbytky vlož do > pevného > > plátěného pytlíku ,vhoď do toho hrnce a vylisuj mez dvěma prkny spojenými > > pantem na patnác souší nemá cenu vynálezat nic složitějsího. > > > > pepan > > > > ----- Original Message ----- > > From: "Radim Pol??ek" <> > > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> > > Sent: Sunday, October 09, 2005 11:54 AM > > Subject: Re: mor v?el?ho plodu - nebezpe?n? n?kaz v?el?ho plodu - monosti > > kontroly a tlumen? > > > > > > > Já mám hrnec o průměru cca 28 cm a celkové výšce cca 40 cm, který dávám > na > > > vařič a potom plastový hranatý truhlík na cca 4 litry. 1 dávku, 10 až 15 > > > vyřezaných souší vyvařím za 2 - 2,5 hodiny, vosk naleju do truhlíku a > > > zabalím do hadrů, druhý den je vosk ztuhlá hranatá kostka s tak půl > > > milimetrem nečistot. Nejhorší nečistoty okartáčuji pod studenou vodou a > > > ostatní oškrábu a mám prakticky čistý vosk. Protože se na voští působí > > > párou a sraženou vodou a ne ohřátou vodou, nemusí se na rozdíl od vařáku > > > ztuhlý vosk znovu roztápět a čistit. Jenom právě by to chtělo ještě > > doplnit > > > nahoře nějakým šroubem, aby to vytlačilo zbytek vosku ze zbytků a zbytky > > se > > > potom mohly rovnou vyhodit. Hrnec je bohužel z měkkého hliníku, takže > > > pevnostně to nejde. Muselo by to být něco z nerezu. Nebo kdyby > existovala > > > možnost po vysušení zbytků je nějak uložit tak, aby je nenapadali > > zavíječi. > > > Snad naložit do plastového barelu a zaplynovat CO2 nebo SO2, dokud se za > > > několik let nenashromáždí tolik zbytků, aby stálo za to je zpracovat v > > > vařáku. Z levných způsobů jsem zatím zkoušel čpavkovou vodu, na zavíječe > > to > > > funguje, během půl hodiny jsou mrtví, jenomže během půl dne čpavek > > zreaguje, > > > pravděpodobně s voskem. > > > > > > R. Polášek > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12557
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |