78619
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...",
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku.
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
| - Jan Čáp (e-mailem) --- 9. 9. 2005
Re:Medový ocet
> Potřebuješ na to - ocetnici, kvalitní a vhodné hoblovačky, kvalitní octovou > kulturu, medovinu.
Měl jsem na mysli spíš tradiční řemeslné postupy, než klasickou průmyslovou biotechnologii. Zkrátka postup který by tomu octu dal víc než jen konverzi etanolu na kyselinu octovou.
Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě aromatu či vzácnějších kyselin.
Honza
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12199
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 9. 9. 2005
Re:Medový ocet
> Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další > podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a > nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě > aromatu či vzácnějších kyselin. .......
Takže sorry, ale jiná přirozená technologie na kvalitní výrobu třeba také i v malém množství octa (malá ocetnice) s podmínkou dodržení stálé jakosti mi není známa.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12204
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 9. 9. 2005
Re: Re:Medový ocet
Stačí zapomenout na pár měsiců medovinu někde v kyblíku. Za chuť ale neručím.
Kdysi se ocet vyráběl překapáváním přes bukové hobliny.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Jan Čáp" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 09, 2005 1:49 PM Subject: Re:Medový ocet
> > Potřebuješ na to - ocetnici, kvalitní a vhodné hoblovačky, kvalitní > octovou > > kulturu, medovinu. > > Měl jsem na mysli spíš tradiční řemeslné postupy, než klasickou průmyslovou > biotechnologii. Zkrátka postup který by tomu octu dal víc než jen konverzi > etanolu na kyselinu octovou. > > Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další > podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a > nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě > aromatu či vzácnějších kyselin. > > Honza >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12202
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - pan Josef Menšík (e-mailem) --- 9. 9. 2005
Re: Re:Medov? ocet
výroba octu je podobná jako u medoviny, základem je medovina která nesmí mít více jak 8% alkoholu tato se naočkuje octovými kvasinkami (těch je ve vzduchu dostatek ) které přemění alkohol na ocet Proto také vina s nízkým procentem alkoholu téměř vždy zoctovatí
pepan
----- Original Message ----- From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 09, 2005 2:04 PM Subject: Re: Re:Medov? ocet
> Stačí zapomenout na pár měsiců medovinu někde v kyblíku. Za chuť ale > neručím. > > Kdysi se ocet vyráběl překapáváním přes bukové hobliny. > > R. Polášek > > ----- Original Message ----- > From: "Jan Čáp" <> > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Friday, September 09, 2005 1:49 PM > Subject: Re:Medový ocet > > > > > Potřebuješ na to - ocetnici, kvalitní a vhodné hoblovačky, kvalitní > > octovou > > > kulturu, medovinu. > > > > Měl jsem na mysli spíš tradiční řemeslné postupy, než klasickou > průmyslovou > > biotechnologii. Zkrátka postup který by tomu octu dal víc než jen konverzi > > etanolu na kyselinu octovou. > > > > Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další > > podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a > > nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě > > aromatu či vzácnějších kyselin. > > > > Honza > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12205
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
| - Radim Polášek (e-mailem) --- 9. 9. 2005
Re: Re:Medov? ocet
J. Menšík napsal: > výroba octu je podobná jako u medoviny, základem je medovina která nesmí mít
Výroba octa je další stupeň po výrobě medoviny. Rozdíl je ten, že na medovinu se nesmí dostat vzduch, na ocet musí.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "pan Josef Menšík" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 09, 2005 2:24 PM Subject: Re: Re:Medov? ocet
> výroba octu je podobná jako u medoviny, základem je medovina která nesmí mít > více jak 8% alkoholu tato se naočkuje octovými kvasinkami (těch je ve > vzduchu dostatek ) které přemění alkohol na ocet Proto také vina s nízkým > procentem alkoholu téměř vždy zoctovatí > > pepan >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12207
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu