78721
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.
Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma".
V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", 
která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. 
Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)
Zběžné zobrazeníArchiv Včelařské konference
|  | Jan Čáp (e-mailem) --- 9. 9. 2005Re:Medový ocet
> Potřebuješ na to - ocetnici, kvalitní a vhodné hoblovačky, kvalitníoctovou
 > kulturu, medovinu.
 
 Měl jsem na mysli spíš tradiční řemeslné postupy, než klasickou průmyslovou
 biotechnologii. Zkrátka postup který by tomu octu dal víc než jen konverzi
 etanolu na kyselinu octovou.
 
 Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další
 podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a
 nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě
 aromatu či vzácnějších kyselin.
 
 Honza
 
 
 | Odpovědět do diskuze
 na příspěvek
 číslo 12199
 
 Zobrazit
 odpovědi
 na tento
 příspěvek
 
 Zobrazit
 celé
 vlákno
 | 
|  | Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 9. 9. 2005Re:Medový ocet
 > Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další> podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a
 > nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě
 > aromatu či vzácnějších kyselin.
 .......
 
 Takže sorry, ale jiná přirozená technologie na kvalitní výrobu třeba také i v malém množství octa (malá ocetnice) s podmínkou  dodržení stálé jakosti mi není známa.
 
 | Odpovědět do diskuze
 na příspěvek
 číslo 12204
 
 Zobrazit
 odpovědi
 na tento
 příspěvek
 
 Zobrazit
 celé
 vlákno
 | 
|  | Radim  Polášek (e-mailem) --- 9. 9. 2005Re: Re:Medový ocet
Stačí zapomenout na pár měsiců medovinu někde v kyblíku. Za chuť aleneručím.
 
 Kdysi se ocet vyráběl překapáváním přes bukové hobliny.
 
 R. Polášek
 
 ----- Original Message -----
 From: "Jan Čáp" <>
 To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
 Sent: Friday, September 09, 2005 1:49 PM
 Subject: Re:Medový ocet
 
 
 > > Potřebuješ na to - ocetnici, kvalitní a vhodné hoblovačky, kvalitní
 > octovou
 > > kulturu, medovinu.
 >
 > Měl jsem na mysli spíš tradiční řemeslné postupy, než klasickou
 průmyslovou
 > biotechnologii. Zkrátka postup který by tomu octu dal víc než jen konverzi
 > etanolu na kyselinu octovou.
 >
 > Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další
 > podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a
 > nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě
 > aromatu či vzácnějších kyselin.
 >
 > Honza
 >
 
 
 | Odpovědět do diskuze
 na příspěvek
 číslo 12202
 
 Zobrazit
 odpovědi
 na tento
 příspěvek
 
 Zobrazit
 celé
 vlákno
 | 
|  | pan Josef Menšík (e-mailem) --- 9. 9. 2005Re: Re:Medov? ocet
výroba octu je podobná jako u medoviny, základem je medovina která nesmí mítvíce jak 8% alkoholu  tato se naočkuje octovými kvasinkami (těch je ve
 vzduchu dostatek ) které přemění alkohol na ocet Proto také vina s nízkým
 procentem alkoholu téměř vždy zoctovatí
 
 pepan
 
 ----- Original Message -----
 From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz>
 To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
 Sent: Friday, September 09, 2005 2:04 PM
 Subject: Re: Re:Medov? ocet
 
 
 > Stačí zapomenout na pár měsiců medovinu někde v kyblíku. Za chuť ale
 > neručím.
 >
 > Kdysi se ocet vyráběl překapáváním přes bukové hobliny.
 >
 > R. Polášek
 >
 > ----- Original Message -----
 > From: "Jan Čáp" <>
 > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
 > Sent: Friday, September 09, 2005 1:49 PM
 > Subject: Re:Medový ocet
 >
 >
 > > > Potřebuješ na to - ocetnici, kvalitní a vhodné hoblovačky, kvalitní
 > > octovou
 > > > kulturu, medovinu.
 > >
 > > Měl jsem na mysli spíš tradiční řemeslné postupy, než klasickou
 > průmyslovou
 > > biotechnologii. Zkrátka postup který by tomu octu dal víc než jen
 konverzi
 > > etanolu na kyselinu octovou.
 > >
 > > Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další
 > > podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a
 > > nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě
 > > aromatu či vzácnějších kyselin.
 > >
 > > Honza
 > >
 >
 
 
 | Odpovědět do diskuze
 na příspěvek
 číslo 12205
 
 Zobrazit
 odpovědi
 na tento
 příspěvek
 
 Zobrazit
 celé
 vlákno
 | 
|  | Radim  Polášek (e-mailem) --- 9. 9. 2005Re: Re:Medov? ocet
J. Menšík napsal:> výroba octu je podobná jako u medoviny, základem je medovina která nesmí
 mít
 
 Výroba octa je další stupeň po výrobě medoviny. Rozdíl je ten, že na
 medovinu se nesmí dostat vzduch, na ocet musí.
 
 R. Polášek
 
 ----- Original Message -----
 From: "pan Josef Menšík" <>
 To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
 Sent: Friday, September 09, 2005 2:24 PM
 Subject: Re: Re:Medov? ocet
 
 
 > výroba octu je podobná jako u medoviny, základem je medovina která nesmí
 mít
 > více jak 8% alkoholu  tato se naočkuje octovými kvasinkami (těch je ve
 > vzduchu dostatek ) které přemění alkohol na ocet Proto také vina s nízkým
 > procentem alkoholu téměř vždy zoctovatí
 >
 > pepan
 >
 
 
 
 | Odpovědět do diskuze
 na příspěvek
 číslo 12207
 
 Zobrazit
 odpovědi
 na tento
 příspěvek
 
 Zobrazit
 celé
 vlákno
 | 
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu