75519

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Jiri Borik --- 24. 5. 2002
Re: Pozdejsi pastovani medu

On Wed, 22 May 2002, Josef Šamalík wrote:

> 1 - vzpomene si nekdo z Vas za jak dlouho asi zacne krystalizovat (kalit se)
> repkovy med?? (Je mi jasne, ze zalezi na vice faktorech, jako napriklad
> okolni teplota. Nepotrebuji rozsahlou teoretickou uvahu, ale pouze odhad. Me
> samotneho napada 5-6 dni.).

Take si to tak z lonska vybavuju. Asi po tydnu se zacaly vytvaret
krystaly. Pri vyssi teplote to bude trvat dele.

> 2 - Ma nekdo z Vas zkusenosti s pozdejsim pastovanim medu? Mam na mysli
> situaci, kdy med v nadobach zkrystalizuje, nasledne se rozehreje a po
> opetovnem zacatku krastalizece se napastuje?

Predloni jsem rozpoustel nekolik zcela zkrystalizovanych kbeliku v
zavrenem aute na slunicku - dle navodu v konferenci. Pokud sviti slunicko,
za den je med rozpusteny. Pastovani pak probehlo bez problemu.

Jirka Borik <jiri.borik/=/volny.cz>


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1103


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu