78165

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek --- 11. 1. 2004
Re: Medovina - Dolské kvasinky (4834)

Jsou vyšlechtěné tak, že přežijí a kvasí ještě při tak vysoké koncentraci
alkoholu, kdy už jiné kvasinky hynou.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Menšík Josef" <josef.mensik/=/seznam.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, January 09, 2004 9:45 PM
Subject: Re: Medovina


> Problém může být také v receptuře, Dříve se používali vinné kvasinky a to
> hlavnč kmen Malaga. Dnešní dolské hluboko prokvášející kvasinky dokáží
> vyrobit více alkoholu tedy zpracují i více cukru. ten potom chybí jako
> zbytkový. Z toho pak vyplývá o kolik procent se nám zvedá alkohol v
medovině
> o tolik procent je nutné zvednout i dávku medu v zákvasu.
>
> Pepan


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4863


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef Kouba - Re: Dotaz
Předchozí:J.Horký - Re: jeste aeroso 4802


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu