78167

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Emanuel Vesely --- 8. 1. 2004
Re: Medovina (4834)

> Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani kamarádi- technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé prokvasí téměř do sucha. Jinak řečeno neobsahuje
> žádný zbytkový cukr.

To není problém, tak tam cukr (med) přidej. Horší je, když tam je cukru dost a nekvasí to. To považuji za problém!, ale na samostatnou diskuzi. Vyrobit dobrou a stabilní medovinu bez dolihování a doslazení je umění. To je ale potom medovinový likér. Já se o přírodní medovinu pokouším už několik let a vždycky se mi z demižonů nějak do půl roku vytratí ještě před ukončením pokusů. Nemám dobře zvládnutý proces kolektivního ochutnávání.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4850


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Jan Cervenka - Re:jeste aeroso 4802
Předchozí:Emanuel Vesely - Re: jeste aeroso 4802


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu