78211

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Baudis Jan P. --- 7. 1. 2004
Re: Medovina (4834)


> Zdravím všechny kolegy,
> Už jsem vyprodukoval několik várek medoviny.

> Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani
> kamarádi- technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé
> prokvasí téměř do sucha. Jinak řečeno neobsahuje žádný zbytkový
> cukr.

Matně si vzpomínám na doby, kdy jsem pracoval v Dole (v oddělení
vinařství a medoviny). Tam jsme medovinu v určitém stádiu procesu
výroby dolévali čistým lihem. Zastavilo se tím kvašení a zvýšil se
obsah alkoholu, čímž se medovina dostala mezi likéry, což tenkrát
(bylo to před r. 1990) umožňovalo zvýšit prodejní cenu.

J. P. Baudiš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4845


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:jkala - sud od nafty
Předchozí:Jiri Borik - Re: okrasne uly


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu