78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Pavel Prchal --- 6. 1. 2004
Re: Medovina (4834)

To jsi v podstatě šťastný člověk, protože velká většina stížností je
vždy na to, že medovina nekvasí, kvasí pomalu, nebo se kvašení zastaví.
Svým způsobem je dobře, že je suchá, protože většina obecenstva, když
slyší medovina si vzpomene na lehce páchnoucí sladké lepidlo, které se
prodává na Vánočních trhách a ohrne nos.

Možná by se dalo opatrně zvýšit procento medu.

Zdraví PP.


Tomá Jaa napsal(a):

>Zdravím všechny kolegy,
>Už jsem vyprodukoval několik várek medoviny. Některá se nechaly pít některé
>byly dobré, po některých ani nebolela hlava, jedna byla na vylití.
>Ale stále mě trápí jeden problém s kterým si nevědí rady ani kamarádi-
>technologové vinaři z VŠ. A to ten, že mi to pokaždé prokvasí téměř do
>sucha. Jinak řečeno neobsahuje žádný zbytkový cukr. Napadlo mě několik
>možností, ale buď nejsou technicky proveditelné nebo nejsem tak odvážný.
>Medu dávám podle návodu, kvasinky jsem zkoušel hlubokoprokvášející, i pro
>vína se zbytkovým cukrem. Zkoušel jsem přerušit kvašení i různé teploty,
>siru, čeření, ale pořád nic. Momentálně mě napadá ty kvasinky odfiltrovat,
>ale nevím o nikom kdy by mi zapůjčil takový filtr.
>Nemáte náhodou někdo s tímto zkušenosti a jste ochotni se o ně podělit?
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 4836


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Miroslav Sedláček - Re: kraje CR pro vcelare
Předchozí:Tomáš Jaša - Re: okrasne uly


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu