78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Jan Čáp (e-mailem) --- 23. 6. 2006
Re: Obasah vody v medu x kvašení (17230)

> Nevíte z hlavy, kolik může být maximální obsah vody v medu, aniž by med
> začal kvasit? Tuším, že je to 19%, ale nejsem si naprosto jist.

Podle studie, zveřejněné před lety ve Včelařství,
závisí kvašení medu na dvou hlavních faktorech,
obsahu vody a obsahu spor osmofilních kvasinek.

Velmi "čisté" medy nekvasí ani při obsahu vody blížící se 20%,
kdežto infikovanější začnou po čase kvasit i při obsahu vody pod 18%.

V článku na to byla tabulka s výsledky pokusů, podle které vycházelo,
že určitá jistota je spíš pod 17 než pod 19% vody.

J. Čáp

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 17231


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Karel - Re: Obasah vody v medu x kvašení
Předchozí:Martin Černý - Obasah vody v medu


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu